Shepard se nece pojaviti u novom delu, ili bar tako najavljuju iz bioware-a…
Pa naravno, kraj trilogije, imaju ogroman univerzum, rekli su da još uvek ne znaju ni u kom razdoblju će se igra dešavati niti ko će biti glavni protagonista, da li human ili non human rasa, videćemo šta će ispasti, ali ja skroz podržavam to što ga nema Shepard.
Bas bi bilo zanimljivo da odrade Protheane…
Mislim da su mogucnosti neogranicene.
Ja bih voleo da bude razdoblje pred predhodni dolazak ripera. Dok su se predhodne rase borile za opstanak. Znamo da nisu uspeli i da su na kraju nestali ali da to lepo odgledamo i ispratimo.
Ja mislim da bi bilo zanimljivo videti “prequel” koji se bavi otkricem ostataka drevne tehnologije na Marsu i otkrivanjem releja, Citadela i citavog Mass Effect univerzuma.
Mislim da bi to bilo epski gotovo kao i spasavanje galaksije.
Takodje simbolicno igra bi mogla da pocne na Zemlji pa da se posada uputi ka Marsu , zapravo simbolicno je to sto se prica triologije zavrsava na Zemlji a radnja pred-nastavka bi mogla da pocne na Zemlji.
Inace nasao sam jedan vrlo zanimljiv video baziran na toj ideji :
RED SAND: a Mass Effect fan film - starring MARK MEER - YouTube
Isto tako bilo bi mi zanimljivo da se recimo vrate daleko u proslost recimo 50 hiljada godina unazad u vreme Proteanaca i da se malo upoznamo bolje sa tom drevnom civillizacijom i da vidimo kako su se oni suocili i susreli sa Riperima.
Zapravo interesantno je to sto se gotovo sve SF price odvijaju u buducnosti pa bi bilo zanimljivo videti jednu naucno-fantasticnu pricu u svemiru u tako dalekoj proslosti.
Mozda bi u ulozi Proteanaca ili neke druge rase iz tog vremena mogli posetiti Zemlju iz tog doba , dok je ljudska rasa jos bila na zacetku ili mozda jos uvek nije ni postojala.