{MT} The Darkness II

[SIZE=6]The Darkness II
[/SIZE]

[SIZE=4][B]Developer:[/B][/SIZE] Digital Extremes
[SIZE=4]Izdavač:[/SIZE] 2K Games
[SIZE=4]Engine:[/SIZE]_ Evolution Engine_ (Proprietary)
[SIZE=4]Platforme:[/SIZE] Xbox 360, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3”]PlayStation 3, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows”]Windows
[SIZE=4]Datum izlaska:[/SIZE] Februar 7, 2012 (Amerika), Februar 10, 2012 (Evropa)
[SIZE=4][SIZE=4]Žanr:[/SIZE][/SIZE] FPS (First-Person Shooter)
[SIZE=4]Modovi:[/SIZE] Single-player, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplayer_video_game”]Multiplayer

[SIZE=5]_[FONT=Georgia]Uvod:
_
[/SIZE][/FONT]

The Darkness II je druga igra u serijalu i nastavlja tamo gde je neverovatna igra iz 2007, zvana The Darkness
i stala. Digital Extremes pravi igru, dok će biti izdavana od strane 2K Games, a pisana od strane Paul Jenkins-a. Igra je prvo bila zakazana da izađe 10. Jula 2011, onda pomerena za 4. Oktobar 2011, a kasnije i opet pomerena za 7. Februar 2012 na platformama nasih omiljenih konzola i PC-a.

[SIZE=4]_[SIZE=5]Opis:[/SIZE]
_
[/SIZE]

[SIZE=5]Gameplay i Grafika[/SIZE]

The Darkness II prati sličan borbeni koncept kao i prva igra, ali ujedno predstavlja i mnoge nove funkcije.

Jedna od njih je i taktika pod nazivom “Quad Wielding”, tehnika koja dozvoljava protagonisti Jackie Estacado da koristi ujedno i “Mrak” i vatreno oruzije istovremeno. Postoji veči naglasak na aspekat Darklings, jer sada ima samo jedan glavni (primarni) Darkling koji ima veći značaj i koji je više angažovan u priču i koji je od pomoći u svakoj situaciji. Mogućnost da idete i vodite Jackie-a do određenih mesta i pokazivati mu značajne item-e za vreme boss fight-ova, i omogućiti Jackie-u da ga koristi isto kao što koristi i “creeping dark” u prvoj igri, tj. da ode na mesta koja su teško dostupna i elimiše neprijatelje sa velikih daljina, i dok vi svo to vreme gledate kroz Darkling-ove oči.

Darkling će biti u mogućnosti da deluje sa okolinom koristeći oružija kao što su “worker drills” da bi napao i mučio Jackie-ve, neprijatelje. Isto tako, biće u mogućnosti da koristi standarna oružija, kao što je pištolj da napadne ili zaplaši protivnike. Jackie može da iskoristi okolinu u svoju korist, npr. da uzme stvari kao što su vrata od automobila i da ih koristi kao štit ili čak parking metre osakati ili čak da ih, kako bi mi Srbi rekli “nabije na kolac”.

Za razliku od prve igre, Jackie će moći da koristi oba naoružanja i mrak na javnim mestima. Mrak jedino može da nestane ako stanete na svetlost ili radi priče koju su developeri hteli da iskažu. Isto tako, može da koristi svoje demonske ruke za završne poteze, u kojima će igrač moći da likvidira protivnike na različite, brutalne načine. Darkling može slično da koristi specijalne poteze, kao što su uriniranje acid-a na protivnike, vađenje očiju svojim palčevima ili čak, počupati vrat. Brutalno, zar ne?!

Uvedena je i opcija gde se svako ubistvo, sakupljeno srce i urinirani neprijatelj, doda Jackie-vom “dark essens-u”. Supstanca koja se oslanja na ljude i objekte koja su stupila u kontakt sa mrakom, koja se može koristiti da bi se kupile stvari sa drveta sposobnosti sa ‘talent shrines’, kao što je crna rupa, koja dozvoljava Jackie-u da napuni srce neprijatelja energijom i baci ga da bi napravio vakum kojim preovladava mrak. Sposobnost da vidi i napada kroz zidove. Swarm, koji omogućava Jackie-u da pozove roj pčela koje onesposobe i zaustave više neprijatelja od jednom. Gun channeling, koji daje Jackie-u neograničenu municiju i deli ogromna oštećenja na kratak vremenski period.

Karakter i igrač se osećaju neprijatno na svetlosti, i samim tim rezultuje mutan vid i “visoki” zvuk. Svetlost će biti više fizička pretnja, jer će imati svetlost vs. mrak osećaj. Muzičar Mike Patton imao je ulogu Mraka, kojem je pozajmljivao glas, ali Kirk Acevedo, koji je pozajmljivao glas Jackie-u u prošloj igri, neće imati nikakvu ulogu ovog puta, i umesto toga, zamenjivaće ga glumac Brian Bloom.

Vizuelno, igra je dizajnirana koristeći cel-shading tehnikom, tako da igra izgleda kao strip. Takav grafički stil je postignut tako što su umetnici (slikari), ručno nacrtali većinu stvari u igri, umesto da se pouzdaju na digitalne metode da bi napravili stripski stil igre.

[SIZE=5][B]_Priča
_
[/B][/SIZE]

Radnja The Darkness II se odvija dve godine posle dešavanja prve igre. Jack Estacado, trenutni posedavalac mraka, je koristio svoje moći da bi postao član Don of the Franchetti kriminalističke porodice. On nije bio u mogućnosti da izbriše sećanja svoje mrtve devojke Jenny Romano i od tada je, uz pomoć otuđenog okultiste Johnny Powell-a i njegovih istraživanja o mračnom prisustvu, preuzeo njegove natprirodne moći i sada mrak želi da ižađe na najgori mogući način.

Baš kada Jackie živi lepim mafijaškim životom, progoni ga misteriozni Viktor Valente koji želi svu moć i mrak za sebe i za stari klan pod nazivom The Brotherhood. Jackie je dobio zadatak da zaustavi Valente-a i bratstvo koji su isto tako zarobili njegovu rođaku Saru. Na putu mu se sprečila neverovatna i nezaustavljiva moć mraka, i neprekidna vizija Jenny koja počine da progoni i priča sa njim.

[SIZE=5]_Demo:
_
[/SIZE]

Demo veličine 1.40GB pojavio se na Xbox360, PS3 i PC-u 24. Januara 2012, i traje nešto više od pola sata, uz mogućnost da menjate težinu igre po vašoj volji. Topla preporuka od mene da probate demo, možda vas iznenadi.

**_Xbox360 Demo (Xbox Marketplace)

PC Demo (Steam)
_**

[SIZE=5]_Screenshoots:
_
[/SIZE]

[SIZE=5]_Traileri:
_
[/SIZE]

Hit Points

Launch Trailer

Exclusive Vendettas Character: Jimmy

Exclusive Vendettas Character: JP Dumond

Exclusive Vendettas Character: Inugami

Exclusive Vendettas Character: Shoshanna

Johnny Powell Vendettas Trailer

Gameplay Walkthrough Part 1

Gameplay Walkthrough Part 2

Exclusive Artfully Executed Ability Trailer

Black Hole Ability Trailer

The Swarm Ability Trailer

The Darkling Ability Trailer

Gun Channeling Ability Trailer

Brotherhood Trailer

What is the Darkness?

Debut Teaser

Jel Mike Patton opet daje glas darklingu? To je bilo jedino vredno pomena u kecu

@Akiris:
Da, pozajmljuje i ovaj put, pise u postu gore. :slight_smile:

Escape101 Svaka cast,jedna od najboljih MegaTema koje sam video na forumu.
Sto se tice igre,odigrao sam jedno 2h i mogu reci da igra jednom recju RAZVALJUJE!!!

Tema bolja od igre :slight_smile:

Dve snezne veceri sam prekratio sa ovom igrom,posto sam prvi deo propustio,ima sam zelju da probam bar drugi,strip sam odavno probao…sto se sam igre tice…inovativan gameplay,tu nema reci…moze da zabavi na kratke staze,ali prekratko ostvarenje,tako da ostavlja opor ukus…

Koliko ti je trebalo da predjes igru ? Posto prvi deo nije bio bas kratak, za FPS je cak sta vise poprilicno dug vise od 10h treba da se obrne.

5,5 i po sati…okvirno ti govorim…

Blah bas su ga skratili, sta im je to trebalo …

5,5 sati? kakvo smece, pa to je drskost.

Sta znam…ne mogu tako igru nazvati,zabavio sam se i to lepo,tu nema sta…nego posle svega utisak mi je ostao…kao da je neko iscupao sredinu igre…:slight_smile:

Meni se bas dopao pocetak! Svi likovi imaju karakter i prica obecava. Naracija i atmosfera ozivljenog stripa je dzinovski plus, retko koja igra uspe da pogodi u tolikoj meri (max payne 1, na primer) da je blenduje sa akcijom. A ona je toliko dinamicna i brutalna da cak i meni podize adrenalin, a navikao sam vec na sve i svasta. Grafika je prelepa, osnovna ideja o demonski-opsednutom mafijaskom bosu je socna i potentna, a stripovi su generalno svetlosnim godinama ispred igara po smislenosti i kvalitetu naracije. Skolski primer kvalitetnog skriptovanog single player shootera, da nismo u ovoj multiplejer opsednutoj eri, igra bi dobila daleko vise ocene. Ali, cak ni dobre kritike ne bi spasile ovakav tip igara od u najboljem slucaju jedva prosecne prodaje.

Super je igra, osim relativno kratke kampanje sve ostalo je vrhunsko! Tako da sam zadovoljan ipak.

Meni je to samo plus sto je kratka, imam i druge igre i obaveze u zivotu, najbolje da cu da igram 30 sati darkness 2. Da sam platio igru 50$ mozda bi se osecao malo uskraceno. Ali postoje one dodatne coop misije koje produzavaju gameplay.

Sinoc sam je napokon poceo igrati, u ovih prvih sat i po igranja bas me dobro iznenadila, izgleda jako dobro i zanimljivo, a i svidja mi se onakva “Borderlands grafika”, jedva cekam vecer da nastavim :emoticon-0100-smile