Možda malo kasno, ali me opet čudi… Ja sam na ovom forumu (kraj 2007) daleko pre pojavljivanja NG II, i stvarno sam doktorirao igru (26.456.554 karma poena).:rolleyes::rolleyes: i da niko nije digao “galamu” ili “prašinu” oko iste, neko pitanje, znaci oduševljenja…bilo šta…jok…bar na ovom forumu…ne znam…
meni su samo rekli da je igra preteska, i da ce mi trebati zivaca da bi je zavrsio, pa kad stigne na red, javicu utiske. Mnogi moji drugovi su stigli do prvog bossa i odustali od igre…
NG II mi je bila jedna od prvih igara na boxu… uspeo sam da predjem na Acolyte odnosno easy a na warrior ili srednje sad zaglavio na poslednjem bosu koliko se secam…
Po meni njabolji hack and slash ikad… Ima dosta takvih igara ALI Ninje + Gore = WIN tako da…
DMC isto nije los ali nije ni priblizno tako krvav i zanimljiv… takodje je uzasno lak… presao sam na hard samo sa cetiri smrti a mrzelo me je na najteze ponovo sve da prelazim…
Samo da je NG malo laksi… nije ni toliko tesko kad je jedan bos ili kad ima vise jakih protivnika ali kad natrpaju 50 slabijih pa kolju sa svih strana je najgore… bossovi su uzasno pokvareni takodje… najgori mi je zadnji i drugi ili treci (ona kao voz zmija ili kako se vec zove)… treba ga gadjati lukom i strelom u facu i koristiti lunar staff
Znaci Ninja Gaiden 2 i ja nikako da se simbionisemo.
Igru sam kretao da igram 3 puta.
Prvi put zeznem memorijsku karticu bye bye saveovi.
Drugi put stavim veci hdd opet cao saveovi.
Treci put pocnem da igram igru na sekundardnom profilu i posle nekog vremena zaboravim da sam uopste poceo tu da je igram te sa brisanjem profila odu i save games…
Ono sto me je nerviralo je respown i kamera dok se nisam privikao.
Ono sto sam voleo u igri su bossovi.
E sad spreman sam da pocnem opet da ga igram mozda me i uhvati gameplay posto igra ima sve ono sto volim u igrama tako da ne znam zasto je ne bih igrao.
Takodje je uznemirujuce saznanje da nemam vise disk sa Ninja Gaidenom 2. Download po ko zna koji put moze da pocne.
Svidjaju mi se ova podsecanja na nesto starije naslove.Nekako svi kao cekamo nesto novo da izadje a ima toliko dobrih “starijih” naslova koje smo propustali.
Hehe najbolja igra ikada, keca nisam uspeo da predjem na xbox jer je bio pretezak, (mogu da potpisem da je kec jedna od najtezih igara ikada napravljenih) a tek kada se setim kada sam ubacio ninju gaidena keca u boxa auuu kako je izgledala:D.Posle keca dvojku sam relativno lako presao, inace iznad boxa mi stoji akciona figura hayabuse, najjaci lik ikada:DHm taman ste mi dali ideju da se ponovo okusam na starom dobrom xbox-u sa ninja gaidenom black
NG Black i danas može da parira po “lepoti” i mnogim X360 naslovima!
Meni je lično NG II malo teži od NGB-a kojeg sam btw preš’o 4-5 puta, od toga jednom na hard lvl-u!
Auu, NG2 – kad ti dobro ide, fantastican je osecaj klinicki preciznog sejanja smrti, nema mu ravnog. U poredjenju, Devil May Cry i God of War samo mlataraju s puno stila. Videcemo sta ce Bajoneta imati da kaze…
Grafika, iako tehnicki na zavidnom nivou (narocito prvi NG na prvom xboxu), oduvek mi je bila nekako sterilna sto se dizajna tice. A dvojka je bogami morala biti ispeglanija – framerate na onom stepenistu je komicno los. Svaka im cast na kolicini sikljajuce krvi i udova koji ostaju po bojistu, bez toga igra ne bi bila to sto je, mada to nismo dobili besplatno.
Sto se tezine tice, ubise me oni vukovi (vec sam to negde spomenuo). Mrzim ih! Vraski teska igra, jedna od najtezih koje sam presao. Svidja mi se sistem nadopunjavanja energije posle svake borbe, ali samo do sirine crvenog bloka, to su fino smislili.
Ali zato onaj armadilo koji te ubije eksplozijom (ako ne drzis blok) nakon sto si ga pobedio, e to Itagakiju nikad necu oprostiti – sta li je pobogu mislio kad je to ubacio, pa to krsi svaki zakon game dizajna…?!
malo da osvezim temu posto sam je upravo presao, posle nedelju dana igre i mucenja…ne kazu dzabe da je igra stvarno teska…stvarno jeste…pogotovo me je zeznula par puta kod boseva, kada ih ubijem, a ono treba da drzim block ili do sledeceg save pointa ima dosta da se igra…a tek zadnji bos, pa jos bez ijedne dopune…sve u svemu 11320362 karme…za prvo prelazenje ja mislim da je dovoljnio…
E i ja poceo da igram Ninja Gaidena. :woot:
Tek sam ga malo okusio,tacnije presao sam tek prvi chapter ali ono sto se da primetiti je sam ritam igre koji je mnooogo brz.
Sto mi Nesa jednom rece kako u NG adrenalin prsti na sve strane i u pravu je potpuno.Neprijateljske ninje su toliko agresivne da je samo bezanje od istih sastavni deo napada a prostim drzanjem bloka necete se naziveti.
Inace jos jedno zapazanje.Odem kod cice da igramo stoni tenis i vratim se posle 2 sata igranja u kucu i vidim mali brat od 4 godine stoji ispred tv-a i drnda joypad.Kad ja pogleda sta je na ekranu,dete igra Ninja Gaiden-a.;;;
E sad sve bi to bilo u redu da ja i sam nisam svestan koliko je igra explicitna koliko ima krvi i kidanja delova tele.Tu me uhvati jaci oblik grize savesti(jebem ti pa igram se sa detenjom psihom),te sam ugasio xbox popio sok i vratio se u garazu da oderem one pacere.:o
Mali me je timario da mu ostavim disk sa ninja gaidenom a ja iako to dete volim do neba nisam mogao to da uradim,a kanda mi ga bi malo zao zbog toga.
E sad mislite li i vi kao i ja da nije bas zdravo davati deci da igraju naslove poput NG-a ?
Ili se nosite mislju da ipak treba uzeti deci joypad iz ruke i reci im : " Dete nemas pojma,daj majstoru da ti pokaze kako se ubijaju nakaze" ?
Govoris o NG2, pretpostavljam. Tesko je reci, iako ima odsecanja udova i krv prsti na sve strane, uradjeno je neozbiljno, stilizovano, stripski. Slicna stvar vazi i za Gearse – kad bi nekome opisao sta sve tu radis (seces ljude testerom na pola, gazis im glavu o beton), lagano bi se udaljili na bezbednu razdaljinu. A opet, nasilje je tu sasvim karikirano. Dakle stvar je u pristupu samih tvoraca, oseti se kad neka igra hoce da te nasilje zaista uznemiri (Manhunt, brrr), a kad je nasilje tu radi zezanja (vecina igara).
Ali pazi, 4 godine je mozda ipak premlado za takve stvari. Ja bi mu radje dao da drnda Maria (ili makar nesto distancirano i relativno sanitizovano poput Shadow Complexa, ako mu kontrole ne zadaju previse muka). Jednako ce se navuci.
Nasilje radi zezanja,hvala Djordje ali nista se bolje ne osecam.
Salu na stranu NG2 je tezak i za nas “iskusnije” a kamoli za neko dete kojem je dovoljno da se vozika u Banyo Kazoie i da se smeje onom mutavom medvedu nego
mi je zanimljiva tematika deca/igre/nasilje/agresivnost/ a ninja gaiden je bas nasov koji me podstakao na takva raznmisljanja.
A cinjenica je da ljudi pronalaze zabavu u nasilju i zato se ja trudim da dok igram igre napravim sto manje stete na ekranu ali i da ubijem sto manje ljudi/mitskih bica/zivotinja … ups sad ce da me tuzi drustvo za zastitu zivotinja.
hm, pa ja iskreno nisam to ubijanje protivnika ni gledao kao neko nasilje, ozbiljno, vec nesto sto mora da se predje na sto bolji nacin, mislim da klinci nemaju tu svest sta rade, vec iskljucivo protivnike gledaju kao cilj, nesto sto ih ugrozava, a ne kao licnost…uostalom, mediji su prepuni nasilja i to se ne moze zaustaviti, bolje se pomiriti sa time i navici se da to postoji…sumnjam da ce neki klinac uzeti noz i ici ulicom i seci ljude samo zato sto je odigrao ninja gaiden…naravno bolesnika uvek postoji, ali racunam da toga ipak nema…A sama igra, ma teska je, ja sam se na neke delove toliko mucio da sam par puta iskljucivao konzolu, malo se ispucao na dzaku za box, prosetao, izduvao i ponovo…znaci taj deo podrzavam da ne treba davati klincima, jel ce se dzabe nervirati i time ce stetiti sebi i sazrevanju, u fazonu, nisam sposoban da prejem igru, ne vredim nista, a nisu ni svesni da je igra teska i da nisu jedini…ne ponovilo se da igram jos neku ovakvu igru, dobra jeste ali, puno, je puno…seca se i black za PS2…sto je to isto teska igra…uzas…
Moje klinke su umele da provedu pored mene i po sat vremena navijajući da tata stigne na kraj nekog nivoa…nikada me nisu pitale odkud toliko krvi ili odsečenih glava, kontam da su i one tako male znale da je sve to samo igra, i nešto što ne treba shvatati ozbiljno! Stoga i tebi Peco savet, batali
i zato se ja trudim da dok igram igre napravim sto manje stete na ekranu ali i da ubijem sto manje ljudi/mitskih bica/zivotinja
, propustićeš zabavan deo, a igre su za to i namenjene!
Nazad na temu!
NG2 ume da bude veoooma težak, sećam se da sam i ja par puta morao da gasim konzolu ili da odigram nešto drugo, kako bi’ izbegao frustraciju zbog nekog dela igre koji ne mogu da pređem! Međutim, ubrzo bih se vraćao pun elana i motivacije i uspevao da pređem tricky part!
Tacno je da deca nemaju svest o nasilju, ali upravo zato ih mozda i treba drzati podalje od nasilnih igara neko vreme. Da imaju svest o tome, onda bi znali i to da je nasilje u osnovi pogresno, ali da u kontekstu igre ima neki cilj, svrhu ili uvrnutu estetiku. Ne mozes bas sa demonima da sednes na kaficu i rascistis nesporazume u civilizovanom maniru. Ja bih se licno zapitao, ko zna kakvi sve utisci mogu da im se urezu (a deca su daleko vise nego odrasli podlozna utiscima), uticu na ponasanje i rezonovanje o stvarnom svetu. Daleko od toga da bih decu ucio bogobojazljivim dobrosusedskim odnosima i citao price o bebi Isusu, ali opet bih postavio neke granice u smislu sta bi bilo prosto degutantno za njih. Karikirano ili ne, nasilje u igrama je graficki veoma eksplicitno a danasnji klinci nisu kao mi prosli kroz eru pikselizovanog nasilja koje nas je, na neki nacin, pripremilo za sve ovo. Pored toliko slatkih “porodicnih” igara za decu, mislim da zaista nema potrebe za tim, bar dok ne napune dvocifreni broj godina. Ne mislim ni da je bas neka katastrofa ako gledaju tatu kako prelazi ninja gaiden i da ce ih to pretvoriti u serijske ubice. Samo eto jedna mera opreza mozda ne bi bila losa…
Ja sam jos uvek inace zaglavljen u ninja gaidenu kod prokletih pticurina ali mozda mu dam jos jednu sansu. Malo me brine ponavljanje nivoa kasnije i potencijalno jos opasniji bosovi…
one dve ptice ? ajaoooo kad ih se seti…uzas, mislim da su one medju tezim bosevima…mozda i ne bi bile teske da ne treba da se koristi luk i strela, ali uz malo vezbe mogu se lako savladati, cim ubijes jednu, druga lako ide…
Padawan,
mnogo lepo sroceno to o nasilju u igrama. Potpisujem.
Nesho,
i ja sam stava da mnoge igre upravo sluze destruktivnom izivljavanju, mada ne nuzno nad zivim stvorovima (RF Guerilla!). NG2 u PS3 izvedbi je dosta izgubio time sto je uklonjeno odsecanje ekstremiteta… prema mom skromnom, krvolocnom misljenju.
A sto se pticurina tice, ima bre neka jednostavna fora, ona neka magija sto valjda kao ispali crnu rupu – ako si nju nabudzio, skida pticama strasno puno energije u jednom udaru.