Pazljivo sam ovih par dana citala sve u vezi RGH konzola,pokusavajuci da nadjem odgovore na par pocetnickih pitanja,na kraju sam primorana da ih postavim ovde-
naime dobila sam na poklon x box 360 konzolu sa tim RGH,konzola je model 4GB.objasnjeno mi je na koji nacin se instaliraju i pokrecu igre i to mi je sve jasno.Posto je konzola namjenjena isklucivo za off line igranje,dobila sam i uputstva da igre stavljam u folder Games na externom disku.Nisam obracala paznju na naslovnu stranu [covere] x box 360 igara,doskora,kad sam primjetila da se igre razlikuju,i da neke imaju oznaku XBOX Live.E sad bih zeljela da znam da li se uputstvo o instaliranju XBLA igara u istoimeni folder odnosi na te igre sa oznakom XBOX Live na coveru,i sta to znaci i donosi u praksi.Instalirala sam neke igre sa oznakom XBOX Live u folder Games i rade [npr.Resident Evil 5 gold,NFS Shift].Znaci molila bih za objasnjenje gdje je pravilno da instaliram te igre,s obzirom da ce se igrati iskljucivo offline.Ako se XBOX Live igre stavljaju u folder XBLA da bi se mogli skidati kako vi zovete DLC ili nove mape ili sta vec,to mi nije potrebno i ako ce ubuduce raditi kako treba i u folderu Games [ako nije pogresno tamo ih stavljati] u offline modu onda bih nastavila po starom.Uh malo sam zakomplikovala,pokusacu preformulisati-kakve-koje igre idu u XBLA folder?I jos bih postavila jedno pitanje-zasto svaki put kad skinem externi hdd i ubacim 2-3 nove igre,kad vratim externi disk na konzolu,ne mogu da uradim scaning dok god u sistem setingu ne obrisem game data,javi mi se ponovo poruka da imam nekakav 2.2 dasboard i onda sve radi i ucita kad uradim ponovo zadatu putanju [da li je to zato sto koristim externi disk]HVALA unaprijed na odgovorima.
to sto pise na coveru nema veze
obicne igre u dash-u uvek budu pod Xbox 360 Games a XBLA igre budu u Xbox Arcade Games ili kako vec, omot skroz nebitna stavka u svemu tome
gde god da zadas putanju on ce tu da skenira i automatski da rasporedi gde koja treba da ide, na live rgh konzola ne moze da ode, pa cak ni slucajno…
ovo drugo ne sme tako da se desava, kad prebacujes igre radi to dok je konzola ugasena, skini hdd prebaci nakaci pa tek onda pali konzolu ili prebacuj preko mreze dok je upaljena i ne skidas hdd uopste dok je upaljena, ever
Ok,hvala,sad sam bar rjesila stavku sa XBLA i ostalim igrama.Ostao mi je poblem sa scaningom.Da napravim rezime-igre skidam sa neta,uradim sta treba sa XBOX Backup Creatorom,obrisam sistem update fajl [tako mi je receno],zatim dok je konzola ugasena skinem externi disk,nakacim na racunar i kopiram igre u folder Games [samo taj fajl se nalazi u ROOTU].Kad zavrsi kopiranje igre,skinem externi disk,skopcam na ugasenu konzolu,upalim je i kada potrazim u igre u XBOX 360 igre,nekad ih nema niti jedne,nekad samo ove koje su zadnje ubacene.Evo napisacu kako mi stoje postavke
setting-content setting-u manage game pats mi se nalazi samo putanja na USB/Games/ scan dep je podesen na 2,retail i devkit su na automatic.Da li je potreban jos nekakav folder osim ovog Games na externom disku?
U scann setting neznam da li treba stajati kvacica za disable auto scaning [trenutno nije stiklirano]
Kada mi se desi da ubacim nove igre i da ih ne vidim nakon spajanja externog diska,ni nakon manual scaninga,onda idem u general setting-reset settings-pa clear data,nakon toga uradim scan i sve je ok.Nadam se da neko zna u cemu je problem.
sve ok ti uradis ali problem izgleda lezi u tom hard disku, jel menjas port na kome je ustekan ili ne? ako da onda je to problem, ostavi ga uvek na isti usb port da bude pa probaj tako
ime foldera nebitno samo je bitno da je lepo zadato u game paths
takodje uzmi iskljuci automatic scan at startup
onda svaki put kad ubacis nove igre moras da ides na MANUAL SCAN (i bolje je tako brze ce da se podize dash)
Evo sad sam sve uradila kao i dosad,znaci skinula externi hdd [ima y usb kabl,deblji i tanji] zapisala koji je bio u kojem USB portu,kopirala Virtua Tennis igru i vratila externi hdd [konzola je sve vrijeme ugasena] pazeci da skopcam oba USBa kao i zadnji put.Nakon paljenja konzole i ulaska u XBOX 360 Games konzola vidi samo tu igru,zadnju koju sam ubacila [Virtua Tennis],pokusavala sam i sa x,da ne bude zabune.Onda opet isto u general seting-reset setins pa clear data,i onda je nakon scaninga sve ok.Da li je moguce da je problem ili rjesenje problema u ovom CLEAR DATA?Na externom su samo igre,a imam i interni disk 20GB na koji snimam save pozicije,da li je moguce da se po defaultu na interni disk snima trenutna lista igara u folderu Games na externom disku,koja je ajmo reci nevazeca nakon dopunjavanja externog diska sa igrama pa je moram brisati,da bi se scaningom dobila nova.Vjerovatno lupam,ali mi se cini da je kljuc u tom CLEAR DATA ma sta god to bilo.
P.S.Hvala na strpljenju i temeljnim odgovorima
cekaj bre hdd je problem 100%
kad upalis konzolu da li u manage game paths i dalje stoji USB/Games? ako da on da je to tu ok
onda idi samo na manual scan i treba da vidi sve ako ne onda treba da reinstaliras ceo Freestyle Dash, lepo skines novi stavis i vidis da li radi, interni hdd nema veze sa ovime…
Da uvijek mi stoji putanja USB/Games,samo manual scan ne radi [nista ne pokazuje].dok ne uradim clear data.Nista,ostale su mi dvije solucije ili ubacivanje internog diska cca 320-500GB ili reinstalacija Freestyle Dash koju uzgred receno neznam sama da uradim,tako da cu morati da nadjem ovog momka od kojeg sam dobila konzolu da to uradi.Hvala i pozdrav.
P.S.Samo jos da pitam,ako sam dobro shvatila da za interni disk mogu uzeti bilo koji hdd za laptop [planiram 500gb] posto mi je konzola RGH i mogu da ga formatiram na konzoli uz serijal kod koji se nalazi na konzoli.
da uzmes bilo koji za laptop i mirna si, ujedno najbolje resenje a i najbrze tako radi…
Bilo koji 2.5" za laptopove, bilo kog brenda.
Uradi clear kes i reset to default u settingsu i FSD mora da proradi, dodas samo putanje od igara i uzivas.
Sent from my IRC using Twitter
Hvala,hvala,uradicu tako,novi interni HDD 500GB i kolekcija od 50tak igara koje cu igrati [a ne samo skupljati na disku] i to je to.
Moze loock!
ok, srecno sa kupovinom i namestanjem
kad kupis novi hdd ne zaboravi da moras da instaliras FSD iz pocetka i da prebacis launch.ini file takodje… kao i XEX MENU… sve to imas inace ovde, imas kako se instalira fsd kako se ubacuje xex meni i kako se kreira launch.ini, sve je u JTAG PODRSKA