Nexus 7 (2013) review

Drugari danas sam se domogao novog Nexus 7 tableta! Malisa je odlican. Evo moj skromni review :

Prije svega Nexus 7 ima jako fino i jednostavno pakovanje! Da, isto samo s brojem 5 je za fantasticni Nexus 5.
Ovaj tabletic ima Full HD IPS displey koji je naprosto fantastican. 323 ppi bas dolaze do izrazaja.
Ajmo dalje, na Antutu skor je oko 20000 - 21000 bodova. Tome mozemo zahvaliti odlicnom Snapdragon S4 SoC koji je “overclock” u odnosu na Nexus 4 (oko 18000 bodova na Antutu). Po meni, 32 GB je sasvim dovoljno tako da mi nedostatak mircoSD porta ne nedostaje!
Sto se tice kamere - OK. Za tablet bas OK. 5MPx koji je u stanju snimati 1080p. Slike su dobre dok ne krenete zumirati :slight_smile:
Sad sam ga upalio pa cekam da vidim kakva je baterija. Odoh uzivati, bice edit ovog posta itekako :slight_smile:

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

I ja planiram da pazarim jedan kad budem u Njemačkoj pa ću imati informacije od tebe iz prve ruke :wink:

Svaka cast na izboru tablet je odlican nek te lepo sluzi :wink:

Naravno. Racunaj odmah i povrat PDV-a tako da ti je best buy ubjedljivo. Sta ti bude trebalo imas mail i broj telefona. Jos zemljaci pa da se ne pomazemo…pa mislim…

Koliko si ga platio i gde si pazario?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

269e, 32GB verzija, Media Market u Siegen-u

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Pdv je i dalje 19%? Toliko je bio prije 2godine kada sam kupio xbox

Послато са GT-B5330

Ako mi vjerujes ne znam. Nisam ni provjerio a sad nemam vremena. Mislim da jest

Nikola jer si imaju sim modul ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

I ja sam planirao da uzmem neki tablet, pa sam gledao 7", ali mislim da je to definitivno premalo za tablet. Sve ispod 8" ne vidim neku korist. Nit je telefon nit je neki ljudski tablet.

Ako mislis na “da li svi imaju sim modul” onda ne. Moj je samo WiFi i on je 269e a model s sim modulom tj LTE mrezom je 349e. U principu svugdje su iste cijene. Danas sam bio u Frakfurtu i iste su cijene kao u siegen-u

7/8" je perfektna veličina. Sve preko toga je nepotrebno veliko. :slight_smile: Govorim iz iskustva i iz testiranja. 10" jeste da daje više prostora, ali nepotrebno više, jer je na dva-tri inča manje sve itekako vidljivo, i perfektno za medije, knjige, aplikacije i šta već sve ne. A da ne govorim o fizičkoj veličini uređaja, gde je korišćenje desetoinčnog u jednoj ruci gotovo nemoguće.

A i ti nađe da cepidlačiš u jednom inču. :slight_smile: Da je pitanje telefona pa i da razumem, ali ovako i nećeš toliko puno primetiti da ti fali 2.5cm dijagonale. (sem ako to baš ne tražiš naravno)

Pa nije bas tako. Pre neki dan sam sa drugarom uporedjivao 7" Asus Memo Pad HD7 i 8" Acer Iconia A1. Mnogo je velika razlika u velicini, pogotovo kad se uzme u obzir da je Acer 4:3. I ja sam u teoriji mislio da je 1" neprimetno, ali uzivo je velika razlika.

Nego kolko ti baterija drzi na nexus-u ?

Javim ti kad potrosim. Sad sam u frci pa nikako cestito da se izigram, root ili bilo sta.

ziPa ovo :

Baterija je fenomenalna. IPS displej ne trosi bas puno el energije tako da baterija od 3950mAh bas bas drzi. Normalne upotrebe i do 3 dana.

Par dana sam bio na ART-u (ko je upoznat s kitkat znace o cemu se radi). Pola aplikacija ne radi kako treba a sto se tice nekih bas zahtjevnih tu se osjetno ubrzanje. Iako je jos ajmo reci u beti za sad jako obecava. Optimizacija mojih 130 aplikacija je posrkala 45% baterije - bruka! Teblet se usijao. Za sad ne preporucujem prelazak ako jos neko ima nexus. Vidjecete sto

Art radi direktno ako sam dobro ukapirao i upitanju je eksperimentalna opcija za DEV timove, Dalvik je proveren i sve je optimizirano kako treba. Android ide na direktnu komunikaciju sa hardwareom kao iOS do sada sve radi preko virtuelne memorije i zato je hardware prejak a manje se izvlaci iz njega, i 2.34GB rama…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, i dalje je eksperimentalno, na dev-u je izbor da li da koristi Dalvik ili ART, mozes da ukljucis sta hoces. Takodje ima u Developer Options da se ukljuci na KitKat-u

Da. ART sam upalio na Nexus 7, 4.4 kad sam uradio adb sideload. Elem, i dalje je daleko od funkcionalnog i za svakodnevnog korisnika. Poboljsanje je osjetno ali nije prakticno jer malo koja aplikacija radi. Npr. Whatsapp uopste ne radi i samo ga crash-uje a takvih je x aplikacija. Viber je ok samo zasteka i zabaguje na ART-u

Pa potrebno je da aplikacije dobiju podrsku za ART. I kod mene Whatsapp ne radi na 4.4…