Nintendo NES, Sega, SNES

Nintendo, Sega, Terminator (cuvena “sega” sa buvljaka), Atari 2600, arkadni automati, Neo Geo, Sega Master System, TurboGrafX, ZX Spectrum, Nintendo 64, NES, SNES, Sega Mega Drive / Genesis, Game Boy Advance…
Ako imate vise od 15 godina, bar jedna rec odavde mora da vam je poznata, ako ste ziveli na ovoj planeti. :slight_smile:

Naisao sam na ovaj link na jednom forumu pre par nedelja i sad sam se setio da postavim ovaj tread zato sto su ove igre veliki deo gejming istorije.

Lik je napravio kolekciju ovih igara pod imenom ,RETRO_LEGENDS (Ultimate Collection) (6666 in 1)"
i moze se skinuti sa sledeceg linka:
emulator & roms::NES-SNES-NeoGeo-GBA-Mame-Sega Genesis-SMS-Atari-N64-TurboGrafX-ZX Spectrum :: 6666 in 1 [rom pack] RETRO_LEGENDS [complete set] - Demonoid
Uputstvo za upotrebu je jako jednostavno ,jedina stvar koja je potrebna jeste da se mountuje fajl(onaj koji ste dobili skidanje) nekim od image emulator programa (alcohol,demon tools…)
Osim na kompjuteru, sve igre sa ove kolekcije mozete igrati i kada ste daleko od kuce, na svom smartphoneu, dovoljno je samo da skinete odgovarajuci emulator za svoj telefon (testirano na Androidu i Symbianu).
Lista igara se nalazi u read_me.txt fajlu.

https://youtu.be/um-GMygsRg4

https://youtu.be/pjak4ByHnco

https://youtu.be/eEUQGQkDOHc

Nadam se da sam pomogao bar nekome da se vrati u proslost kroz
ove igre koje smo przili sve dok nismo dobili dioptriju.

Svaka cast! :tap:

Izbacio bi ranije nego sam bio zatrpan obavezama :slight_smile:

Cool kolekcija nema sta. Ja sam na Xbox nabacio kompletne kolekcije igara sa emulatorima za skoro sve bitnije sisteme, samo Gameboy Advance folder je tezak 13.5 gb :smiley:

Svaka cast i hvala.
Ja sam na Sega Megi igrao Super Maria, tj. skoro citava porodica ga je igrala, osim mame, bake i dede.
Kad se samo sjetim kad tata uzme dzojsik u ruke i nervira se kad ne moze da ubije one patkice, a tek onaj zvuk " tu-tutu-tu-tu" i Mario poraste.

Na Sega Megi nije imao super mario. To je Nintendov brand, ne Segin.

Terminator (cuvena “sega” sa buvljaka)

ja i dan danas imam nintendo, super ninetendo, game boy…stvarno neprocenjive konzole :slight_smile:

Ja sam pre jedno mesec dana kupio ponovo gameboy, da se podsetim tih dana. Jos pocetkom devedestih sam imao gameboy…lepi dani.

Tako i ja krajem osamdesetih cim je izasao donio mi kolega iz nemacke,ovo mi je bila prva igra na Gameboyu :slight_smile:

ja gameboY nikad nisam ,ali moj brat iz nemacke jeste pa kad dodje na leto smo prizli kao ludi :slight_smile:

Tako i ovaj moj kolega,po leti kad je prvi put dosao sa Gameboy-om svi kod njega i udri.Nakraju kad je otisao meni je prodao Gameboy on sebi uzeo gore drugi.To su bili dani :slight_smile:

Ja jos uvek imam gameboy i jednu igricu i to bas super mario land…presao sam je 100 puta :smiley:

Meni je pregorio,to jest od zene bratu posudio mu ga i sprzio ga je :),ja sam je isto brdo puta presao…

Kada vec postoji ova tema, ne secam se da li sam podelio ovo sa svima vama… Interesuje me da li je neko cuo za Hyperspin project?? Rec je o komplet emulatorima i igricama sa skoro svim platformama… Ja imam neki paket od 80gb…
HyperSpin-FE - Transition Project
Retro-Replay.com

cak ima i filmova…

koje kult igrice! imam sve te konzole i bas pre neki dan sam igrao mario world! :slight_smile:

Ovako ce nasi klinci da gledaju na Resident Evil, Gears of War, Alan Wake, Batman Arkham Asylum i dr. igre za Xbox 360 :frowning:

Ako nisi kolekcionar to prodaj(igre) na eBay-u,mozes dobiti “celo bogatstvo”,jedna igra za NES ili SNES pogotovo ako se malo teze nadje krece se preko 200 funti,znao sam videti lik kolekcionar trazi igru za NES(na eBay-u) i daje 500-600 funti za jednu igru:envy

Prva konzola sa kojom sam se sreo je atari 2600, imao sam 5 ili 6 godina. Sad ne mogu da pronadjem ovu konzolu, zaturio sam je negde, a bas bi zeleo opet da probam.

kolekcionar sam :stuck_out_tongue: samo mi jos fali nintendo wii da utpotpunim kolekciju. :slight_smile: