Linijski pojacivac za kablovski signal

Jel ima neko iskustva sa linijskim pojacivacima za kablovsku, jes da je sad digitalna i da ovo nema veze uopste vise, ali imam i 1 tv u kuci koji je analogni pa bih da vratim opet kablovsku i zanima me ako je neko koristio jel ima neki “boost” ili nema? pise da je gain 10 i 18db, posto ima 2 modela. S obzirom da spliter ima slabljenje od 5-6.5db na izlazima, osecam da bi ovo moglo da vrati balans :smiley:


Ja sam pre jedno sada vec dve godine montirao jedan kod drugara, zato sto on valjda deli sa komsijom, tj za****** su kds, pa placaju racun po pola, i onda kada vec do njegove sobe dodje signal, bio je dosta los, tj nije bio na svim kanalima, nego na nekim, njemu je bilo bitno ja mislim za Arene i jos nekih par kanala… Porucili smo preko kp nesto, mislim ako se secam da je malko glomaznije bilo od ovoga, i montirali i on je bio zadovoljan, mislim da mu i dan danas radi to…

Aha vi ste uzeli onaj aktivni sto ide na struju, znam na sta mislis, ima i toga… Bitno da znaci ima efekta

Sent from my Nexus 5

Mislim da smo mi uzeli onaj sto ima jedan in ulaz i dva out… Pa smo kabl koji je ulazio u dnevnu stavili u in, i onda jedan u tv u dnevnoj, drugi je isao u njegovu sobu, i da bio je aktivni, ako se dobro secam, tj ukljucili smo ga u struju :wink:

Aka pojačivač signala :slight_smile: Cela priča oko kablovske ti je bitna da ti jačina signala bude između 60-70 decibela. Sve van toga je ili preslabo ili prejako.

A ovo nema uticaja kod digitalne televizije? Posto imam jedan CRT TV do koga signal stize preko DVA splitera, a drugi je tu samo zato sto mi je prvi kabl bio prekratak (znam, glupo resenje, ali drugog nema sem novog dugackog kabla). Slika je i sada dobra, ali zamenio bih ga sa LCD TV kao u dnevnoj sobi na kome gledam digitalnu. Moj operater (Postnet, nekadasnji PTT KDS), salje takav signal da ti nije potreban njihov set-top box, vec mi je dovoljan onaj tjuner u TV-u. Pa se pitam da li bi moguce bilo da mi na tom novom TV-u digitalna slika bude losija nego na onom u dnevnoj sobi?

@Ljinkš

:wink:


Jok, ovo je F nastavak. Kroz njega je gubitak decibelaže mizeran.

Aaaaaaa, to mislis da povezem dva kabla pomocu ovoga umesto sto sam ih seljacki povezao putem splitera?

Taj rad :slight_smile:

Ja kad sam imao ovaj nastavak na sbb digitalnoj D3, nisam imao EPG, tj dodje na minut-dva pa ga nema tri dana. Lik iz Sbb-a mi rekao da skinem taj nastavak i restartujem D3. Od tada je sve u redu, EPG mi radi kao sat.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

A sto si ga inicijalno uopste stavljao?

Pa tako su namestili ovi iz Sbb-a

Sent from my iPad using Tapatalk HD

porucio sam ovo sokocalo iz prvog posta, kao i eliminator GROUND LOOP-a, da ne rizikujem zbog svih komponenti. Nisam uzeo aktivno resenje, nesto mi se ne dopada

Cim stigne montiram sve i samo idem da potpisem ugovor za cable, again, sve ima vec montirano samo da me prikace na banderu ponovo. Vracam IPTV nazad, i to je to, pixelizacija ubija kod njih…

stiglo ovo sve, za ovaj mali pojacivac sam se za*****, on je za DVB-T i za SAT, za DVB-C i obican CTAV analogni nema funkciju, cak sta vise prekine signal… Svejedno bice upotrebljen na satelitskoj anteni :stuck_out_tongue:

Ground loop eliminator montiram tek sutra, inace ukljucili mi cable odmah, otisao danas za 5 minuta sve gotovo posto vec imam montiranu opremu od pre… 114 digitalnih kanala i 65 analognih, od kojih vecina ima u digitalnoj… Mozda 15ak nema, sasvim zadovoljavajuce, bitno da je slika svuda ok, da ne moram vise da se zlopatim sa IPTV-em. CIm mi istekne ugovor za internet i to prebacujem na cable…

Bitno da sad ima 4-5 arene i 4-5 sport kluba sa cistom slikom :stuck_out_tongue: pa gde to ima :P. a pustili su i Eurosport 1 i 2 u HD… 'nuff

U posljednje dvije sedmice sam imao situacija po pitanju provodjenja signala kroz sve TV uticnice koje su bile nekada davno ugradjene i predvidjene za sadasnje stanje tehnoloskog napretka (ostavljena je opcija u svakoj sobi da ima dvije uticnice tj. izlaza) a kada kazem da imam trenutno 4 LED TVa i jednu plazmu na vama je da vjerujete na moju rijec. Kablovski operater u Zvorniku ne postavlja ogranicenja na broj korisnika koji ce koristiti ulazni signal (broj TV izlaza). Kvalitet signala zavisi samo od svih spojeva prije samog ulaza u stan a takodje zavisi i od samog prijemnika tjunera ili modema-rutera. Analogni signal je u startu los a digitani signal je na nivou kvaliteta koji i treba da ima a internet je onakav kakav i treba da bude.

Jedino problem nastaje kada je kisno vrijeme (kada je povecana vlaznost to je pozeljno jer se povecava kvalitet signala), jer instalacije operatera su vise nego jadne i cemerne kako su dovedene do zgrade i nemaju nikakvu zastitu na razvodnom mjestu sa skretnicama (nema npr. onog ormara koji stiti od atmosferski prilika).

Da bi imao maksimalno kvalitetan signal na svim izlazima (kako za TV tako i za internet i telefoniju) koristio sam dole u slikama datu opremu i sa istom sam prezadovoljan.
Moja preporuka je sto tanji antenski (koaksijalni kabl) i sto manje prekida da ima u liniji (a ako vec mora da se pravi prekid da se uradi domacinski spoj-veza za nastavak linije. Veliki uticaj na kvalitet protoka signala ima i sam kabl. Kupite (prvo provjerite ako se razumijete u to kakve su karakteristike samom kabla, ovde se nesmije stedjeti u parama) ono sto valja a ne sto je jeftino!