[B]Project CARS ušao je u fazu beta testiranja i u prodaji biće za oko 3 meseca a to je bila odlična prilika da se uporedi kako je igra izgledala pre dve godine a kako deluje sad.[/B]
Video koji se pojavio na YouTube ilustruje kako osvetljenje i senke deluju mnogo bolje, baš kao i nivo detalja i prikaz okoline. Na našu sreću, autor poseduje monstruoznu konfiguraciju (i7 4790K, GeForce GTX 780, 16 GB RAM) koja je u stanju da nam dočara kako Project CARS izgleda u punom sjaju! S obzirom da je igra dostigla beta status kao što smo veće rekli, očekujte da i finalna verzija izgleda ovako, uz minorne izmene!
Ovakav tip igre ima vrlo malu publiku, a to su fanovi racinga. Ne moze se ona svakome svidjeti i nema u njoj sta novo biti da se razlikuje znatno od drugih racing sim igri. Uostalom njihov slogan “Made by racers for racers” dovoljno govori o tome. Jednostavno mora biti ista kao i druge simulacije. Imas automobile i staze i to ti je sva zabava.
Sto se grafike tice ja sam ubjedjen da ce ovo biti najljepsa racing igra. Svakako da ima svojih vizuelnih mana, ali mislim da ce sa full buildom biti najbolja na trzistu. Vrijeme ce pokazati.
Problem i jeste taj sto ova igra cilja na sto siri spektar publike. Mislim da to i nije cool od strane Slighty Mad-a s obzirom ko im je isfinansirao veci deo projekta. Ali s obzirom na sharing profit politiku, ok. Po meni nisu trebali da razvodnjavaju igru i izbacuju na konzole. Ovako mislim da cemo dobiti Realistic Racing igru koju nece gotiviti ni ljubitelji simracing-a ni ljubitelji konzolnih voznji. Licno sa nestrpljenjem cekam da probam finalnu verziju, ali cisto sumljam da mogu da prebrode neka ogranicenja engina. Jeste li znali da je u AC-u,developerima potrebno dva meseca da prebace i odrade telemetriju za samo jedan model. Mislim da pored Assotto Corse ljubitelji simulacija nemaju sta da traze sa PCarsom. Do tada, i dok se ne razvije community, iRacing all the way.
Evo kako damage model izgleda. Jako lose ako se mene pita, ali puno bolje recimo od forze, gt-a, shifta, ac-a i sl. igri. Ali zbog restrikcija koje namecu proizvodjaci automobila i logicno je zasto ne moze bolje od ovoga.
Kad ga udari 200km/h treba ovako da izgleda, nebitno da ima naprijed pet guma.
Ali opet ponavljam razlog zasto je tako lezi u tome sto proizvodjaci automobila ne zele da njihov automobil bude unisten do neprepoznatljivosti. Zato imas bolji model destrukcije u GTA IV npr. ili jos bolji primjer ona nova igra next car game ima najbolji model zbog toga sto nema niti jedno licencirano auto i moze raditi sa njim sta zeli.
pa da,ali sve mi on to nekkak lose radi,kada se priblizi zidu pocne naglo skretati usporavati,nezz dali si primjetio.Vjerujem da ce se oni potruditi oko toga i da zapravo je model bolji nego sto on to prikazuje
ne usporava on nego je tu sljunak, koji inace sluzi da te zaustavi, i po njemu auto ne moze da ide isto kao po asfaltu, iz tog razloga usledjuje kocenje i udara pri znatno manjoj brzini a i plus udara u gume… a ima i ovoga da nece da dopuste da se unisti auto totalno
ima i dionica na cesti di direktno udara s ceste,znam ja da sljunak usporava ne brini.Meni je model ostecenja fenomenala,a on to nije samo dobro prikazao,jer se radilo o losem odabiru staza npr formula tamo gdje je
pa nikad ne moze da bude onako kako mi zamisljamo u galvi da treba da bude, jbg ne znam koliko oni random crashova mogu da enkoduju u samu igru, to bi zahtevalo enormnu kolicinu vremena i truda da svaki put kada udaris auto da se drugacije osteti. Neke igre imaju uvek identicna ostecenja, iz tog razloga sto drugacije nisu hteli niti mogli da naprave…