Microsoft planira povratak Fable franšize

Prošle nedelje je procurela informacija da se nova Fable igra pravi po MS narudžbini, samo nije bilo jasno gde i ko radi na igri. Najviše se sumnjalo da je u pitanju Playground Games (Forza Horizon develolperi) koji su prošle godine kreirali novi tim koji radi na open world action RPG igri. Izvori bliski Eurogameru potvrđuju da je u pitanju zaista Fable i da je igra u ranom razvoju u Playground games. Koliko je ova vest super, istovremeno znači da bilo šta o ovoj igri nećemo čuti podosta vremena, s obzirom da PG još uvek sastavlja tim.

2 Likes

Mali dodatak, neki od developera/talenata koje je Playground Games zaposlio da rade u drugom timu/studiju (Fable tim, nazovimo ga tako):

The newest addition to this project is Sean Eyestone, who takes on the role of production director and leaves his role as senior producer at Battlefront II developer EA DICE. Prior to this, he spent ten years working at Kojima Productions on various Metal Gear Solid games, including open-world entries Metal Gear Solid V: The Phantom Pain and Ground Zeroes.

Previous new hires for the second team include chief designer Will Kennedy and principal combat designer Juan Fernandez di Simon. Kennedy joined in July after eight years at Rockstar North, working as level and game designer then senior online mission and flow designer on Grand Theft Auto V.

Meanwhile, di Simon joined in October after working as senior designer on Ninja Theory’s Hellblade. Before this, he spent three years at Rime developer Tequila Works.

Svakako lepa pojačanja za ionako odličan studio.

1 Like

Ja sam igrao onu fable betu koja je bila. I grafika u toj Beti je bila zaista jedna od boljih, ne samo na Xbox konzoli. Unreal 4 su stvarno brutalno dobro iskoristili i optimizovali da je stvarno bilo super igrati. Što se tiče same igre, nadam se da će vratiti onaj fable 1 I 2 osećaj i ako mislim da je i trojka bila super, ali prva dva dela su stvarno bili vrhunski. Sve u svemu, očekujem ogroman svet, bajkovit, prepun zanimljivih ljudi i čudovišta :smiley:

1 Like

Aha, Fable Legends. I ja. Iako je igra izgledala prelepo i u beti sasvim ok radila, nisam mogao da steknem utisak da ima nešto što bi me igri češće vraćalo. Možda zbog toga što su insistirali na asimetričnom multiplayeru, 4vs1 umesto da su išli full 4vsAI. Kako god, ako novi open world Fable može ovako da izgleda kao Fable Legends, bio bih više nego zadovoljan.

1 Like