Monster Hunter World je najigranija igra na Xbox Live (preuzela prvo mesto od PUBG)

Ovo ne bi bila neka posebna vest da nije u pitanju ‘čista japanska’ igra kojim je ovaj serijal debitovao na konzolama, posle godina izlazenja i kultnog statusa na PSP/3DS uređajima. Naime postoji ta stigma da Xbox publika ne voli japanske igre i da nemaju publiku pa zbog toga japanski izdavači zaobilaze Xbox. Ovo sa MHW je pokazalo da se dobra i ispeglana igra ipak prodaje i na Xbox One, iako je Sony imao marketing deal i 3 public bete pa se Xbox verzija nije spomnjila do dana izlaska.

U svakom slučaju, dobar znak za Capcom i pokazatelj japanskim developerima i izdavačima da publika na Xbox postoji. Iako je Xbox praktično mrtav u Japanu, ovo bi moglo da podstakne neka buduća izdanja, kao i starije naslove da osvanu na X1.

Ja mislim da ovo uopšte nije pokazatelj da je igra igranija od PUBG-a, već je jednostavno u poslednjih x dana kupljena više puta nego PUBG. A to nije ništa čudno budući da svi koji igraju PUBG, igru su kupili dosta ranije, pa je samim tim prodato manje digitalnih kopija u tih poslednjih x dana od kada je predstavljen Monster Hunter World.
Možda grešim, ali sam tako ja shvatio tu kategoriju “Top paid games”

1 Like

U pravu si, MHW ne znači da je igraniji, nego da je najigranija igra sa najvećom zaradom ove nedelje (Top paid) i košta 60$ dok je PUBG $30. Stvar je u tome što je PUBG trenutno u žiži interesovanja i igra ga preko 4 mliona ljudi na Xboxu. Svaka igra koja uspe da ga pomeri znači da sigurno ima dobru prodaju (naravno, ovo ne znači da je MHW prodat u 4+ miliona primeraka, nego da je vrednost MHV >>> PUBG).

1 Like