Najcudnija xbox 360 igra ikada?

1. Happy Action Theatre - W…T…FK?*

Double Fine Happy Action Theater Trailer - Metacritic Video

2. Stacking - znamo da je Tim Safer genije i mi jesmo evropljani, ali babuske su previse uvrnute i za moj ukus.

Stacking Launch Trailer - Metacritic Video

3. Rock of Ages - XBLA igra u kojoj vodite… dzinovski kamen.

Rock of Ages - Final Trailer - Metacritic Video

4. The Misadventures of P.B.Winterbottom - vodite ostarijeg gospodina koji ima neutoljivu glad za pitama u crno belim nivoima sa vremensko-paradoksalnim zagonetkama

The Misadventures of P.B. Winterbottom for Xbox 360 Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic

5. Catherine - u osnovi logicka igra sa blokovim i ovcama, sto predstavlja nekakvu alegoriju za coveka koji se nalazi pred dilemama vezanim za bracni zivot… ili posledicu ekperimentisanja sa sintetickim drogama.

Catherine UK Release Trailer - Metacritic Video

Dark Premonition. Vidite zagonetke i dijaloge u igri na youtube-u. Sick…

pretpostavljam da mislis na Deadly Premonition. ako mislis na tu igru, potpisujem. igra je bolesna do bola.

Ahaha, to mi je promaklo… Ovoga se ne bi postideo ni Dejvid Linc. :smiley:

Deadly Premonition is a really weird game - YouTube

Ali ne znam, nekako za horor igre se podrazumeva da moraju biti bolesne i uznemirujuce - to sve spada u legitimne zanrovske odrednice.

Meni je dosta cudna igra Brutal Legends jer takav prelaz iz jednog zanra u grugi tokom same igre jos nisam video. Cudan mi je malo i El Shaddai: Ascension of the Metatron zbog svoje tematike. Na listu bih stavio i Onechanbara: Bikini Samurai Squad i Rise of Nightmares zbog krajnje retardiranog izvodjenja.

Deadly deadly :smiley: bio sam off zbog ongoing rasprave u drugom delu foruma :smiley:

Afro Samurai i sad igram Condemned

Ovaj Condemned igram samo poslke 22.00h - ziv se use*em igrajuci ovo! Toliko je bolesno, tako je dobro muzika uradjena da docara atmosferu a manijaci samo po coskovima se sakrivaju, napadaju i vriste!

Afro Samurai je prica za sebe! Obozavam ovu igru a u 4 poglavlju, ja mislim, tokom igre ide muzika u pozadini koja nikad zvanicno nije objavljena a tako je muzika opustajuca i mocna da je to strasno…jbg

afro samurai ima najjacu muziku ikada u bilo kojoj igri, po meni… pravi master piece :slight_smile:

Asuras Wrath-Mada meni se igra jako dopada,samo me nervira sto je vise od pola igre zavisi od toga da li cete da pritisnete neko dugme na vreme (contact sensitive moments…)
Nier-VEOMA uvrnuta igra…ali ja jako volim JRPG (Japanese RPG).
El Shaddai-Koji trip… (samo cu to reci)

Nema na spisku Onechanbara - Bikini Zombie Squad :smiley:

Gdje si ovo iskopo, i zašto si bio tamo? :smiley:

Seriously, da li postoji japanska igra koja NIJE cudna?

El Shaddai-Koji trip… (samo cu to reci)

Ahaha, ja sam je narezao, ubacio jednom u drajv i vise nikad.

Dovoljno je lose sto nam proturaju americku propagandu i stereotip da je za borbu protiv zombija neophodno imati predimenzionirane grudi i kaubojski sesir - nemojte molim vas jos i religiju da poturate. To jest, religiju koja danas broji milijarde sledbenika. Kratos koji bije grcke bogove nije religija nego manijakalni sadisticki stompedo bez ikakvog smisla.

Uz sve to, art dizajn je toliko cudan da pocinjem da sumnjam kako je samo jeftina zamena za mali poligonalni budzet. Hajde da napravimo portivnike od 3 poligona, ukinemo sve teksture iz game-sveta i to nazovemo umetnoscu. It plays like crap ali izgleda stvarno dobro ako igrate pod dejstvom magicnih pecuraka.

yup to stoji, svaka je istripovana zesce… elem npr Bayonetta, meni je to trip igra, sta sad ona je neka vestica sa super powersima a ovamo muzikica od teletabisa kao da je, i sve nekako retardirano i sareno, iskreno meni muka pripala od te igre. Sto kazes jedino sa nekim pecurkama da probam igranje… DMC npr, ok je, ali opet nije mi to to kao npr. Darksiders sta se bre bijem u DMC protiv nekih mutiranih klovnova ili sta god da su? A sad kontra tome ti je kad napreave dobru igru ona je teska da ti dodje da pojedes gamepad i da unistis tv a xbox bacis sa vrha najvise zgrade.

