Ovako zanima me da li postoji ikakva mogucnost da povezem hard disk od kompijutera da sluzi kao kao externi na xbox-u i tako igre instaliram na tom hardu s obzirom da mi je hard na kozoli samo 20gb a para se nema za veci hard
Ako imas RGH, onda mozes da prikacis bilo koji hard na usb i da ga koristis. Ako ti je hard iz kompa, moras da kupis sata na usb adapter ( tako ja koristim). I takodje mozes da se poveses sa kompom preko mreze i da sherujes folder sa igrama, i da ga koristis. Bez potrebe da vadis hard. Malo je presporo i neki put ne radi za sve igre.
Ako nemas RGH vec samo fles, onda mozes da zakacis bilo koji fles usb ili hard i da koristis samo do 16 gb-a. Prvo moras da ga formatiras preko konzole. Znaci i ako iams vise od 16 gb, konzola ce samo da koristi 16 gb-a. Ako imas flesku od 16 to je idealno.
Ovo za ogranicenje od 16 gb-a je bilo pre, ne znam da mikrosoft nesto nije promenio sa novim dashovima.
(cudan vam ovaj forum, cenzurise mi rec za sharing na srpskom)
Pa znas kako imam fat konzolu lt 3.0 sad ne znam dal moze ili ne , ja sam mislio da zakacim hdd od oko 300 gb sa kompa sad neznam tacno kolko bese tacno velicina
Jedini nacin da zakacis hdd iz kompa je da ga stavis u externu hdd fioku, ili da ga prikacis sa ata/sata na usb kablom. Kabal je jeftinija solucija ali jako ruzno izgleda a i hard je izlozen spoljasnjin uticajima. Mislim da postoji ogranicenje do koliko gb mozes da koristis externi hard. Pre je bilo 16 gb. Ali moras da ga formatiras preko konzole. Znaci gubis sve sto je bilo na njemu. I igre mozes da ubacas samo preko konzole. Kad taj hard prikacis na komp videces nekih 16 fajlova od po 1gb. Ako ih obrises, zeznuo si ga.
Medjutim, ako ugradis rgh cip, onda mozes da kacis koji hoces hard na xbox i da ga punis preko kompa. Znaci ne moras da rezes diskove. Naravno, gubis live.
Edit, mozes da formatirs hard do 32 gb. Sad sam video. Vazi za flesovan box, odnosno lt3.
Ok hvala ti na informacijama mozes da zatvaras post
Mozda ce neko da ti da neku bolju informaciju, posto ja nemam lt 3 jer koristim rgh. Mislim znam kako funkcionise hard pod lt 3 i kako ga konzola formatira. Video sam kod drugara koji se zeznuo ubacio usb hard u box i formatirao ga preko konzole. Normalno sve je izgubio na hardu. A kad se ubaci u komp, vide se samo neki fajlovi od po 1 gb. E sad ja mislim da mozes tako formatiran hard da i dalje koristis u kompu , samo nemoj da brises fajlove koje box bude napravio.
Da li to znaci da i bez rgh mogu da igram igre sa hdd kompjutera,inace imam elite fat lt3.0 sa dashom 15574.
Ne, ne možeš, treba ti RGH, ovo je što je navedeno gore je kao da koristiš USB Flash i povećan je limit na 32 GB, i možda tu možeš da instaliraš igre, nisam probao, ali je verovatno sporije nego kada bi instalirao na HDD i opet bi ti trebao disk da pokrećeš igre, dok kod RGH ti ne treba
Da znaci bez rgh nista,hvala.
@theredkingdoms-ovde imas tutorijal kako da na jeftin nacin napravis HDD za Xbox
http://www.xboxrepublika.com/tutorijali/835-tutorijal-napravite-svoj-250gb-hdd-za-xbox360.html
Sto se tice flash memorije, kao sto je gore receno, konzola ce da prepozna do 32 GB.
Mozes ako taj hard izvadis iz kompa i preko usb-a ga prikacis na xbox i formatiras ga na 32 gb-a. I bice brzo. Mozda za nijansu sporije od internog harda. Imam oba pa znam.
A rgh ti treba ako hoces da koristis ceo hard, i da ti ne trebaju diskovi.
A kako da prikacis kompjuterski hard preko usb-a? Kupis ili fioku za hdd ili kabal sata na usb.
Ja imam ovaj. Dobija se i adapter za struju. Nije prikazan na slici.
…
Znaci ne treba ti RGH da koristis hard iz kompa na xboxu, ali ti u svakom slucaju treba adapter za usb. ALI, samo ce box da ti vidi 32 gb-a.
RGH, moze sve sto pomislis, osim live-a.
Naravno postoje i metode kao sto je IKaran naveo. Koje ja nisam probao pa ne mogu ni da pricam.
A i naravno da bi pokretao te igre na tom hardu normalno da ti treba rgh, ako ubacujes preko kompa, ako instaliras sa diska to je vec druga stvar.
Hvala puno ovo mi je dosta pomoglo za sada cu da kupim prvo ovaj usb adapter pa tako da igram igre pa posle nekog vremena cu da uradim rgh,i samo jos da pitam dali pri povezivanju treba da izvadim hdd iz kompjutera ili samo prikacim adapter usb za kompjuter i xbox 360.
Ne treba rgh ako ga box formatira iz svog dasha, i vidi ga kao memorijski uredjaj. To vazi i za konzole koje nisu flesovane ni cipovane. Na svakom boxu mozes da utaknes spoljasnju memoriju i da je koristis za instalaciju igara. Ali sa limitom od vidljivih 32 gb. I igre moras da imas na disku narezane, i samo sa diska mozes da ih instaliras.
A RGH je vec prava stvar.
Odgovor za ichiga kurosakija: ne moras da vadis hard iz kompa, samo ako ti kabal od usb adaptera ima duzinu do boksa. E sad pitanje je da li ces da napajas hard preko kompa ili ces preko eksternog strujnog adaptera. Mislim prosta stvar, videces. Jedino sto taj had kad ga formatiras preko konzole, bice kompletno obrisan.
Nema smisla da bude u komp. Jer ce ga box izbrisati komplet.
To ti nije nikakvo resenje, jednostavnije ti je, ako vec neces da kupujes hdd, da kupis usb od 32 gb, izace te kao i taj adapter.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Adapter je oko 1500 dinara a fleska od 32 je oko 3000. Plus kad se taj hard formatira, na kompu se prikazuju fajlovi koje box pravi. Tako da ako se ti fajlovi ne diraju, mislim da moze da se taj hard koristi za cuvanje stvari i na kompu. Samo ne brises te fajlove ( koji su svi isti od po 1gb) , mozes da dodajes sta hoces. Dobro, ne bas sta hoces, jer ce biti formatiran na fat 32, tako da ne prima fajlove vece od 4 gb-a.
Cak sta vise, mislim da hard vec mora da bude formatiran na fat 32 da bi ga box uopste prepoznao da bi mogao da ga formatira. Za ovo nisam siguran.
Licno misljenje, ako imas hard viska kupovinom adaptera dobijas prenosni hard za male pare. Mada bi neka hdd fioka bila elgantnije resenje.
Ja imam RGH i koristim eksterni hard od 500GB na njemu…
Mora biti u Fat32…
Mozes koristiti fles, ali to ti je samo 16GB memorije, sto ce reci nista
Dok se sve to izracuna, fles, adapter, to te izadje kao RGH koji kosta 5000…
A sto mislis da je 32 gb? Zato sto WINDOWS ne moze da napravi fat32 veci od 32gb! Da bi citav disk formirao mora se koristiti swisknife ili nesto slicno.
Neka radi sta hoce, flash od 32gb kosta 2000, verbatim 2300, ne znam gde ti to gledas!
Imam flash od 16GB znaci na njega nasnimim igru i ubacim u xbox 360,ali je pre toga formatiram u konzoli i instaliram i igram ako sam dorbro razumeo.
NE, to ne mozes, ako nemas RGH, ako imas flash onda mozes SA DISKA da instaliras igru na flash, cime bi stedeo laser, ali bi ti opet trebao DISK DA BI POKRENUO IGRU!!! To sto ti pitas je za RGH