Marathon nova bungie igra

Ne kasnis puno dobro je :smiley:

2 Likes

Igra izlazi u martu… :joy::joy::joy:

Dobar je Marathon moram da priznam, i baš je ono što sam rekao da jeste, hardcore, cut-throat extraction shooter. Nema mesta za prijateljstvo, tj eto, jednom sam video screen da je cela mapa bila friendly, pored toga, kada kažeš “hey there, I’m friendly” onda ide

kermit-gun.gif

Bukvalno kill on sight, nema nikakve diplomatije niti diskusije. Svako za sebe, čak i u tvom timu, jebe im se da li ti treba shield recharge ili health, svako grabi sve za sebe. Tako je makar sa randomima i samo sa njima sam i igrao nekih… pa 8-10h za sada.

Jeste jako overwhelming na početku, jer ima milion stvari i samo nabacuju još i još i još. Onda kada završiš jednu frakciju, kada uđeš u štos, skontaš kako sistemi funkcionišu. Ima mnogo sitnih stvari koja igra ne objašnjava igraču, nego moraš da skontaš sam on-the-go. I dobra je stvar što imaš free loadout kada želiš, ali zbog prirode igre, nije kao da ćeš mnogo uraditi sa tim besplatnim loadoutom, više ti je bukvalno kao starting point dok se moliš da se spawnuješ pored supply depot koji možeš da pozoveš da ti donese municiju i ostale potrepštine.

Pričao sinoć sa DH-om oko matchmakinga i iskustvom, recimo za 12-15 partija, ne znam tačno koliko sam odigrao, tačno jedna partija je bila sa ljudima koji su pričali nešto i dogovarali smo se, ni jedna druga nikakva komunikacija sem pingovanja lokacija i ostalog. Najgore od svega je to što u tim situacijama ljudi i ne pinguju uvek nego samo odu negde. Mnogo se puta desilo da neko pogine na fazon 300m od nas, dok se ja i još jedan lik držimo zajedno.

Ta partija gde su ljudi pričali je bila kul, pobili dva tima, ali ne zato što smo ih jurili nego ovi moji se bukvalno plašili šta god da urade, i krene tim na nas i mi ih satremo jbg.. Onda smo uleteli kao third party u neki fajt i tačno sam znao poziciju svakog igrača jer sam imao pulse scan, ali ova dvojica odlučili da bežimo, iako smo mogli makar jedan tim da ubijemo i zauzmemo high ground dok se ne napravi extraction point. Jako me je smorilo to ali jbg… Toliko su bežali da nismo u fazonu imali ni jedan healing item, i na kraju dođemo do extraction pointa i dođe tim sa Lvl 2-3 Shieldovima Big grin :D. Ja slučajno vidim jednog koji je okrenuo leđa i ubijem ga i skočim sa platforme da se sakrijem, jer imam LVL1 Shield + jedno 10HP-a ostalo, oni poimslili da je verovatno neki well knitted tim Big grin :smiley: pa nas nisu pushovali njih dvojica, a mi zajedno nismo imali health koliko jedan zdrav lik lol. Na kraju smo se extractovali jbg.

Nema ovo veze sa Arc Raiders, što se i vidi po broju igača obe igre. Od kada je izašao Marathon, Arc Raiders je bukvalno održao isti daily peak igrača, što je oko 230k. Marathon se drži na nekih 70k, jer, kao što sam i rekao i pretpostavio da će biti, tj znao, ovo je baš HC niša, nema kako da se uvuku ovde casual igrači, jer jednostavno igra nije krojena za njih. Ne možeš da ideš sam i rešavaš u miru misije, ne možeš da se spojiš sa drugim ljudima, ne možeš da pomažeš drugim timovima (revive i tako to), jednostavno si odsečen od bilo kakve interakcije sa drugim timovima na mapi, sem naravno u interakciji razmene metaka.

Ovo je igra koja baš nagrađuje da budeš agresivan i nemilosrdan prema svima. AI i dalje mislim da nije pametan, jer samo jebiga kada te vidi ide na tebe, nema veze da li ga uništavaš LMG-om ili šta, neće se skloniti. Hoće samo ako i ako ga pucaš sa velike daljine, pa kontam ne vidi te pa ide u zaklon, ovako, samo napred, push push push. Jedina dobra stvar u ovome što je odustaju, ako slučajno imaš mali health, ima da te proganjaju dok su u granicama njihove isprogramirane patrolne zone. Ko Terminator fazon, pucaš ga, bežiš, njemu se jebe, ide na tebe i to je to.

Zbog toga i visoke ocene na Steamu ali i mali broj igrača. Skroz dobar hc extraction shooter i tačno se zna za koje igrače je pravljena, i ti igrači koji igraju takav tip igre je cene zbog te dubine i sistema koja igra ima.

2 Likes

Zasto je ovako low userscore

Sloba glasao 2x.

5 Likes

Baci pogled na Steam User Reviews, od likova koji su actually igrali igru.

Na MC svako može da stavi review.

Da imam vremena rado bih igrao. Zao mi je da cujem da su randomi i dalje antisocijalne psihopate (ko i uvek) koje bez razloga tesku igru cine jos znojavijom.

Steta takodje sto se nisu potrudili da ubace vise inter-team interaktivnosti, deluje mi da je to secret sauce za popularnost Arc Raidersa.

1 Like

Ne vode se tom filozofijom, ovo je baš PvP pre svega. Loviš druge faktički i cela igra je kreirana oko toga kako mi se čini, i sa klasama, tj shellovima i tako to.

2 Likes