Narcosis - Prva VR igra za Xbox One?

Da li je ovo potvrda da je MS uzeo Oculus pod svoje za Xbox? Videcemo na E3 sajmu.

Navodno za ovu igru pise da je izlazak negde pred jesen za PC i Xbox One.

Ceka se zvanicna potvrda.

Do tada evo trejlera:

Well, MS/Xbox imaju deal sa Oculusom i Vive, tako da ovo ne čudi puno a Xbox One kontroler je zvanični kontroler za Rift.

jedino sto treba cetiri puta jaca konzola za Oculus ali no big deal :smiley:

Sva sreća pa je Xbox One Scorpio navodno šest puta jači od XO… :smiley:

Kako citam, Oculus se nije proslavio. Osim ogromnih problema sa slanjem prednarudzbi, i sam headset ocjenjuju kao jasan drugi u trci. Ako je nekada bio trenutak za MS da izvuce povoljan deal, to je sada.

99% ce promovisati saradnju sa Oculusom, to bi bio jedini pametan potez, a cak vam i ne treba kontroler. Steta sto se MS nije ipak malo ranije ukljucio u “trku”. Licno mislim da bi Kinect bio naj-hightech resenje za motiontracking, tako bi sigurno uspeli da ga proguraju uz svaku konzolu. Ne trebaju ti ni posebni kontroleri, a Kinect 2.0 bi verujem bio dovoljno mocan za VR. Ostaje samo kaciga…

Tesko da bi Kinect bio dobar izasta. Onaj zastrasujuci input lag bi u VR-u izazivao pometenost, u najmanju ruku.

Sto se saradnje Oculusa i MS-a tice, zar nije Facebook kupio Oculus?

Da, ali je MS izjavio prošle godine na E3 valjda da će sarađivati sa Oculusom za VR, dok se oni fokusiraju na Hololens. To je rečeno nakon što je Oculus kupljen od FB.

@padawan A ko da ikom treba da još kompanija ulaže toliki novac u VR. Lepo su potpisali ugovor i šta ih briga, nek neko drugi nosi rizik i propadne ako treba. Taj je mentalitet izgleda trenutno u MS.

Jedino taj AR, ali je i to pitanje kolikosu zaista uložili, a koliko su otkupili nečije ideje.