1) Sega 2) Capcom 3) Aksys Games 4) Sony 5) Focus Entertainment 6) Gamera Games 6) Square Enix 8) Raw Fury 9) Microsoft 10) Annapurna Interactive
Više bi volio da vidim ove liste bez portova ali shvatam da nije moguće.
Sega zasluženo uzela titulu od Capcoma ove godine.
Nintendo tek 22. pozicija, to ja njima najgori ranking ikad.
Igre koje pravi Focus Entertainment su u mom nekom fazonu, ne znam sve što su pravili ali A Plague Tale 1 i 2, Evil West, Banishers su mi sve odlične igre. Odigrao pre neki dan A Plague Tale 1 da se podsetim i odmah prešao na drugi deo. Grafika, atmosfera u prvom delu su top. Prosta i jednostavna mehanika, Drugi deo isto odličan, ali mi je prvi deo bolji za sada.
Msliš izdaje igre u tvom fazonu, pošto su izdavač a ne developer.
Plague Tale su super, dvojka je jedino preduga. Evil West mi je bio ok, Banishers nisam još odigrao.
Ne igram co-op igre obično ali juče me uhvatio FOMO, htio sam da nagovaram druga da igramo ovaj Split Fiction. Ali ne da mi se da dam 40€ za ovo i još onda da se patim da se štimam sa drugom.
Japanski izdavači i developeri imaju free pass / gledanje kroz prste kod medija za dosta igara. “Ista” igra od japanskog studija i bilo kog ne-japanskog nema šanse da isto prođe. I što manje igara dobijamo iz Japana to se ovo više primećuje.