Microsoft HoloLens - Offizieller Ankündigungstrailer

Samo da ne prodje ko kinect :slight_smile:

U pitanju su naočare koje su negde na pola puta između Google Glassa i uobičajenih VR uređaja, a ono što ih razlikuje od dosad viđenog jeste to što su stakla na providna čime se postiže, po svemu viđenom, impresivan efekat “unapređene realnosti”.

Korisnik HoloLensa vidi stvarni svet oko sebe u koji su umetnuti virtuelni delovi, koje projektuje takozvani HPU (Holographic Processing Unit).

“Stvorili smo ovo uz malo sreće i vilinske prašine… Ovo je era holografske kompjuterizacije… Kada promenite način na koji vidite svet, možete da promenite svet koji vidite”, poručili su iz Microsofta.

Činjenica da MS hologramima zove nešto što se baš i ne uklapa u definiciju, nije bila dovoljna da pokvari utisak predstavljanja nečega što se (na prvi pogled) čini kao možda i najveći korak ka onome što smo gledali u “Ratovima zvezda”, “Totalnom opozivu”, “Minority reportu” i drugim delima naučne fantastike.

Objekti su se stvarali u vazduhu, manipulacija je naizgled bila jednostavna, a kako kažu u MS - hologrami će vrlo brzo postati praktični alati u svakodnevnom životu.

[video=youtube_share;d54aGJFxSEo]http://youtu.be/d54aGJFxSEo[/video]

**Izvor:**http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&nav_id=949552

Majke ti barem prevedi na engleski, nemoj biti toliko lenj :smiley:

Kako meni nije problem da napisem par reci na srpskom jeziku recimo za fahrenheit, iako sam procitao clanak na IGN-u?

Zar mislite da sam video na screenfunu? ili to samo admini rade?

Skidam kapu svima koji se trude da postavljaju vesti na forumu, ali kad ste vec odvojili tih pet minuta, odvojite jos dva pa lepo to srocite u par reci.

hvala :slight_smile:

Offizieller Ankündigungs>Official announcement>Званично саопштење, jel sada dobro :stuck_out_tongue: :smiley:

Kako dobro

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk