Poslednji izveštaj u vezi FFXIII se fokusira na Dead Dunes - pustinjsku lokaciju sveta pod imenom Nova Chrystalia. Ova oblast je prepuna ruševina i Ligthning može istraživati svaki deo. Lightning ima i novu sposobnost: Overclock - usporavanje vremena a aktiviraće se putem GP-a, novog sistema poena. Ko (i dalje) prati FFXIII verovatno zna o čemu se radi.
**Lightning Returns: Final Fantasy XIII **nam dolazi na jesen.
Koliko je ff 13 bio los, i koliko je ff 13-2 bio mlak, ostaje da se vidi da li ce da se iscupaju sa ovom igrom. Verovatno ne. Tesko da cemo ikada vise dobiti dobru Final Fantasy igru. Posle devetog dela, sve je krenulo nizbrdo.
Meni je 13 bila sasvim ok, stigao sam podaleko, dok sam 13-2 preskocio posle one uvodje misije.
Ali sad kada sam sa Ni No Kunijem malo usao u JRPG fazon imam velike planove za buducnost, citaj: Persona 4 Golden za Vitu i neki FF da konacno zavrsim.
FF13 je ekstra,posebno sto nisam gotivio jrpg sve dok nisam probao i posle 100h i zavrsio i ne znam u kojoj igri sam toliko uzivao kao u njoj dok mi je XIII-2 pomalo smor,pocevsi od likova i onih glupih vremenskih masina pa do onih monstruma koji se bore za tebe …
I ja se ubacujem u grupu ljudi koji misli da FF serijal treba da se vrati korenima tj open world-u pod obavezno, a ne vise da se pretvara u akcije i avanture.
Mada meni se svaki deo svidja sto se tice XIII jer mi je sve vrhunski odradjeno, samo mu fali open world.