Razvija: Ninja Theory
Izdaje: Capcom
Platforme: Xbox 360, PS3, Windows
Datumi izlaska: NA 15.01.2013, EU 17.01.2013, JP 18.01.2013
Žanr: H’n’S, Beat 'em Up
Mod: Single player
Igra je smeštena u paralelnom univerzumu u odnosu na dosadašnje Devil May Cry igre. Priča počinje tako što Dantea napadaju demoni. Posle sukoba upoznaje devojku Kat, koja ga upoznaje sa liderom ozloglašene ‘‘terorističke’’ organizacije ‘‘The Order’’. Ispada da je to Vergil, i on želi da mu se Dante pridruži u borbi protiv demona. Glavni negativac u igri jeste Mundus, kralj demona koji je porobio ceo svet pomoću dugova. Dvojica braće imaju toliko toga da nadoknade, samo da se ‘‘obračunaju’’ sa Mundusom koji ih želi mrtve.
Ja retko kad igram ove Hack and Slash igre u opste me ne privlace.DmC nukad u zivotu nisam igro probao sam nekih 10 minuta trojku i vrlo brzo odustao.
I rekoh aj da probam ovaj mozda mi se svidi i sam pocetak igre je vrlo dosadan dok ne krene prica polako da se rasplice.Posle toga postaje interesantno i pozitivno sam se iznenadio.Svaka preporuka da je igrate
Takođe sam se prijatno iznenadio. Nisam očekivao da će igra biti ovoliko zabavna. Grafika je taman kakva treba biti za H’n’S - jedina mana je što se vide malo lošije teksture na mestima koje se ne vide često u igri (na primer neki putevi). Animacija likova tokom cutscena je vrlo dobra, a Danteova odlična - prirodno izgleda, a i mimo cutscena se vidi da nisu štedeli. Comboi su dobro urađeni, a otključavanjem novih upgradea Dante postaje još jači, uči nove udarce i uvek se nešto novo vidi. Na 50% prelaska igre mogu reći da zagonetki nema sem traženja copper ključeva i health crossova.
Predlazem da izabrete nefilim nivo tezine zelite priblizno dmc iskustvo a ne Twilight. Problem u ovakvim situacijama je sto ce vecina igrati na normal i kukati kako je prelako, jer su neprijatelji potpuno bezopasni. Makar nema QTE-a, sto bi bilo stvarno dno.
E to je bila igra Ali je vecina igrala tu Special Edition verziju, pa i ja, kada sam čuo i za tu verziju, skinuo sam je i počeo da igram, bilo je mnogo krvavo
Poceo sam igru na srednjoj tezini i za sada je mi taman, nije ni prelako ni pretesko. Igra mi se stvarno dopada, ne secam se kada sam poslednji put seo da igram igru duze od 2 sata (ne racunam Fifu, Skyrim i Sleeping Dogs). A sto se QTE-a tice, uvek kada je neki cutscene, istripujem se da treba neko dugme da pritisnem, samo cekam da mi izleti “MASH A!”
Kao što Jovan kaže, ne znam kad sam zadnji put sjeo i odigrao igru u komadu od 5h… Osim Skryrim-a i Fallout-a rijetko koju…
Od grafike, animacija, fluidnosti borbe do zanimljive priče, sve je za 10…
Ovo je sigurna 9-ka!! IGN ili bilo ko drugi od recezenata će napraviti katastrofu ako joj da išta manje…
U vecini slucajeva slozio bih se sa tim, ali, nekako, uvek ispadnu bolje igre koje te nateraju da se malo pomucis. Zato smo svi voleli Demons/Dark Souls, i iz istog razloga i DmC.
Normal tezina treba da odrazava nacin na koji dizajneri zele da vecina ljudi dozivi igru. Ovo je lakse nego novi prince od persia, naprosto ne postoji nikakav izazov. A ako to kazem ja koji sve igra na normal i jako lose baratam dzojpedom, mogu da zamislim kako ce da dozive fanovi DmC-a.
Za moj ukus ima i previse platformskih delova a zagonetke se svode na povlacenje svetleci oznacenih delova okruzenja uz pomoc kuke. Takodje, svaki nivo je jako slican i svodi se one-trick-pony efekat morfovanja stvarnog sveta u cistiliste, sto je zanimljivo u prva dva nivoa.
“Prokletstvo” DmC-ja je i u tome sto ga svi porede sa Bajonetom koja je naprosto nedodirljiva u svom otkacenom i ludo dinamicnom ritmu, dizajnu i atmosferi.
Son of Sparda - Remixed enemy layouts, tougher enemies and enemy behavior throughout.
Dante Must Die - As above, but contains the strongest enemies and insane attack waves.
Heaven or Hell - Another remixed mode, but everyone and everything, including Dante, dies after one hit. Supremely satisfying!
Hell and Hell - The same as above, but only Dante dies after one hit. For serious contenders.
Meni je igra skroz legla a pri tome nisam neki button masher a posebno što se gomila poteza, oruzja i upgrade redovno otključava te kombinacije suludo rastu. Retko mi se desi da izvedem kombo koji sam baš hteo, ali da pređem tri nivoa za redom bez pogibije je dokaz da je štelovanje težine negde omanulo. U Bayonetti sam redovno ginuo na svakom koraku ali mi se činilo da uvek izvedem stvari kako sam hteo osim što mi je tajming rđav.
Sa druge strane, igra mi izgleda sasvim ok, zanimljiv pristup Raptor sitiju kao i “paralelnim” verzijama. Pored Dishonored, još jedan primer kako UE3 može da se naštima i napravi dobar posao.
Mene za sad nije odusevila kao vecinu ovdje. Prica je cisto forsiranje DMC serijala da se izvuce jos para kao kod RE ali malo bolje. Potezi su OK i za 3 nivoa me nisu 3 luta udarili a kamoli ubili iako igra na Devil Hunter. Dalje, engine je OK mada isticanje crvene boje je prenaglaseno a samim tim je propao pokusaj istacanja horror ambijenta. Bolje je Splatterhouse obavio taj dio posla s istim engine-om. UE3 je i dalje po meni najbolji engine ali ovo je moglo bolje definitivno
Bez obzira na sve, vrijedi je odigrati dok ne dodje februar i bolji naslovi
Bre, prebaci na Nephilim tezinu i sacekaj kasnije misije, bice teze.
Inace, predjoh igru, bas me iznenadio zadnji boss + achievement koji najavljuje nastavak.
I meni je igra i vise nego legla
Vizuelno mi se bas svidja veoma lepo okruzenje,odlicna paleta boja…
kao i animacija likova
mnostvo poteza…mislim da je ovo dobar uvod i da ce se ovaj serijal lepo nastaviti
jedine male zamerke poprilicno lako (igro sam na normal)
i meni kratko stim da nisam skupio sve orbove,kljuceve itd
Ninja Theory i Platinum games znaju da prave ovakve igre i nadam se da ce nam te dve kompanije doneti jos dobrih naslova
Kao sto rekose gore, prebacite na nephilim. Vecina igara u poslednje vreme je prelaka na normalu, onako casual setnja, ali zato postoje vece tezine. Uvek je bolje kad postoji izbor. Meni malo fali QTE, koji vecina ovde mrzi, ali kada se umereno koristi, bude skroz cool, pritisnis dugme u pravom trenutku a on izvede neko over the top ludilo…
DMC 3 je bio pretezak u originalu, da nije izasao special edition, ja ga nikad ne bih zavrsio, kao i vecina ljudi…