Lite-on Dvd DG 16D2S

Moze malo tehnicko pitanje?
Imam stari Xbox 360 fat,sa hrpom igara,koje Dvd ne cita.Vec sam mjenjao dva lasera,ali zadnji bezuspjesno.Izgleda da je cijeli mehanicki mehanizam istrosen,pa ne ucitava igre.
Zato mi je palo napamet da na ebay narucim novi drive,i zamjenim ga.Znam da ga moram ponovo flesati i ubaciti kodove da ga konzola prepozna.
Sada dolazimo do poante,da li je moguce samo odlemiti uplavljacku plocu sa cipim i prebaciti na novi drive,tako da ga ne moram ponovo nositi u srevis na flesanje? Dosta lako je to tehnicki izvedivo,a dobivam sve nove mehanicke djelove.
Unaprijed zahvaljujem,pozdrav.

Ti si Crna Gora? Bosna?
Čim menjaš drajv novi mora da se flešuje,naravno.

Znam da se mora da se flesa,ali posto se flesa cip koji se nalazi na ploci.Moja ideja je bila zamjeniti ploce sa starog na novi,samo je potrebno odlemiti,odnosno zalemiti par zica.Ako je to moguce tehnicki,cip je vec fleshan,dobivam novi fleshani drive(u teoriji),za praksu neznam?

A da sam fleshujes? Ako znas vec sam sve to da odradis, znaces i da fleshnes drive…

Nemam opremu za flesh.Ovo mi je jedino palo napamet.Je li itko zna jeli to izvedivo?

Jbg sine,mislim da si smorio extra,i totalno je nedefinisano šta ti ustvari hoćeš…
Xbox 360 lt 3.0 je oko 70e, nije mi jasno uopšte šta ti petljaš i šta želiš…
Mislim da nitko to ne zna. Mozda jedino @predator

@predator to sigurno zna…

Thumb up

Decki nisam mislija daviti,radi se o staroj konzoli na lt 2.0,imam puno igara za njega.Mislija sam ga osposobiti za klince.Svakako mi ne radi,tako da moram pokusati zamjenu dvd drivera.Ponovni flash mi nije opcija,pa sam mislila ja pokusati ovo.

Ako je iko radio to onda je to @M007P, ali mislim laički da ti to ne bu uspjelo.

Driveri su ti ok,treba ti zamena drajva.
I flešovanje . To radi Mirko,za korisnike iz Srbije. Ako ti on odradi uz tvoje/njegovo slanje…ne isplati se. Bolje odnesi u servis tu u Dalmaciji il gde već…

Vidit cu ko to radi ode kod mene ili cu riskirati.Svakako hvala na odgovorima.

RESENO.

Postoje konzole phat kojima ode dvd drajv tj stampana ploca i bilo koji laser da stavis ona ga sprzi i unisti, cak ispravni ne rade. Moze da se desi i da je laser problem ali ako totalno ne reaguje na drugi laser bolje je da se utvrdi. Ako menjas plocu moras da fleshujes kao sto su ti rekli. Kompletan dvd drajv ti bas i nije potreban, tesko da ode mehanika, motor i prekidaci…