A igre koej dolaze sa zapada su u sledecem maniru, skoro pa uvek, ENTERTAINMENT $$$$ - samo da sto vise zabave korisnika u prevodu serviraj bre ono sto narod trazi i kraj, nekima ce da odgovara nekima ne, napucana grafika, atmosfera na juris i to upakovano u neku finu ili polu-finu pricicu… Bukvalno uvek isti recept za igre koji provereno donosi $$$$.

Drugo sa pojavom dubstep-a krenuli svi u neki cyber punk fazon igara, i to ne kontam, ne znam, mozda sam mator previse za ovo novo… jedno vreme smo se zasitili tematikom II svetskog rata u FPS igrama, a sad bih ubio da igram nesto tako a da ima opasnu pricu!!!

da ne duzim vise, smorio sam se zesce pa nemam ni sta pametno da kazem :stuck_out_tongue:

Ja sam u jednoj sesiji zavrsio El Shaddai - meni nije toooliko bas bio uvrnut, dobar ali replay ne bih nije bas toliko dobra.
Nier me je odbio vec prilikom prvog ukljucenja igre…igrao mozda 10min i do vodjenja…

da ne duzim vise, smorio sam se zesce pa nemam ni sta pametno da kazem

Dobro, moramo nekako da ubijemo vreme dok ne izadje Mass Effect 3. :smiley:

Pitam se sta bi bilo cudno i za japanske standarde, kada se oni svakodnevno srecu sa raznim cudnostima - umesto Cathrine na mojoj lsti moze da stoji bukvalno bilo koja japanska igra koja ne pokusava po svaku cenu da se dodvori zapadnoj publici. Nisam siguran koliko smo mi uopste u stanju da shvatimo njihovo poimanje zabave. Cak i oni na zapadu koji vole i prate raznorazne anime proizvode, mislim da mogu samo da dostignu odredjen stepen ravnodusnosti prema tome. Pa da, to su japanci, oni su, znas, ludi, tako ti je to. Cisto sumnjam da tu postoji neko dublje razumevanje estetike i nekih kulturoloskih determinanti, nesto mnogo vise od opcinjenosti robotima, efektima i sveopstim sarenilom, na slican nacin kao sto su domoroci videli vrednost u svemu sto sija. Doduse, ono po cemu se ocigledno pozitivno isticu je kvalitet narativne komponente, uz maaalo vecu dozu melodrame.

Ali zato, prve 4 igre na mojoj listi + el shaddai, mislim da su istinski proizvodi zapadne cudnosti. Prva igra je totalno ludilo, ne znam ono kako ni da opisem. Stacking je inspirisan ruskim folklorom koji moze da bude zesce uvrnut miksovano sa komedijom del arte i smesten je u industrijsko doba, uz dosta neobican dizajn zagonetki koje se resavaju zaposedanjem drugih karaktera. Rock of Ages deluje kao da je izasao pravo iz Monti Pajtona. Winterbottom ìma naraciju kao iz nemog filma. U sustini, vecini ovih igara je zajednicko to sto pokusavaju da budu smesne ili zanimljive na nacin koji se danas smatra prevazidjenim.

Meni je dosta cudna igra Brutal Legends jer takav prelaz iz jednog zanra u grugi tokom same igre jos nisam video

Slazem se da je implementacija bila dosta neigrivo i nespretno izvedena, ako ne i stvarno cudna. Njegova komentar na tviteru povodom prosidbe sredstava od fanova za novi projekat ipak uliva nadu da ce se malo smiriti sa gameplay egzibicijama.

$955k! Guys, I’ll make you a deal. If we hit $980k I’ll add RTS elements to the game! And if we hit $1M, I’ll take them back out!

Kada pogledamo neke Saferove produkte u poslednje vreme, covek stvarno da se zapita sta ce ispati od onolikog grdnog kickstarter novca koji je prikupio. Pa i Psychonauts je sigurno mnogima bio cudan, ali doduse, cudan na moj nacin…