Lost Odyssey

_Developer: _ Mistwalker
Publisher: ** Microsoft Game Studios**
Designer: ** Daisuke Fukugawa**
_Artist: _ Takehiko Inoue
_Writer: _ Hironobu Sakaguchi
_Platform: _ Xbox 360

Koliko mi se samo puta desilo da naletim da neko odusevljeno prica o ovoj igra a ja to jednostavno ignorisem jel pripada zanru koji nikada nisam isprobao.I jedan dan u trenutcima dokolice zaigrah i ja ovu igru te shvaitih da je nasa sramota msto ovakav naslov nema svoju temu na forumu…

Diskusiju iz drugog treada cu prebaciti ovde gde cemo je i nastaviti.

Ijao ubacio sam malo pre Lost Odyysej da igram kad sam se vec bacio na starije naslove.
Rekoh sebi daj probaj te JRPG igre (iovako sam poznat ko neko ko tesko da ima zivaca za RPG osim ako me ne odvali pricom)i pogodite sta se desilo.
Odvali me Lost Odyysey.:smiley: Prvi put pokusavam da igram igru ovakvog tipa i za sada mi izgleda mocno. Jos nisam provalio kako treba borbeni sistem pa ako bi neko mogao da mi malo pripomogne bio bih mu zahvalan.

Moj problem je taj sto kad god izvedem udarac pise mi BAD a tutorial u igri sam propustio pre 2 godine te ne mogu nikako da dobijem good ili exelent.
Ajte malo pomoci mozda se desi nesto do skora nepojmivo da se ja primim na japanski RPG …

Nikako da savladam stvorenje sa linka ispod a pokusavao sam dosta puta ?!?!?

https://youtu.be/2XLAoKrMrYs

Inace samo kod Jansena imam Skill i Speal u onim borbenim menijima dok Seth i Kaim imaju Attack , Item i Defence.
I treba li uopste da koristim Defence?

Cvrsto sam obecao sebi da cu jednog dana ovo odigrati ali nikako da nadjem vremena. Rece mi jedan drugar da mu je trebalo mesec dana da je zavrsi. :eek:

na 4 diska je igra pa i logicno sto je dugacka.
Inace cujem da je igra mozda najbolji RPG ikad, e da i da nema neko mozda original igru a da je voljan da je proda ili barem da mi pozajmi na odredjeno vreme malo da je igram :smiley:

hmm kao prvo druze, drzis RT kad ti krene onaj mini game i treba da pustis kad prvi krug udje u drugi. mozda izgleda malo komplikovano na papairu ali probaj videces da nije problem, mada treba malo vezbe da bi uspesno dobijao perfect. Sto se tice bossa, on je zapravo jedan od najtezih, samo zato sto su likovi slabi. Ne znam dal si koristio skill link. To je opcija da Immortals (Kaim, Seth, dalje necu da ti otkrivam) uce skillove od smrtnika (Jansen). To obavezno koristi. E sad ja sam bossa presao tako sto sam linkovao White Magic od Jansena za Seth da imam bar dva lika koji lece, za Kaima nisam linkovao nikakve magije jer je on ipak fighter. njemu ces neke opake skillove da linkujes malo kasnije. dakle da ponovim. Izucio sam sa Seth white magic da imam heal, i kad je krenuo fight, koristio sam sa Kaimom prvo sve bombe koje sam imao jer ipak prave vise dmg nego klasicni Kaimov udarac i onda samo attack, prva dva turn-a sam udarao i sa Seth dok boss nije poskidao malo healtha party memberima onda non stop heal, a sa Jansenom samo przi Flare. Uspelo mi je iz treceg puta. Malo je sugavo kod ovog bossa (to ga zapravo cini teskim) to sto ima onaj opaki spell kad rokne dmg na sve odjednom. I tu ti treba malo srece. posto ponekad u jednom fightu baci pet puta a nekad samo jednom. Ponavljaj samo ono sto sam napisao, i uz malo srece oborices ga. i onda krece igra :D, ako imas ili budes imao jos nekih pitanja u vezi fighta, gameplay-a i ostalog a mrzi te da listas walkthroughove, slobodno pitaj na pm. inace preporucujem da se ova igra przi polako, oni snovi koje Kaim otkriva su tako dobro napisani da mogu coveka naterati da zaplace. svrstao sam ovu igru u kolekciju najboljih igara za xbox360.

EDIT: zaboravio za defense. defense ces kasnije koristiti kad ti dodju npr. neprijatelji koji su imuni na magiju a Jansen je mage a nemora nikog da healuje, pa sto da trosis MP kad ne moras, stavis defense i onda ako ga udare napravice mu dmg 10-15 umesto 60-80. Ako nisi linkovao skillove, sad je pravo vreme. To ces uraditi tako sto udjes u meni, ides na skilli selektujes Seth i videces opciju skill link, kliknes na skill link, izaberes Jansena i izaberi White magic lvl1, Pisace ti white magic lvl 1, 0/10 SP. SP (skill points) se dobijaju iz fighta, videces kad zavrsis fight pisace ti koliko si dobio, u pocetku se dobijaju 2-3 po fightu. i onda kad izucis taj skil ne zaboravi da ga stavis na skill list koji je iznad skill link opcije. Pa onda kad npr jansen dodje do lvl 10 i sam dobije white magic lvl 2, linkuj opet sa seth i napreduj. ako nisi radio ranije, namesti, setaj malo levo desno pre boss-a da udjes u jedno 4-5 fightova i izucices. i jos bi ti pomoglo da napravis jedan flame ring ako imas materijala i da ga stavis Kaim-u da bar koliko toliko poveca dmg macem.

na 4 diska je igra pa i logicno sto je dugacka.
Inace cujem da je igra mozda najbolji RPG ikad, e da i da nema neko mozda original igru a da je voljan da je proda ili barem da mi pozajmi na odredjeno vreme malo da je igram

pa igra je mnogo kraca od dragona age-a npr ali tu su kvalitetni CGI cutsceneovi i ako bas zaviris u svako cose i ako provedes po 10-15 minuta za svaki dream, trebaci ti dobrih 55 sati da je predjes… A sto se tice originala, znam da ima Argo Kindu, posto sam video kod njega kad sam bio da mu sredim HDD od 250Gb. pa ti ga kontaktiraj

Hvala Akiris covece,odstampao sam ovo sto si isposao,skembao sam zlotvora i pohvatao konce oko igre.

Nezgodno je samo sto nema manuelnog save-ovanja nego se desava da moras da izdrzis dosta borbi a da svi prezive da te igra ne bi vratila na daleki checkpoint unazad,tako da igra u tu ruku nije nimalo lako.

to je najveca boljka JRPG-jeva. Sto nema manuelni save point. Kao sto su momci na ign.com -u napisali, davno je proslo vreme kad smo imali vremena na pretek za video igre pa smo mogli da odvalimo po 4-5 sati u komadu. Razmak izmedju dva sejva u JRPG-jevima ume da bude i po dva sata. Tako da ja kad krenem da igram, prvo lepo isplaniram da dva sata ne radim nista, i onda kad dodjem do sledeceg sejva, dobro razmislim dal imam vremena za sledecu sejv deonicu.

I jos nesto. kupuj dosta health i mana potiona, pa ako bas zagusti iskoristi ih izmedju fajtova da se osvezis. Ma sad kad ti se pridruzi Cooke koja ima Zephyr (heal na sve odjednom) bice ti lakse. :smiley:

P.S: cujemo se kod crva :wink:

Ova igra je tako teska,a tako uzivam igrajuci je.:frowning:

Dosao sam do Bogimoray boss-a nabudzio donekle likove ali za njega mi je potreban ANTI PARALIZA preparat koji sam naravno davno istrosio a on kada se boss nabudzi i paralizuje party nema sanse da mu se suprostavim,jer konstantno obnavlja one svoje puritance.

Probacu jos par puta,nadam se da necu morati da se vracam nazad samo da bi se snabdeo sa “pilulama”.

Mmmm, mene ovo potseca na Legend of Dragoon sa PS1.

… presao onog boss-a iz prve kad sam mu uhvatio caku.No ipak sam morao da se vratim malo unazad da pokupim anti-paralelptic koji sam propustio 50 metara pre .
Inace kako odmice sve je bolje i bolje.Borbeni sistem je sjajan.Prica je odlicna,likovi su stvarno zanimljivi a svet mnogo dobro docaran. Nekako mi se mnogo vise svidja od FF-a XIII i prosto me vuce da ga igram dalje.
Kaim je dokaz kako treba da izgleda lik kojim upravljamo u jednoj igri.Mnogo ubedljivo napisano. Sve u svemu jako mi se dopada i mislim da je ovo jedna od igara kojoj morate dati sansu.

Inace veoma mnogo epic scena do sada,i mnogo shok detalja koji se otkrivaju daljim igranjem. Sve u svemu jako lepo iskustvo i za sada bas uzivam igrajuci ovu igru.

Probao sam ovu igru kada sam bio u Beogradu, prvi put u bg i zasad jedini.Odlicna igra ali covece kako me smara da skidam 4 dl diska to niej normalno.
Nezmem biti lenj, moram je skinut ali zaista su je odradili :slight_smile:

pa skini prvi, pa igraj a za to vreme stavi drugi. imas 10 sati po disku, taman…

zeznut Cananas na 4 disku…

meni je trebalo 3 meseca da predjem igru. Mozda zvuci puno, ali sam ja pretrazivao svaki detalj, prelazio sporedne misije, prekidao na par dana, igrao druge igre…i na kraju mogu reci da je igra fenomenalna, jedna od boljih RPG_ova…prica je toliko dobra da ostavlja bez daha…obavezno preporucujem onima koji je jos nisu igrali. Jeste da je igra starija, ali je jos uvek puno bolja od nekih danasnjih igara koje cak vise stoje da gornjoj rang listi…omiljen lik mi je Jensen, kako samo imam sarkastican humor i uvek me nasmeje…4 diska, svaki je vredan narezati…

Presao sam Lost Odyssey…Stvarno je super igra…Ima i boljih ali i ova je sasvim ok…Jansen me je bas zasmejavao,pogotovo na kraju…