Ko vec ima PS5 ovo nije nikakva nadogradnja. Ko nema pa ok. Ali nista bitno.
Dokle god nema promena u hardveru ovo je sviranje k.
Ima više memorije,bolja energetska efikasnost vjerovatno kad izađe možda i nešto još novo otkrijemo
Samo memorija, ali boze moj. Toliko su SSD sada jeftini da je to manje vazno.
To oko energetske efikasnosti verujem da nikoga ne zanima.
Mozda neke debile iz kalifornije.
Ovo je već bolje poređenje
Pošto nisu najavili dalje APU optimizacije, pretpostavljam da će iznutra vrlo ličiti na prethodnu CFI-1200 seriju (6nm), samo u skučenijem prostoru.
Ostaje da saznamo kakve su temperature i buka.
Hm, sve vise se prica o PS5 Pro. Sto je zaista tuzno jer smo u celoj generaciji imali svega nekoliko next gen igara koje su pritom radile u 60 fps-a , ali tehnoloski progres je to, sta ces. Racunam negde kraj 2024, mozda cak prva polovina 2025.
Pa na pro će biti više igara u 8k i 60fps
Slažem se potpuno, nikad manja poenta za Pro konzolama. Najverovatnije u novembru sledeće godine. Tako priča Tom Henderson, a čovek do sada ništa nije omanuo (handheld, nove buds slušalice, Slim…).
Mene iskreno interesuje, da li će Pro konzolom probiti prag 999$ i time ustaliti za narednu generaciju da Base model recimo bude 800-900$, a da Pro budu 1000-1100$. Nešto ne verujem da ćemo više videti ovako jeftine konzole.
@SlobeX Čemu to? Nije baš da više od 10% ljudi ima 8K TV. Pro će verovatno više ciljati 4K/60 i Full RT.
Ma nema šanse. Nula. Odakle ti ovo?
Bice ista cena kao sada u rangu 500/600.
Cena obične varijante će opasti jer će i troškovi za proizvodnju opasti.
Isto kao za PS4 pro i One X.
1000$ za konzolu je utopična ludost ako iko pomisli na to sa njihove strane.
Kada sam placao najnoviji iphone 450$ da mi je neko rekao da ce kroz manje od 10god taj isti biti 1500$ ja bih mu rekao “aj ne seri, nema sanse” tako da…
Kada ljudi plaćaju samo grafičke kartice po 2000€ ne vidim zašto ne bi i konzole bile skuplje od trenutnih preporučenih cena (iako se tome naravno ne radujem niti priželjkujem)
Upravo ovo što kažu ostali, prošlo je sa telefonima, nema šanse da ne probaju istu stvar sa konzolama, čisto da vide da li će proći (već znamo odgovor, kupovaće se i po toj ceni).
Malo mi zvuči neverovatno da će Pro konzola biti 600$. A da će Base recimo spustiti na 400$. Rado bih voleo taj scenario, ali sveopšti rast cena i cene ostalih tehničkih uređaja mi nagoveštaju da će i cene konzola ići gore, već sa izlaskom Pro verzija.
Pa mozda za 10-15 godina ako je stopa inflacije 5-10% naravno. Matematika je tu.
Ali nekim regularnim tokovima ne vidim nikako to u blizoj buducnost, nema smisla.
Ne vidim jednostavno.
edit: evo stavicu bookmark na post za sledecu godinu novembar, pa cemo videti.
Na zalost ni mene ne bi cudilo da dignu na 1k…
Mislim da ce pro biti nekih 600-650$…sve preko je previse.
Sve zavisi šta PRO obećava. Dzabe nagadjamo cenu ako ne znamo šta očekujemo zauzvrat. Petica još nije ni blizu limita, kako onda da znamo šta očekuvati od Pro verzije. 8k, 120fps, RT… Nešto treće? Zaista nemam ideju šta bi pro verzija mogla da ponudi i za kakvu cenu. 650e mi izgleda realno manje više jer ne očekujem ništa spec upgrade.
To bi bilo odlično
Petica jeispod limita koji sami reklamiraju pre nego sto je i izasla. Posto 60fps@4K imas samo na kutiji od konzole.
Kada ubodes u TV nema
Nemoj tako. Sam sistem, Astro’s Playroom i neke PS4 igre rade u native 4K 60fps
Šalu na stranu, da je AMD malo ranije izbacio FSR2 i dodatno ispeglao, bilo bi dosta bolje po konzole. Sem first party naslova, retko ko će se truditi da performanse igara budu skroz ispeglane za oba modela. Ovako terati native 4K u konstantnih 60fps biće skupa rabota, a checkerboarded 4K nije ni izbliza kvalitetu FSR2 ili DLSS.