Molim za pomoc,problem sa RGH Jasper konzolom

Imam problem dizanjem sistema na RGH Jasper konzoli…naime sve je radilo besprijekorno do maloprije.Prilikom pokretanja igre doslo je do fatal crasha FSD3.
Uspjeo sam podici FSD sa USBa (sa podesenim launch za USB) a sa drugog USBa kopirao novi neaktivni FSD na interni HDD,podesio putanju…zasad radi.
Problem zasad rjesen.

Problem je resen , jednostavno dugo si vec koristio FSD i poceo je da brljavi , sve to resi clean instalacija FSD-a opet…

Pokusacu da detaljnije opisem problem.
Naime nakon ulaska u FSD sa USB stika,presao sam u originalni NXE ili kako se vec zove meni.
Tu sam uradio formatiranje internog HDDa.
USB stik sam formatirao na konzoli,i pomocu Horizona na njega kopirao u korijen samo fajl F5D2270200F5D2270
Konzola uredno registruje FSD2.2 instaler kao demo igru.
Pokusao sam 2 varijante sa instalacijom
1.instalacija samo FSD u folder FSD
2.instalacija FSD i Dashlaunch…nakon Dashlauncha pise mi nesto da nije kompatibilno,tacnije da je potrebna druga verzija dashlauncha (ova je do 14699)

Ocigledno je problem sa Dashlaunchom,tacnije njegovom instalacijom…moguce jos nesto.
Pokrenuo sam sa stika i FSD 3.0 …dashversion 3.0b Rev 735
Kernel version 2.0.16537
Kontam kako instalirati FSD 2.2 (ne mora biti 3.0)…kontam i da treba biti launch.ini podesen na boot sa HDDa.
Samo nesto dobro fali…vjerujem da je Dashlaunch…koja verzija,kako znati,kako instalirati???
Mislim da je Dashlaunch v.3.08 ogovarajuci???
Znaci pojasnjenje (nisu linkovi potrebni,vec sam cjeli dan na forumu,naci cu) kojim redosljedom nakon sto ubacim USB sa FSD2.2 u konzolu i pokrenem instalaciju iz demoa.
HVALA

Ne moras tako da radis , pokrenes fsd sa usba , na kome ti se nalazi takodje jos jedan folder sa kompletnim FSD-om , i onda kad pokrenes fsd preko usba , udjes u file menager i prekopiras taj dodatni fsd u hdd konzole , nadam se da razumes , dakle treba ti normalno fsd koji pokreces sa usba i launch.ini fajl a ovaj drugi ce ti trebati da njega prebacis sa flesa na konzolu , zvuci komplikovano ali nije :slight_smile:

Imas tutorijale koji su javno dostupni procitaj neki tutorijal kada zabagujes :slight_smile: ponovna instalacija fsd ko sto ti rece Vidovic.

Citam vec 8 sati…ali jednostavno ne ide.Evo po koji put rezime…
-uradio formatiranje internog HDDa (preko serijskog broja konzole)
-pomocu Horizina na USB stik formatiran na konzoli prebacio FSD 2.2 instaler na konzolu
-nakon pokretanja FSD2.2 ubacio verziju 3.0,i stavio modifikovan launch ini u root HDDa
launch je ovakav

[Paths]Default = HDD:\FSD\default.xex

[Settings]
pingpatch = true
contpatch = true
fatalreboot = true
regionspoof = true
nxemini = true
noupdater = true
liveblock = true

Nakon toga podesio i u Dashlauncheru istu putanju.
Naparvio Content folder sa podfolderom 16 nula na rot HDDa
Postavio putanje za igre…
Sve provjereno,po tutorijalima,vise puta.

Da li nedostaje jos neki folder ili fajl koji nije unaprijed predefinisan sa navedenim programima (FSD,Dashlauncher)
a koji treba kopirati,napraviti posebno.

odigram igru,kad ugasim konzolu,opet muka sa dizanjem sistema,glicuje RGH u nedogled,upali svaki 5.put.
Ostavicu je sad 5-6 sati…
Ostala mi je nepoznanica podesavanja na Dashlauncheru 3.08 i da li ima negdje launch.ini za njega sa podesenim parametrima.Gdje i kako kopirati.
Jos nesto sto me kopka…konzola kad je u FSD ne otvara ladicu,kao da je zaglavljena.
Nekad nakon vise resetovanja kad udje u originalni mod,ladica se otvara…sta moze biti u pitanju,da nije nekakvo softversko zakljucavanje.
Vec gubim zivce…ne bi bilo strasno da imam u okruzenju provjerenog i pouzdanog majstora za RGH…

PROBLEM RJESEN,moze pod katanac.

Iako sam uradio sto se tice instalacije sve,bas sve po propisu…konzola je opet pravila problem,nije glicovala kako treba,nasumicno ulazila u originalni kao i u FSD meni.
Smjernica sa foruma da je sve jos uvijek ok je bila konstatacija iz necijeg posta da je sve OK dog ulazi u Hell (eject disk)
Cak sam mjenjao i HDD kabl,polozaj konzole…nista.
Odlazak na spavanje,konzola na ladjenju…ujutro sve kao novo,glicuje u prosjeku 15 sec.

Mozda nekom pomogne.
Mislim da je u pitanju bio zagrijan cip,u kombinaciji sa x puta paljene-gasenje konzole.