12.04. Gameplay reveal za Bungiev Marathon. Kažu da alpha počinje ove godine.
Reveal za 30 minuta.
https://www.youtube.com/live/t3ZO8tbmCvc?si=-tKYhlrAR5AkOhK6
https://x.com/Wario64/status/1911121437848371405
Premium, znači $60/70, za tri mape? Ovo će vremenom rasti, ali ako ovo nije next best thing iz prve, srećno sa ovim planom…
Da, ali 3 mape u smislu extraction shooter mape. Tipa i Hunt Showdown ima posle 8 godina 3 mape, ali su ogromne nisu ni dan danas dosadne.
Ali u pravu si, u ovim danasnjim uslovima, puna cena igre plus sve ostalo, nadam se da ce imati brrrrdo kontenta. Bice borba uzbrdo.
Aha, ok, to onda ima smisla, ne znam puno o žanru pa mi deluje posno.
Evo gledam ove što su na streamu igrali, sigurno će imati svoju publiku, videćemo da li će upaliti žar kod šire mase. Helldivers 2 je pokazao da nove ideje mogu biti boom.
Bice kao Concord oko 40… ili 30…
Marathon is going to launch as a premium product, meaning players will be asked to pay full price.
Bukvalno pise da ce biti puna cena
“Biće Premium naslov i imaće 3 mape” u istoj rečenici
Edit: tj u dve rečenice
Nece biti full price ali jako lose
Sony ne odustaje od toga da sve MP igre koštaju neke novce, jer time dobijaju i na PS+ pretplatama (jer za F2P ne mora PS+).
Realno, mogli su reći koliko košta i da se bace na marketing do ne izađe. Kakva god bila cena, uvek će biti u fokusu kad god je objavili.
Jedino koliko vidim ovde nema novih ideja, sve teziste bacili na atmosferu.
Koja je fantasticna, da se ne lazemo, samo ne znam dal je 70$ fantasticna.
Istorija se ponavlja, pucaju sebi u stopalo a nisu ni krenuli. Posle ce biti, izvinjavamo se igracima, Maraton je sad f2p, al jednom kad ode voz tesko ga sustici.
Izmedju ovoga i diskusija koje se vode u Nintendo sekciji foruma, ne znam jesu to japanci specijalno alavi, ili jednostavno menadzerski sloj (cije god nacije) ne vidi dalje od svog nosa, ma koliko imali propalih primera oko sebe.
40$.
Trebala bi biti free-to-play realno, pozitivna strana doduse je sto ce biti manje cheatera jer ima entry bariera.
Edit:
Fenomenalni filmic. Lore generalno za Marathon je fenomenalan. Ima jako duboke veze sa Halo univerzumom. Halo je nasledio iz Marathona mnogo toga.
Ovo je radio isti autor dve epizode Love Death Robots u s02 (jedna mi je bila ok, druga bezveze).
Sad vidim da je OG Marathon triologija besplatna na Steam-u:
Gledam ovo sinoc i sve vreme mislim, ‘totalno su iskopirali Mielgov stil’ kad ono eto njegovog imena!
Ko god da se u bungieu setio Alberta Mielga da unajmi zasluzuje bonus, filmic je fantastican.
Neke igre koje us F2P ne zahtevaju sub koliko znam, a na žalost u Marathonu nema ništa novo, sve je preuzeto iz drugih extraction shootera, sem dizajna, koji je ovde jako uprošćen, jako flat, nema prevelike vertikalnosti niti kompleksnosti na nivou. I po jedno 10 previewa koje sam video, mape su jako male, skučene, ceo fokus je više bačen na PvE sa ponekim PvP okršajem.
Moram da se dopunim, jesu skučene, ali na tim mapama kako su rekli ima recimo 4 tima, i nemaš neki loop closure kao u recimo Hunt: Showdown ili u The Division Dark Zone gde si markiran na mapi i svi te jure da te unište, ili da jurite isti cilj.
Ovde svako radi svoje, pa ako naletiš na nekog, do jaja, ako ne jebiga.