Da mi je neki rekao da je ovo Overwatch mod, poverovao bih. Toliko toga je slicno.
Da, dosta slično. Najveća razlika je 3rd person kamera u Rivals. Čak sličan broj abilitija, ultimate, HP. Ne znam da li postoje klase…
Genericno i dosadno…
Ok iako mi je muka i marvela i hero shootera, moram da kažem da mi se sviđa šta su pokazali. Super izgleda, to što su likovi malo anime-izovani ih je osvežilo.
Ideja ima puno smisla na papiru, sad ostaje da se vidi dal se i ostatku sveta marvel smučio ko meni.
Igram betu već par dana, i posle svaka dva-tri meča moram da pokrenem Overwatch 2 kako bih odigrao pravi hero-shooter.
Da se razumemo, Rivals je dosta zabavna igra i imaće svoju publiku, jer Marvel ime radi svoj posao. Trenutno igra nije baš najbolje balansirana, ali to dodaje zabavi i dovodi do blesavih ishoda. Ono što je u svakom trenutku primetno jeste koliko je Rivals sličan Overwatchu, do te mere da se ponekad čini kao skin: multiplayer modovi, mape, klase heroja (tank, dps, support) i hero abilities.
Igra je u trećem licu pa prepisivanje 1:1 nije baš toliko očigledno, ali dosta toga je čista kopija. E sad, nije problem kopiranje (zašto ne uzeti nešto dobro i provereno kad radi posao valjano) kao kopiranje, nego što i pored stvari koje su pozajmili, nisu uspeli da iskopiraju zadovoljavajuće napucavanje, kretanje i težinu heroja. O sitnijim detaljima na koje Blizzard troši vekove da dotera i da ne pričamo.
Spomenuh treće lice, jasno je da kad ljudi hoće da igraju kao Spiderman, oni žele i da ga vide na ekranu, a ne samo njegove ruke da je igra u prvom licu. Može o ovoj odluci da raspravlja, ali meni je postala ok kada su mi se oči malo navikle na igru i šta se sve u njoj odvija. A odvija je dooooosta toga, jer igra je pre svega 6v6, što znači da u nekom trenutku vidite 12 ljudi na mapi , skoro svako u vidokrugu ima neki UI element iznad glave (health bar, armor, health status, ultimate warning). Protivnike i članove vašeg tima je na momente teže raspoznati kao i koji je tačno lik u pitanju. Pošto su Marvelovi likovi dosta verno preneseni, često sa njima dolazi dosta vizuelnog, što sve na gomili može da zbunjuje. Hela i Loki npr imaju dosta slične siluete:
Kad smo već kod vizuelnog, sama prezentacija igre je odlična, likovi sočni i sa puno detalja a onda krene meč, pa vidimo da su mape nešto manje maštovite, često imam osećaj prepakovane Overwatch deonice. Problem je što se npr Asgard mapa ne razlikuje previše od neke druge, dok u Overwatch svaka mapa ima svoj upečatljivi karakter koji se uklapa u vizuelni stil igre.
Što se tiče performansi, igra je u dosta stabilnih 60fps, i UE5 lepo gura ceo meč. Ono što će verovatno ispeglati do izlaska igre jesu povremeni padovi kada je previše toga na ekranu.
Uglavnom, jasno je da će ova igra najviše biti zanimljiva Marvel fanovima i da će se dosta igrača na nju vraćati nakon svakog novog heroja koji bude dodat u igru. Ukoliko uspeju da se fokusiraju na zabavu i ponude nešto više od onoga što već imamo u Overwatch 2 igri.
Prijavio sam se za playtest ali nisam jos upao. Vidim da mi igra par njih sa friend liste.
Citao sam bas da su neki karakteri bas broken, bila neka prica za Venom ako se dobro secam. Ali kontam to je stvar balansiranja i zato je playtest tu da se ispeglaju takve stvari.
Na Steamu je peakovao playtest sa nekih 50k igraca sto je impresivno za zatvoreni test. Jadni Concord je imao 2 hiljade igraca na open beti .
Ovo uvek dovodi do zabavnih (i ne tako zabavnih) momenata. Jeste, Venom je OP, čini mi se i IronMan, ali ako tim igra 2:2:2 (2 tank, 2 dps, 2 support) i igrači pokrivaju svoje uloge kako-tako, svaki op heroj se lako neutrališe. Venom ima veliki HP i veliku mobilnost, lako može da skoči u protivnički backline i pokarabasi ceo tim vrlo brzo. Ali ako se drži na oku, onda može lako da se obeshrabri da radi te stvari. Mahom, sve zavisi od tima a ljudi često jure sami, zaginu, onda ostatak tima bude slab zbog toga, i tako u krug.
Da bih dobio extra invite code moram da se logujem u neki activity koji je u 3:00 ujutru, i pri tome kodovi su ograničeni. Kontam da su im kapaciteti limitirani za betu, ali mogli bi više ljudi da puste jer igra će svakako biti F2P.
Šta je ovo sad…? Ide prženica u pozadini kao da počinju Digimoni Animacija top i na kraju ispadne da je neka online isometric mobile free to play igra
Mada dobra pesma
3rd person 6v6 hero shooter. Kao Overwatch samo iz trećeg lica, umesto 5v5 je 6v6.