Da ne zaboravimo da je do pre nekoliko meseci cena bila 15€! Sad je i dalje daleko skuplja!
Ako ti je toliko stalo do CoD-a, kupi, podrži. To im više znači od Gamepass pretplate koju plaćaš, koja ti pride svakako treba (makar essential) kako bi i igrao CoD, s obzirom da je main komponenta igre multiplayer mode.
Nah, nisi razumeo moju poentu.
Nisam odigrao minut CoD-a u svom životu, ali ovo je umesto CoD-a mogao biti Indiana Jones.
Ovo će umesto CoD-a biti bilo koja igra koja je preveliki zalogaj za GamePass.
Pretplata kao pretplata je u suštini sada svuda ista.
PS Plus iste stvari radi, ali njihov fokus nikada nije bio taj servis već ekskluzive. Nintendov takodje.
Nije mogao biti jer od CoD-a pucaju ogromne pare koje bi potencijalno (kao i što ranije jesu pre dodavanje iste na GP) zaradili od prodaje. Jedan CoD se proda u daleko većem tiražu od Indiane Jones-a.
Potezom su očekivali da će mnogo više ljudi preći na Gamepass kao pretplatu, što se na kraju nije desilo, opekli su se i sada back down-uju jbg. Niko od njih (glavonja na čelu MS-a) ne želi da gubi pare na duže staze, pogotovo obzirom koliko je sama akvizicija koštala.
Traže drugačije načine kako bi pridobili više novih korisnika, da li će im poći za rukom je nešto drugo.
You re just proving my point.
Upravo tako.
Nije mogao biti Indiana Jones čak i da se prodao kao što COD se prodaje svake godine. Nema Microsoft u svom portofoliju nijednu franšizu sličnu. Jer COD je godišnja igra, koja svake godine ima insane prodaju, Indiana Jones, Fable itd. izađu jednom u 5 godina.
@euphrates je dobro objasnio samo što nije problem samo što gube pare nego što je takođe razjebalo Game Pass model. Oni imaju tamo neku weighted formulu po kojij isplaćuju profit od Game Passa nazad svojim first party studijima a COD je isisavao previše tog novca.
Ovo je iz Jezovog članka:
Koja je sad cena gamepass na Turskoj posle ovog snizenja cena?
Da zaboravih jos da pitam jel radi jos Cile posto mi je konzola na tom regionu a nisam kupovao dugo nista?
Duh, ljudi logično.
Ali da li bi išao isti narativ da su isključili India umesto CoD? Ili bi i tu bili ‘nema veze idemo dalje dok ne vidimo šta još mogu da isključe’.
Sada mogu da isključiti i mnogo manje ekskluzive.
Mnogo je veći problem što su izgubili tu “unikatnost” medju sličnim servisima, ali po odgovoru mase očigledno vrlo dobro zamazali sve to.
Malo, malo pa na subredditu uspem da nadjem istomišljenike i neke koji su zbog iste stvari zabrinuti kao ja.
Ne mislim da su izgubili unikatnost zbog jedne franšize koja je očito prevelika za GP.
Da ti odgovorim na pitanje, da bio bih zabrinut da su Indija isključili umjesto COD-a.
Ako se desi, bože moj, neću se pretplatiti. A pretplatiću se kad bude bilo nešto day 1 što želim da igram. Ovo kao, završio sam s njima zato što su jednu igru izbacili iz Day 1, kao iz proncipa mi djeluje performativno. Ja sam tu da izvučem value za sebe, ako mi vrijedi uplatiću, ako ne - ćao.
Čile bi trebao da radi. Čini mi se 11.5€ GPU preko Čilea sada.
Radi Čile sve normalno.
Ovako bi svi trebalo da funkcionišu (sa većinom servisa) i pre i posle ove odluke.
Biti pretplaćen po svaku cenu na servis koji ne koristiš je suludo.
Ali servis kao servis može uticati na tvoju odluku da kupiš jednu konzolu umesto druge… tog uticaja od strane Xbox-a za mene lično više nema.
Neću prestati da, kao što kažeš, maksimalno izvlačim value za sebe na neke druge načine jer konzolu već imam, ali asteriksima na dostupnost igara i isključenjem najskuplje franšize definitivno utiču na odabir next-gen konzole.
Oko 10e po trenutnom kursu
Nešto tizuju, ljudi misle da ima veze sa Discord Nitro pretplatom što me apsolutno ne zanima i ne znam šta je tu feksibilno.
Nitro bi mi dobro došao, ali i pre su imali ove ponude ali samo za nove korisnike. Bilo bi bolje za redovne pretplatnike da imaju ovaj perk hehe.
Pa ok, samo pod uslovom da ne naduvava cijenu GP ponovo.
Ili neka daju opciju “build your own bundle” pa neka guraju šta hoće unutra.
Jesi probao da kupis, bas me interesuje da li radi?