Ninja Gaiden 2 VS Ninja Blade

Dakle planiram da nabavim jedan od ova 2 naslova.
Inace volim tu tematiku sa drevnim Japanom i nindzama.

Inace zanimaju me iskustva onih koji su vec igrali ovo, a zanimaju me sledece stvari :

Koji od ova 2 naslova ima zanimljiviju pricu i tradicionalniji pristup svetu nindzi ?

Koja igra sadrzi zanimljivije likove i bolje lokacije ?

Koja igra ima bolji gameplay, sistem borbe, oruzja…?

Koja igra ima lepsu grafiku i lepsi vizuelni ugodjaj ?

Koji od ova 2 naslova traje duze tj. gde ima vise sati igranja ?

Pa to ti je ko da poredis Ferari i Jugo, covece. :slight_smile:

Ako razmisljas da kupis original, Gaiden lagano razbija Ninja Blade po svim pitanjima koje si naveo i ima kultni status, dok je Ninja Blade zanimljiv na kratke staze zbog spektakularnih QTE sekvenci, ali to je igra koja iz veoma dobrih razloga nije prosla bas sjajno kod kritike. Nesa ce vec bolje da ti objasni… :smiley:

Mislim da se zna ko je na ovom forumu pravi covek za tvoja pitanja (hint:;;;), ali evo drznucu se i ja :slight_smile: :

Koji od ova 2 naslova ima zanimljiviju pricu i tradicionalniji pristup svetu nindzi ?

Jednako su tupave price, a ni tradicije nesto nema. Mislim, prisutan je taj neki stoichan ninja kodeks u ponasanju glavnih likova, ali nista vise od toga.

Po meni NG2. S tim sto Ninja Blade ima tone quick-time eventa, koji super izgledaju, barem sto se dinamike tice.

NG2 ima jedan od najbrutalnijih i najdetaljnijih sistema borbe koji sam doziveo – kad ti dobro ide, auh ala seckas! Ali zato je svaki neprijatelj potencijalno gadan, uvek moras da se pazis. Ninja Blade je onako, klasican hack n slash.

Ninja Gaiden 2.

Ovo ne znam, buduci da sam zavrsio samo Ninja Gaiden 2. Sto bi trebalo dosta da ti kaze o tome koliko mi se svideo Ninja Blade. NB je jednostavno niskobudzetno ostvarenje, ok ali nista posebno. A NG2 je perverzija. Ima dosta mana, ali je svejedno perverzija. Dobro razmisli da li ces da igras na easy ili normal… !W!

Hehehe…

Odgovor:
Ninja Blade je sladunjav naslov koji pokusava da ide na kartu spektakla i u neku ruku uspeva ali jednostavno nije Ninja Gaiden.Sam gameplay je znatno plici on gaidenovog i nekako je jedna to obicna igra sa simpaticnom tematikom.
NG je specificna i igra sa jedinstvenom borbenom mehanikom koja ako ti se svidi ostavices saate si sate igrajuci je.Bas se upravo bakcem sa istom.

I generalno Gaiden je kvalktetniji naslov i njega kupi i ne razmisljaj.Osecaj kad ubijes bossa u NG2 je sjajan !

Hehehe…

Odgovor:
Ninja Blade je sladunjav naslov koji pokusava da ide na kartu spektakla i u neku ruku uspeva ali jednostavno nije Ninja Gaiden.Sam gameplay je znatno plici on gaidenovog i nekako je to obicna igra sa simpaticnom tematikom.
NG je specificna i igra sa jedinstvenom borbenom mehanikom koja ako ti se svidi potrosices sate na nju.Bas se trenutno bakcem sa istom.

I generalno Gaiden je kvalktetniji naslov i njega kupi i ne razmisljaj.Osecaj kad ubijes bossa u NG2 je sjajan !

I za kraj tradicionalni problem u tradicionalnom svetu ninji

:woot:

Meni je bolji gaiden, lik u ninja blade izgleda kao da je neki student filozofije ninja, jos kad sam video da je ninja amer odma sam prekinuo igru.
Inace generalno obe igre su mi neki da kazem prosek, mozda zato sto ja nisam u tom ninja future fazonu :slight_smile:

Heh, zašto imam osećaj da su “sve” oči uprte u mene… Pa da počnemo…

n00dle je lepo rekao, oba naslova imaju tupavu priču, a ako je priča razlog kupovine, heh, nećeš kupiti ni jednu ni drugu. NG1 se i mogao “pohvaliti” nekom pričom, dok “dvojka” to dosta traljavo radi. Oba naslova se “izgube, pa vrate” po pitanju priče, ali blagu prednost dajem NG2

definitivno NG2. Ni SAM Jim Henson ne bi napravio bolja čudovišta-kreature-bossove-itd…

I opet je pobednik NG2. Itakagi je ovim naslovom postavio neke standarde po pitanju H’n’S igara. A oružja, tjah, u principu, u obe igre se zadržiš na dva ili tri, dok ostala koristiš malo ili čak nimalo!

Slow-motion sekvence u Ninja Blade-u su za aplauz, ali ipak, u NG2 na 80% scena uradi screen capture i eto ti fenomenalnih wallpapera!!!

NG2 pokušaj na normal lvl-u težine! Lele… A da ne pričam o hard-u… Iskusnijim igračima na normal-u treba preko 20 sati, dok početnicima na easy-ju treba i preko 30! Ninja Blade na normal-u oko 20-tak sati!

Sve u svemu po tvojim pitanjima 5:0 za NG2 (bar po meni, naravno). Najtoplija preporuka, ne samo tebi, nego i svima koji nisu odigrali “LEKTIRU” Xbox-a 360. Jedna od najlepših,i najtežih igara u svetu konzola!

Ninja gaiden2 20 sati prosecnom igracu?Covece sutra odma pocinjem da ga igram, mrzim kratke igrice :slight_smile:
Ustvari prvo cu onaj ninja gaiden black za xbox1 posto bi da propratim celu pricu :smiley: A i sam ninja master (mislim na admina ninju) je rekao da je ninja gaiden black bolji na xbox1 nego ona sigma za ps3, mada na ps3 mi lakse kontrole u his igrama, ali na boxu ih ima vise i vise za dlzd :smiley:

Evo i ja pocinjem danas Ninja Gaiden sigma maraton posto mi drug rece da ga je igrao puna dva meseca i da je jedna od najtezih igara koju je on probao u svom ispunjenom gamerskom zivotu,pozelite mi srecu i udelite neki savet ako ga ima…!W! Neka me sreca prati,Amin!:DX:

Savet ti je da kod zadnjeg bosa imas dosta elixira za zivot jer ce te pojesti sa govnima ako budes imao malo, osim ako igras na izi ili normal :slight_smile:

hahaha… a jbt ja se zaznojio i na prvom,kakav li ce tek poslednji biti lol!:smiley: A jel zna neko koliko chaptera ima igra?

Beše 12 ako se dobro sećam… Savet, hm, hm…puno koristi blok i Y dugme! Gledaj da ti Lunar bude što pre na lvl 3 i udri bitange, udri…

Auh kakva igra,jos ne mogu da se opasuljim.:slight_smile: Ne znam zasto ali je ova igra probudila u meni osecaj igranja starih dobrih arkadnih masina,nekako vuce,ponekad me iznervira velika udaljenost save spotova koji doprinose samoj tezini igre ali ipak ponekad ume da smori prelazenje jedne iste deonice mnoogo puta. A i jos jedan veeeliki + za ovu igru je to sto sam dobio novu omiljenu heroinu!:lol:

Ahhhh… Rachel…:call:heart::emoticon-0111-blush

Igrao sam oba naslova (gaiden - xbox, blade - PC) Elem, Ninja Gaiden izlgeda BAS brz… Nisam ga presao vec sam ga samo isprobao dok Ninja Blade je bas igra da se opustite, ne razmisljate previse i namlatite neke nakarade. Blade je poprilicno “fin” ali kratak je u pm… Skala od 1 do 10 :

Ninja Gaiden : 9
Ninja Blade : 6 - samo zato sto se moze preci za manje od 3 sata (ukoliko se ne varam al jako je kratka)

Manje od 3 sata?Jbt bas je kratka ako je tako, moram onda poceti na hard, nadam se da je bar imalo duze :slight_smile:

Pa mozes sporije igrati, prelaziti vise puta, gledati sve filmice, itd al igra je bas kratka

ja sam igrao na PC ninja blade,i nije losa igra igrao bih i nastavak,po komentarima gaiden je bolji,super nabavljam ga :smiley:

moram da ozivim temu iz mrtvih, Ninja Blade stvarno moze da se predje za nekih 3-4 sata igra je vrlo prosta, dok na drugu stranu Gaiden 2 me trenutno nervira da mi doslo da razbijem tv gamepadom, zamalo znaci… neso ti si kriv!!! KAKO BRE ALI KAKO da predjem CHapter 2 boss-a, bezim do njega i sve, jedva mu zadam 2 udarca a on me u 3 udarca nacisto pokosi, povratim se onim travkama kao, uspem da ga tresnem jos 2 puta ali on jos brze bolje me pokosi ponovo…

Jel to modovani gamepad ili…? :smiley:

noup oni od slim-a, sad vidim zasto ljudi ugradjuju onaj rapid fire mod