Najiscekivanija igra 2013

Preziveli smo nekako i ovu Apokalipsu. Sada na miru mozemo da se okrenemo sledecoj godini i onome sto nama gamerima sprema… A sprema se svasta. Nove konzole stizu nam, konacno, krajem sledece godine (ocekuje se da ce predstavljanje biti na E3-ju a pustene u prodaju krajem 2013). Neke igre sa liste verovatno ce upasti u tu kategoriju launch igara koje bi trebalo da poguraju prodaju novih konzola.

Sta nam dolazi sa novom generacijom, i kako ce se rangirati u odnosu na najjace PC konfiguracije? Niko to ne zna. Mozda samo unapredjeni hardver i blaga evolucija mreznih servisa, mozda neko totalno ludilo sa VR kacigama, mozda okretanje ka cloud servisima za strimovanje.

Saznacemo i da li Wii U ima dovoljno snage da se nosi sa “teskasima”. 3rd party igre nisu se bas najbolje pokazale, a udarni first party naslovi jos uvek nisu na vidiku (pre svega nova Zelda i Mario).

Ako nestrpljivo gledate u mobilni gaming koji treba da uhvati korak sa konzolama - gledajte dalje, nece to biti toliko brzo. Mozda je u velikoj meri osujetio planove handeld konzolama, ali jos ce dosta vode da protekne dok ne stigne cak i ovu generaciju.

Promenice se i nacin distribucije igara, jos veci znacaj imace digitalne kopije, tradicionalnim pakovanjima je izgleda odzvonilo. Takodje, crowdsourcing preko Kickstartera promenice i nacin na koji investiramo u igre, a trebalo bi ocekivati da se Indie scena jos vise razmase. Bice tu svakakvih iznenadjenja.

Ako razmisljate mozda da li je ovo dobar trenutak da uplovite u konzolne vode - sa ovako niskim cenama, ne mozete pogresiti. Neverovatna kolekcija igara do sada i mozda najbolja godina koja je pred nama. Pitanje je kada ce krenuti piraterija na novim konzolama i kakva ce biti kompatibilnost sa starom generacijom, ako vam je to bitan faktor, mozete biti sigurni da ce vam i xbox 360 i ps3 osigurati bar jos 2 godine kvalitetnog igranja.

Do tada, PC ce da pravi jos vecu razliku sa novom generacijom grafickih karti i procesora, koje ce, bez sumnje, Crysis 3 dobro da preznoji na nekim Ultra podesavanjima.

Stay tuned. Najbolja vremena su tek pred nama.

GTA 5 definitivno

^^^ Definitivno.

Glasao sam za Crysis 3. Ali zar ne bi trebala Castlevania LoS 2 da izadje isto u 2013-oj? Jer je to igrica koju najvise iscekujem, nebitno kad ce izaci. Prvi deo je, po meni, jedno remek delo, nepre*ebiva! :slight_smile: :slight_smile:

Metro Last Light jedva cekam da nastavim da svrljam po Moskvi :smiley:

glupa tema naravno da ce skoro svi reci gta 5

Ako ti je glupa tema zašto postuješ u njoj onda?

Iskreno, jedva cekam Metro i BioShock :slight_smile:

Ovo je malo pokvareno, ima toliko dobrih igara, a samo jedna da se odabere, Metro, Bioshock, Gears, God of War, Watch Dogs, mali je izbor :smiley: Ali ipak, moram reći Dark Souls 2, ako bude uopšte bila u 2013

Samo zupcanici…

Hmm, ja izgleda jedini cekam Elder Scrolls? :slight_smile:
Nju sam izabrao jer slazem se sa “pametnim” jezd0-m da ce velika vecina reci gta V, ona je ionako i proglasena za najiscekivaniju na par sajtova.
Ali ja eto vise cekam Elder Scrolls, iz prostog razloga, zato sto iz ovih ostalih igara znam sta da ocekujem, video sam trejlere, video sam sve, znam kako ce izgledati, vecina upisanih igara su nastavci, tako da ce doneti inovaciju, ali opet, kao sto kazem, znam sta ocekujem, a prostor za iznenadjenje postoji naravno.
E sad, sa Elder Scrolls Online stvarno ne znam sta da ocekujem jer pricali su svasta a opet nista nisu rekli. Dali su neki trejler, al MMO se po tome nikako ne moze videti. Prave jedan od najboljih single-player RPG-eva na svakoj generaciji, a sad su, kao sto se i pricalo, otisli u multiplayer vode. Tako da ili ce procvetati, ili ce onako epic propasti, i bas zato bih sacekao da vidim sta ce biti. :slight_smile:
Edit: Gde je Castlevania? :slight_smile:

Iskreno nešto nisam posebno ushićen što se novih igara tiče pre svega jer je ovaj hardver XBOX 360 i PS3 skoro jednak današnjim mobilnim telefonima visoke klase nedovoljno da bi se prikazalo nešto što već nije viđeno ali što se mene tiče najinteresantniji je The Last of Us .
Od GTA 5 neočekujem preterano mnogo jer znam realno da to sa tehničke strane nije moguće.

Nisi jedini koji ceka :smiley: Ja sam naveo GTA 5 zato sto sam odrastao uz GTA serijal…za TES sam 1. put cuo sad kad je skyrim izasao i jakoooo mi se dopala igra…presao sam je 2 puta :smiley: Jako me interesuje kako ce da uradi TES Online battleground…a jako mi se svidja to sto ce biti samo jedan mega server…znaci ne kao u wowu oni realmi i gluposti vec samo jedan gde su svi ljudi…nadam se da ce to uspeti da radi bez laga…

Без икаквог размишљања ГТА5.

Ja ocekujem Tomb Raider nekako volim taj zanr, reko bi Last of Us ali nemam sony pa tako da Lara je Lara … :smiley:

ima ih previse Metro,DmC,Nova Lara,Bioshock Infinite, ludi Dark Souls 2 itd…(vecina navedenih)
ali ipak glas za Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Ako mi verujes ni cetvorku nisam igrao,tako da sigurno necu dati glas za gta.Dark souls 2 all the way :smiley:

Ti si jedina osoba koja to nije igrala :smiley:

uffff,glasao za ds2,ali ono sto najvise ocekujem uz poneti dark souls jeste beyond koji ce pokidati 100% ,gta 5,watch dogs,ffxiii lightning ,last of us i tomb raider

Nije jedini, ni meni nije legao baš najbolje, smorio sam se, nisam odradio ni 10-ak misija