posto sam prekopao forum o ovome o cemu hocu da vas pitam,i nisam nasao nista sto bi moja pitanja odgovorilo…morao sam ovu temu napraviti…
dakle…interesuje me,ako se neko vec susretao sa tim…kako se dodaju kanali (channels) na Wii konzoli?
zapravo,kakvi sve kanali postoje za Wii i cemu sluze…negdje sam procitao da ima dvd kanal (gledanje DVD filmova), usb loader kanal…(pokretanje igara sa USB-stika) itd itd…
od svih tih kanala koji se mogu instalirati imam Homebrew kanal i zaista nemam pojma cemu sluzi…tako ako neko zna o cemu je rijec…neka napise nesto o tome
kako se instaliraju ti kanali tj.koji je postupak ??
moracu ja ovo sve dobro prostudirati, prije nego se dam u softmodding…sto,cini se i nije tako tesko…
e kad bas kazes…imam jos jedno pitanje… ja neznam da li je moj Wii samo softmodovan ili je i cipovan…da li se to moze nekako saznati a da se ne otvara…ja nevidim nikakvih tragova otvaranja na njemu…
imam par novijih kopija igara koje mi traze system update kad ih ubacim…pise kao da to moze da naudi konzoli ukoliko je modovana na neki nacin…sta update radi tacno ?? ako znas…
100% je čipovan jer učitava piratske igre a nipošto nemoj raditi update jer će ti biti teže softmodovati konzolu a i može ti zeznuti čip
Najbolje uradi softmod tj instaliraj neki od usb loadera i igraj igre preko eksternog hard diska ili usb stika jer piratske igre brzo zeznu laser bar je tako bilo kod mene iako sam koristio samo verbatim.Registruj se na onaj arenawii forum i tamo imaš dosta tema o tome a i ako negdje zapneš pomoću ti i ja pošalji na pm jer sam tamo vip član