Nintendo Switch 2

Na tom oglasu bundle je 600. Klot je 540.

1 Like

Ovi se bodu :rofl:

Da vidim sad, samo je naslov bezobrazan :grin:

@lesa procitaj prvo pa onda deli informacije :grinning:

1 Like

Tako piše u naslovu

Ne zakljucuj po naslovu knjige

Udariš lepo preorder u game centru i miran si, kada već toliko voliš Nintendo budi baja…

4 Likes

Bice po zvanicnim cenama klot i bundle

3 Likes

Kad kreće pre-order

Bukvalno nema poentu, s ovom cenom lol (bar po meni)

Ako ti znači komad papira toliku razliku onda ok

Jos se nije rasprodalo… spori ste bre :sweat_smile:
Kad ce uopste preorder na GameS-u?

edit:

Javio se Ištvan. Imace ali jos uvek ne zna cenu. Preorder :white_check_mark:

2 Likes

Pa eto ti kod skalpera, reče čovek da će imati po zvaničnim cenama, bolje ne može…

2 Likes

Ne gotovi Scalpera… :roll_eyes::joy:

6 Likes

Scalper je mlada nada, tek treba da se dokazuje :smile:

1 Like

Šta da se dokazuje, scalper je sam sebi prodao brdo uredjaja… koji dokaz vise treba? Prešo baja igricu :grin:

3 Likes

Huh koliko se okrenula situacija sa Switch 2! Koliko vidim, sve je nekako za 10% skuplje nego što su ljudi očekivali, ali kap koja je prelila čašu je bila cjena Mario Kart World-80$ za digitalnu verziju, a 90$ za fizičku! Moram reći da je ovo previše, iako mene generalno ne dotiču cjene novih igara, obično ih uzimam kasnije na nekim popustima.

Davno sam trubio ovde kako je Nintendo najgora kompanija od ovih velikih u smislu cjena i plasiranja svojih proizvoda, te kako mi nikada neće smetati da igram njihove igre preko emulatora, ovo zapravo samo nastavak i kulminacija ove njihove politike.
U vrijeme 3ds-a i WiiU su dobili ogroman šamar publike, te su tada postojale i jeftine verzije njihovih igara (Nintendo select ili tako nešto), međutim čini se da je ogroman uspjeh Switch-a vratio i stari Nintendo sa nekim nevjerovatnim odlukama.

Oni kao gaming kompanija imaju ubjedljov najveće marže na svojim proizvodima, te svako eventualno poskupljenje prebacuju na krajnjeg korisnika.
Konzole se prodaju bez gubljenja na hardveru, što je uobičajna praksa u konzolnom svjetu, dok im je razvoj softvera čitavu generaciju ili dve iza ostalih.

Ako pričamo o poskupljenju razvoja igre, ovo važi za ostale izdavače, za Nintendo nikako-još uvijek razvijaju igre koje su 720p do 1080p sa svim što ovaj razvoj nosi-puno jeftiniji razvoj, manji broj programera, igre najniže idu na 45$ itd.

Plan mi je bio da uzmem Switch odmah na iizlasku tako da mogu da ga koristim kada krenem na more, ali kako se sva ova situacija odvila čini mi se da ću ipak stati čisto da podržim protest ljudi protiv ovakve politike Nintenda.

Mala napomena za inflaciju, koju su izgleda svi zaboravili-cjena života je porasla, ali zarade nisu išle u korak sa inflacijom.
Sve kompanije idu sa razmišljanjem sve je poskupilo, tako da i mi možemo da dignemo cjene.
Ono što gube iz vida je da je inflacija pogodila slobodni novac koji čovjek ima na raspolaganju nakon pokrivanja osnovih živnotnih potreba, i ovde mislim da je dosta kompanija podbacila. Mogli su da ponude kvalitetan proizvod po pristupačnoj cjeni i na taj način olakšaju svojim korisnicima uživanje u omiljenom hobiju, međutim mrka kapa i sa Nintendom i sa ostalima.

6 Likes

Baš naprotiv, uvijek su se prodavale konzole na gubitku a na softveru se zarađivalo. Playstation je npr. na početku PS3 generacije gubio oko 300$ po konzoli dok nisu uradili slim konzolu gdje je manji gubitak bio. Xbox je isto tako nešto slično, uvijek gubitak na samom hardveru bio.

Ovu zadnju generaciju valjda nije toliko ispod cijene a već nagađaju da sledeću generaciju biti skuplji hardver i da su vremena gdje su prodavali ispod cijene prošla.

Ovo ostalo za Nintendo se sve slažem. To je jedini razlog zašto nemam Nintendo iako imam nostalgiju prema njima od SNES dana. Ali apsolutno, antikonzumerska kompanija. Da kupujem igre stare po 5 godina po punoj cijeni ili eventualno 20% popusta, ne pada mi na pamet.