da ne duzim vise, smorio sam se zesce pa nemam ni sta pametno da kazem
Dobro, moramo nekako da ubijemo vreme dok ne izadje Mass Effect 3.
Pitam se sta bi bilo cudno i za japanske standarde, kada se oni svakodnevno srecu sa raznim cudnostima - umesto Cathrine na mojoj lsti moze da stoji bukvalno bilo koja japanska igra koja ne pokusava po svaku cenu da se dodvori zapadnoj publici. Nisam siguran koliko smo mi uopste u stanju da shvatimo njihovo poimanje zabave. Cak i oni na zapadu koji vole i prate raznorazne anime proizvode, mislim da mogu samo da dostignu odredjen stepen ravnodusnosti prema tome. Pa da, to su japanci, oni su, znas, ludi, tako ti je to. Cisto sumnjam da tu postoji neko dublje razumevanje estetike i nekih kulturoloskih determinanti, nesto mnogo vise od opcinjenosti robotima, efektima i sveopstim sarenilom, na slican nacin kao sto su domoroci videli vrednost u svemu sto sija. Doduse, ono po cemu se ocigledno pozitivno isticu je kvalitet narativne komponente, uz maaalo vecu dozu melodrame.
Ali zato, prve 4 igre na mojoj listi + el shaddai, mislim da su istinski proizvodi zapadne cudnosti. Prva igra je totalno ludilo, ne znam ono kako ni da opisem. Stacking je inspirisan ruskim folklorom koji moze da bude zesce uvrnut miksovano sa komedijom del arte i smesten je u industrijsko doba, uz dosta neobican dizajn zagonetki koje se resavaju zaposedanjem drugih karaktera. Rock of Ages deluje kao da je izasao pravo iz Monti Pajtona. Winterbottom ìma naraciju kao iz nemog filma. U sustini, vecini ovih igara je zajednicko to sto pokusavaju da budu smesne ili zanimljive na nacin koji se danas smatra prevazidjenim.
Meni je dosta cudna igra Brutal Legends jer takav prelaz iz jednog zanra u grugi tokom same igre jos nisam video
Slazem se da je implementacija bila dosta neigrivo i nespretno izvedena, ako ne i stvarno cudna. Njegova komentar na tviteru povodom prosidbe sredstava od fanova za novi projekat ipak uliva nadu da ce se malo smiriti sa gameplay egzibicijama.
$955k! Guys, I’ll make you a deal. If we hit $980k I’ll add RTS elements to the game! And if we hit $1M, I’ll take them back out!
Kada pogledamo neke Saferove produkte u poslednje vreme, covek stvarno da se zapita sta ce ispati od onolikog grdnog kickstarter novca koji je prikupio. Pa i Psychonauts je sigurno mnogima bio cudan, ali doduse, cudan na moj nacin…