Normalna temperatura za PS3 slim

Drugari potreban mi je mali savet - moj buraz je kupio polovan PS3 slim pre nekoliko meseci ne bi li odigrali neke eksluzive sa PS3ojke koje smo propustili :slight_smile: Naravno maznuo sam mu konzolu na neko vreme pošto on trenutno nema vremena da je igra pa sam je “ispitivao” :slight_smile:

E sad pošto sam dugogodišnji vlasnik Xbox-a ovo mi je ko špansko selo - međutim “provalio” sam dosta toga… Jedino što me zbunjuje je što sam imao par “zakočenja” tj. konzola se umrtvi (ukoči) ili uspori u samom Multimenu, a u igrama do sada nijednom (možda jednom u GT6). Uglavnom posle restarta sve radi normalno samo me brine da nije možda do temperature problem? Uglavnom je u idle modu oko 60ak stepeni i grafika i cpu, a posle intenzivnijeg igranja ne prelazi 70. Koja je normalna temepratura za ovu konzolu? I pošto je konzola jako tiha jel postoji neki način da ubrzam kuler preko nekog software-a kao što na Xbox-u može iz Dashlaunch-a?

P.S. On je zvao lika od koga je kupio i on mu je savetovao da se zameni pasta na kuleru i još neke stvari da se odrade ali moram da proverim sa vama ljudi - ipak ste vi “experti” :slight_smile:

Hvala unapred na odgovorima!

Posto imas multiman, instaliraj Control fan utility, u njemu mozes da podesis profil za hladjenje koji ti odgovara.
Samo obrati paznju, prvo moras uci u neku aplikaciju, pa tek onda pokrenuti CFU, nesto nece da radi ako ga samo pokrenes na prvu. Sto se tice promjene paste, neka se jave iskusniji

Normalne su temperature.

Ja imam Fat verziju (60gb CECHC04). Konzola nikada nije otvarana ali mislim da je vreme za ciscenje i promene paste.
Iddle temp je : 78c proc i 56 Rex. Nakon 10 min igranja naravno ugasi se ili zamrzne zbog temp, tada ne znam ni kolika je.

Tvojoj 100% CPU probija 84c cim gasi, RSx ti deluje OK, zamenite paste ispod IHSa!

Naravno, vec sam spremio novu pastu i vrecu u usisivacu, posto nije otvarana jedno 7-8 godina :smiley: Samo juce sam shvatio da mi treba poseban srafciger, a ne obican torx.

Treba ti obican philips( krstak) a T10 ti treba samo za onaj sraf ispod sticker-a toliko.

Pa taj prvi mi i pravi problem. :lol:

Edit : Uspeo sam nekako da ga odvrnem,paste bukvalno da nije ni bilo, zapekla se sa strane i otpala,o prasini da ne pricam.Nadam se da ce zamena biti od pomoci i koliko-toliko produziti vek trajanja, ako ne onda reball. :slight_smile: