[MT] Ghost of Yotei

I’m ready

1 Like

8 Likes

Meni stiže disk. Samo disk ima lokalizaciju na srpski (hrvatski) jezik. :grinning_face::grinning_face::grinning_face:

2 Likes

Pu jebote, uletim na razmenu posle par eona, ništa :rofl:
Ovim redom verujem da cu pre jailbreak da nadjem nego share. Rip

Neizdrzz :joy:

Kupi, podrži :grin:

2 Likes

Tako je. Intelektualna svojina :rofl:

1 Like

Ja sam uradio odmah share za guesta 3k, javilo se brdo ljudi, jedan da ga cekam do plate. Zakasnio si jbg.

1 Like

Ma stoji mi ps isključen 2 god. Zbog ovoga bi možda i mogao da ga upalim jer ne igram ništa trenutno. Samo mi bilo frapantno kako je razmena umrla. Videću kod onog arsa il nešto jbg

A @djomla43 ? :grinning_face:

Edit :

https://www.kupujemprodajem.com/konzole-i-igrice/sony-playstation-igrice/ghost-of-yotei-ps5/oglas/180032555?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

Realno najjace cene ima sad , treba ga pogurati :slightly_smiling_face:

4 Likes

Navikli ljudi da ih PlayWorld dere pa to ti je :slight_smile:

1 Like

Otkud znam da čovek radi sa nalozima, prvi put čujem. Naravno da ću uzeti pre od bilo kog s foruma.

@MladenVR
Nisam nikad kupio ništa od lika, nisam zapravio godinu i jače ni ušao u viber grupu.
Samo mi se čini da je egzodus sa razmene doveo do njegove popularnosti, i onda i influks ovih mladih fakbuk pomfrit generacija kojima je razmena nuklearna fuzija.
Ne mogu da kažem da me čudi sa cenama, viber grupa, like share subscribe

3 Likes

Sve se razumemo brate.

1 Like

Meni je @djomla43 dezurni diler za igre :grin:

4 Likes

Dobar dan :slightly_smiling_face:
Zanima me zašto ovakav komentar? :thinking:
Ne mogu se porediti prodavci na razmeni igara i firme koje izdaju fiskalni račun i daju pravu garanciju na ono što kupite. Kod nas svaki klijent ima sigurnost da stoji iza njega pravno lice, podrška i trajna garancija na uslugu – a to je nešto što ne možete dobiti od privatnih preprodavaca.

Naravno, slažem se da treba da postoji zdrava konkurencija i da svako ima pravo da se bori za svoje mesto u digitalnom svetu, pogotovo kada je reč o PlayStation igrama. Ali pljuvanje nikome ne donosi dobro.

Hvala Vam na mišljenju i veliki pozdrav od lidera u prodaji digitalnih igara – PlayWorld :video_game:

6 Likes

Ćao,

Kada smo kod fiskalizacije i računa za digitalne igre kupljene neopravdanim sretstvima. Razlog zbog čega ne postoji ni jedan Digital Store kod nas je upravo bankovni sistem i zakoni koji sprečavaju to. Za prodaju digitalnih igara je potrebno imati posebnu dozvolu, zbog toga apsolutno niko u Srbiji ne prodaje digitalne igre, Iris Mega, GameS, GameCentar.

Možda najbolje pitanje, kako vi kao firma pravdate digitalni proizvod koji kupujete na inostranom tržištu i uvozite u srbiju i prodajete ga korisnicima? Zakon isključivo zabranjuje to. Postoji samo jedno potencijalno rešenje, ali ono zahteva direktnu komunikaciju sa izdavačem i/ili distributerom u inostranstvu. Mada, ne bih da dajem ideje.

Ako fizičko lice to radi, radi na svoju odgovornost, ali ako to radi pravno lice, mnogo zakona sprečavaju tako nešto. Zbog toga mi nije jasno, kakvi su ti fiskalni računi i da li su oni stvarni.

Isto tako, znate da jedan nezadovoljan mušterija može da obavi jedan telefonski poziv ka tržišnoj inspekciji koja će vrlo rado zaroniti u vaše knjige. Samo kažem mogući scenario i ništa više.

Pored toga, prodaja naloga je zakonom kažnjiva, tako da mene zanima, kako vi radite fiskalizaciju nečega što je zabranjeno u Srbiji?

Hvala :slight_smile:

Kako znam to? Radio u PlayStation distribuciji za Srbiju i još par zemalja i mi smo hteli da vidimo koje su opcije za uvoz i prodaju digitalnih stvari na naše tržište. Zakon se od tada, na žalost, nije promenio.

5 Likes

Dobar dan dobri čoveče. Ne vidim da sam uputio neku grubu ili pretešku reč. Dovoljno je reći da ste u Vašoj Viber grupi na prodaju nudili igru koja je u to vreme bila besplatna za preuzimanje sa Playstation prodavnice, bez potrebe da korisnik poseduje bilo kakvu vrstu pretplate. Svaki komentar koji je bio vezan za to ste ekspresno brisali. Ako to nije dranje, onda ne znam šta je. O cenama ne bih da komentarišem, a mogao bih i to :smiley: Podržavam da se zaradi, Vaše vreme svakako treba da se naplati, a i niste socijalna ustanova naravno. Ali su Vam cene za pojedine igre bile bezobrazne, koliko god se ljudima koji kupuju činile jednostavne, jer ne kupuju ceo nalog nego deo naloga. Ima nas ovde koji baratamo baš kao i vi, od Turske, Ukrajine, Indije itd. pa onda i znamo koliko šta košta i kolika je marža. O fiskalnim računima tek da ne ulazim u problematiku. Vidim da Vam je gospodin Wahad više nego lepo odgovorio na neke stvari.

4 Likes

To je to… nece se vise javljati.. :grimacing:

Moram da dodam, iako nije tema za to.

Možda zvuči kao da to nije veliki problem, ali recimo preprodavci naloga i prodavci igara iz inostranstva, ne bih da ih imenujem, niti ja imam ništa protiv njih (dok nemaju registrovanu firmu), DIREKTNO utiču na zvaničnu PlayStation podršku u Srbiji. Bolje rečeno, ne samo na PlayStation već svakog izdavača zasebno.

Da malo objasnim. Cene proizvoda na količinu se formiraju u odnosu na potražnju tržišta. Potražnja srpskog tržišta trenutno nije najbolja jer većina ljudi kupuje igre iz inostranstva, što znači da cena za srpsko tržište mora da bude veća jer ide manji broj kopija. Isto tako, direktna podrška utiče na to jer kada vi recimo kupite igru koja je izašla na Indijskom Storeu, vi njima budžite brojeve. Da, to su 5-10 kopija, ali mnogo ljudi, mnogo kopija, dizanje statistike drugih zemalja.

To isto važi i za retail igre, što se više kupuju iz mađarske, rumunije, nemačke, italije, to smo sve dalje od toga da imamo zvanični store. Jer po statistici koju gleda PlayStation i drugi distributeri i izdavači, oni vide samo brojke koje su se prodale sa stocka koji je dostavljen jednoj zemlji. Recimo da par hiljada kopija dođe iz Mađarske i ode, to znači da par hiljada kopija manje se proda u Srbiji.

To je začaran krug a ovakve malverzacije ne pomažu tome, da mi ovde imamo zvanični store, da se spuste cene igara u srbiji i da svi kolektivno mogu da uživaju u cenama koje pariraju manjim tržištama na svetu, recimo kao u Indiji, Turskoj, Ukrajni itd.

I da, svestan sam da se to radi i u zapadnim zemljama, ali te zapadne zemlje imaju MNOGO VEĆE zvanične brojke koji im dozvoljavaju da se igraju sa cenama i nude povoljnije uslove.

Možda ovo što vi radite deluje kao band-aid, ali to šteti za budućnost podrške zemlje.

I zašto kažem malverzacije. Da registrovana firma pokušava da legalnim putem daje uslugu korisnicima sa uslovima koji su povoljniji za njih, je pa i da kažem okej. Ali u ovom slučaju, registrovana firma (navodno) pokušava da zaradi na neukost naroda, je malo bezobrazno, još više ako je istina ono šta kaže @MladenVR, da ste prodavali besplatnu igru za pravi novac.

E vidite, to je već nešto šta bi stvarno trebalo da se proveri ono, zvaničnim kanalima.

Jer u ovom slučaju “mi smo registrovana firma” ne znači “ej mi smo zaštićeni, zvanični, verujte nam!” nego “ej mi smo glupi i svako može da nas sjebe ako želi”. To što ste “registrovana firma” nikako nije za pohvalu, ni u jednom mogućem scenariju.

Nemam razloga da izmišljam. Ako uspem, pronaći ću negde screenshot pa ću ti poslati u privatnoj poruci.

Što se tiče ovo oko kupovine igara, fizičkih kopija itd. pa sam vidiš koliko i naša država zapravo radi protiv svih nas, visokim nametima sa carinom i pdv-om pa na sve to onda dodaš i maržu prodavca. Zatim i koruptivnom sistemu koji dozvoljava pojedincima da na godišnjem nivou mimo svih zakonskih propisa u zemlju dovuku stotine konzola i fizičkih kopija igara. Siguran sam da mi nikada nećemo dobiti oficijelnu Playstation prodavnicu. A bilo bi fenomenalno da imamo prodavnicu gde ćemo moći da kupim konzolu po MSRP.