Blizzard počeo da prodaje dinosaurusa za jahanje u WoW za 90$.
Ima bjesnih kao i uvijek na mikrotransakcije, ali po gradovima u WoW ljudi jašu iste što znači da kupuju.
Pa ne znam, možda sam nešto uradio kad sam se tek registrovao, ne sjećam se zaista. Ja pratim na ovo latest i ne prikazuje mi tu temu. I ne znam kako da uključim.
Onda rucno podesi tracking, moguce je da ti je tema “muted”, ili je bio missclick sa tvoje strane, ili je nesto zabrljavio discourse nakon nekog od apdejta.
Zapravo je taj mount jako jeftin. 95% njih (ukljucujuci i mene) nije taj mount kupio parama nego ingame valutom.
Ja licno, wow nisam kupio godinama. Zadnje 3 expanzije su kupljene preko ingame valute. Game time takodje.
Prethodna 2 CODa, Diablo, WC3, giftovao drugarima igre.
I imao sam wallet cap na nalogu, a nisam imao na sta da potrosim.
Tako da nije sve bas kao sto twitter kaze
Koliko moraš da igraš taj WoW da bi zaradio za to? Jer ovaj Jez je veliki Blizzard fanboy, Warcraft mu je najbolja igra na svijetu a Diablo druga, a kaže da nije kupio taj mount.
Doduse, to sve ne znaci da monetizacija nije sama po sebi losa i stetna za industriju. Bilo bi lepo da nam je to makar donela bolje i skuplje producirane igre, ali nije.
Mozda je ta opciona monetizacija i razlog zbog koga WoW i dalje perzistira nakon toliko vremena. Hardcore ekipa i dalje se drzi, lepo je to videti (kao i za Diablo).
Nema pravila.
Mene je npr usralo da dobijem nekog mounta koji je tada vredeo 5m golda.
Tad ti je npr za 13e trebalo 180k golda. Pa racunaj. Preko 350e.
Prodavali smo neke boostove. Gde dobijemo tipa 200-300k golda za 30min.
I tako za par sati dobijem milionce. A ne mozes unovciti, pa bacas golde na mounte od 90e