Nokia je objavila infografiku kojom objašnjava prednosti svog Lumia 920 smartfona u odnosu na iPhone 5. Nakon Samsunga, koji je u više navrata u reklamama i sličnim infograficima (poznati “It doesn’t take a genius” posteri) prikazao prednosti koje Galaxy S III korisnicima nudi naspram iPhone 5 telefona, red je došao i na finskog proizvođača. Kompanija ističe prednosti svog Windows 8 uređaja, oznake Lumia 920, koje na papiru zaista izgledaju vrlo interesantno. Nokia naglašava mogućnost bežičnog punjenja, sposobnost korišćenja ekrana osetljivih na dodir čak i sa rukavicama, sve do 3D mapa, ekrana veće rezolucije, dodataka koji se isporučuju uz telefon u paketu…U svakom slučaju, interesantno je pogledati, pa i sami ocenite da li se slažete.
Sto mi kod reklama uvek bilo smesno sto kod sebe napisu 1000 istih stvari a kod opozicije jednu obicnu
Sto nisu cene uporedili?
Pretpostavlja se da se biti oko 600e.
Na kom principu funkcionise ovo bezicno punjenje?
Nisam ni ja bas siguran ali mislim da punjac kad prikljucis u struju on salje elektromagnetni signal u okviru od nekolko metara i telefon prima te signale i tako se puni.
Nokia se vraca na scenu na velika vrata…finnaly
Evo pravog uporednog prikaza:
Kako može pravi uporedni test kada vidim da iphone 5 jede s3 a za ovo nema impresije ljudi nego samo tehnikalije
Mogu samo da sanjaju…
rukavice su odavno skinute i suptilni marketing je ustupio mesto vulgarnom poredjenju gde se previdjaju neke bitne cinjenice - telefon nije samo hardver nego deo ekosistema o kome nokia moze samo da masta. kupovina wm8 telefona je macka u dzaku…
Hahahaha kako dobar vic
Neke stvari će ti se same kazati kada porasteš. Za sada nema potrebe ulaziti u bilo kakvu diskusiju sa tobom, za jedno 10 god, možda.
Izvini brate ti si neki za…ban ovde.
Daj ne skrecite u offtopic, ovo je tema o Nokijinom povratku a ne neka deseta tema…
Ovaj telefon ce biti moj izbor smartphone-a izgleda mnogo mocno i bas su mi dobre ove konbinacije boja malo sam koristio WP 7 ranije i bas mi se svideo i mislim da ce imati svoju publiku pre svega za one koji nece da kupe Apple iz mnogo razloga (ja sam jedan od njih) i one kojima nije neophodna ta otvorenost androida…Sto se mene tice ovo bi uzeo umesto petice u svako doba :dada:.
Nije dobro kad ovako pises. Ovde niko ne favorizuje bilo koji telefon, samo lepo je videti uporedni prikaz da se vidi da i taj iphone nije tako superioran. Svako ima svoj ukus, a lako se da zakljuciti da svi telefoni imaju slicne tehnicke karakteristike.
Po meni, u redu je da Amerikanci kupuju iphone, jer oni stvarno imaju podrsku za to, a ovde u Srbiji kupiti iphone pored tako divnih (jeftinijih) android telefona, hmmmmm. Ali opet to je stvar ukusa.
Ma s3 je meni super, a vi kako hocete, mozemo ga pljuvati do sutra, meni jednostavno odgovara, i pogotovo ekran koji mi je taman, ne znam da li ja imam vece ruke, mislim da ne. Necu da kazem da imam i za vise, ali cu da kazem da mogu da odaberem bilo koji telefon, da imam nesto sto bi me privuklo apple-u, zamenio bih za njega. Jednostavno, svako ima svoje standarde, meni je toliko nebitno sta ce oni da napisu o telefonu, ja uzmem telefon i vidim da li mi se svidja. Hvala bogu sad imamo toliko prodavnica gde se moze istestirati, a i uvek se nadje neki prijatelj koji ima bas to.
Mada ja verujem u nokiu, mislim da nece pogresiti. Iako je bila toliko tvrdoglava sa onim simbianom, sve u svemu se dobro drzala. Ja sam se zaleteo i kupio onaj nokia 5800 expressmusic jos kad je izasao, i jos se zezam sa mojim drugom koji ima isti telefon, na njemu se sve zivo kvari, i onaj operativni sistem konstantno nesto izbaguje, ali taj telefon je neunistiv. Sta je sve preziveo, od najosnovnijeg prosipanja necega po njemu, do ispadanja u sneg sa zicare dok sam telefonirao, nasao sam ga 10 minuta kasnije kad sam se spustio niz stazu.
Posto je muzicki telefon, zvuk mu je bio besprekoran i poredili su ga sa svim telefonima koji su tada bili aktuelni, sve je razbijao.
Cak mu je i gps radio super i pomogao mi u vise situacija kad sam bio van zemlje.
Bas me zanima sta ce uraditi, iako ja licno necu kupiti taj telefon jer ne bih isao sa konja na magarca, ali bi bilo lepo da vidimo jos malo zdrave konkurencije koja je potrebna SVAKOM trzistu, a nokia bas to moze da pruzi, pogotovo ako microsoft uspe da ih pogura malo i uspe sa ovim windows-om.
Edit: Ovaj post sam napisao pre pocetka rasprave iznad i nema nikakve veze s njom, jer stvarno ne bih da se raspravljam oko necijih interesa, jednostavno nece svako da kupi iphone kao sto ce Wahad kome se ocigledno dopada i to je to. Mene eto ne privlaci, cak bi bio i zainteresovaniji za nokiu, mada iskreno ne sa ovim telefonom koji bi zavisio od cene koju mu stave i podrske u narednom periodu.
Ne ne, nisi skontao, nisam ja napisao to zbog telefona ili ko zna šta, nego zbog načina na koje je dete odgovorilo na ono šta sam ja napisao
sto rece prekanator da stanem u odbranu wahada. svako ima pravo na svoje misljenje, nekome se svidja iOS nekome android, neko voli iPhone, neko voli S2/3. Ali ismejavati cinjenicu da je iPhone 5 najbrzi komercijalni telefon trenutno na sceni je stvarno detinjasto. Koliko god svi pricali da je dodat red ikonica po pitanju ekrana, to nek govore svi sto se mene tice. ali face the fact, iPhone 5 jer najbrzi telefon sada. Kazem komercijalni jer tu ne racunam neke korejske Y5 bla bla telefone koji imaju sve i svasta. To ti je isti djavo ko kad alienware predstavi najbrzu desktop masinu trenutno a neko dodje i kaze eeeeeeee ali NASA ima superkompjutere.
BTW evo vam prikaz benchmarka testa nekoliko uredjaja. Znam da su to samo brojke, ali brojke ne lazu. Naravno opet ce neko reci, boli mene sto on ima brzi graficki procesor kad je to telefon. Pa o cemu pricamo onda, ako na sve ovo i dalje gledamo kao na telefone za pozive i sms poruke mozemo slobodno da zatvorimo bilo koju temu o telefonima na forumu. inace ovaj benchmark je sa eurogamer sajta, koji ne favorizuje applove uredjaje, cak je i zavrsna deonica srocena tako da ako imate 4s nema potrebe za kupovinom petice.
u nekoj temi si spomenuo da te bas zanima kako ce iphone 5 prodavati i cini mi se da si rekao nikako.
u svakom slucaju u prvom danu je otislo 2 miliona komada. naravno tu su brojni preorderi podrazumeva se, ali videcemo
To je ono UPRAVO šta sam ja pričao. Nema veze to što je iPhone 5 dual core (ili tri-core kako analize govore) taj chip u njemu je mnogo mnogo jači od svih Tegra Quad procesora koji su sada aktuelni, pa čak i onih overklokovanih. A od Qualcomm Snapdragon chips da ne naglašavam.
Jednostavno Cortex A15 >>>>>>> Cortex A9
To je činjenica, ne treba biti fanboy da bi to prihvatio.
inace ovaj benchmark je sa eurogamer sajta, koji ne favorizuje applove uredjaje, cak je i zavrsna deonica srocena tako da ako imate 4s nema potrebe za kupovinom petice.
Ja itekako vidim razlog… da li je moguce da je duplo brzi nego 4S? Ludilo od telefona
Naravno to je najmanje bitno jer cak i da nije najbrzi ima ubedljivo najbolji ekosistem. WM8 se tek ispilio, a vec pokazuje zube. Bolje da cute i prodaju te igrackice za duplo manje para i ako preotmu 10% Apple korisnika, da pevaju.
Ja iPhone vidim ko Call of Dutty, svake godine ista stvar, malo nešto promene ali u principu to je to.
A što se tiče onog testa gore, Samsung ima 4 modela Galaxy S III, od ta 4 samo jedan ima Quad core, dok ova 3 imaju Dual core i 2 GB RAM-a za razliku od onog modela sa Quad-om koji ima 1 GB RAM-a, za koji mesec će izaći i peti model koji će imati i Quad core procesor i 2 GB RAM-a, plus android čeka novi update 4.1 (Jelly Bean), tako da verujem da će i to imati svog uticaja.
@Wahad mnogo potpaljuješ
Jel ovo nekom zvuči poznato? xD