Pojavila se informacija, tacnije leak, da se Google opet odlucio za LG u svom novom pohodu na mobilno trziste!
Sta je u pitanju?
Kako informacije kazu, LG uveliko radi na novom telefonu koji ce biti naslednik Nexus 4. S obzirom da je 2013 godina 5’ telefona tako je i Nexus dobio na velicini i to impresivnih 5,2’. Ono sto krasi ovaj telefon NIJE samo dimenzija ili dizain (ostace ala isti Nexus 4 samo veci) vec ono sto je “ispod haube” a specifikacije su impresivne!
5.2″ OLED Display with 1920×1080 resolution
Qualcomm Snapdragon 800 @ 2.3 GHz
3GB LPDDR3 Ram
16/32/64GB of internal storage
16MP rear camera by OmniVision (4k video recording @30FPS, 1080p video recording @60FPS, Real Time HDR & HDR video recording, optical image stabilization, BSI 2.0)
2.1MP front camera (1080p video recording @30FPS)
3300 mAh Lithium Polymer battery
Front positioned stereo speakers
Qualcomm RF360 (LTE 150 Mbps & HSPA+)
Qualcomm je potvrdio na zvanicnom sajtu da Snapdragon 800 izlazi na masovno trziste u 3 kvartalu 2013. Ova informacija je bitna jer ko prati Nexus “tabor” zna da se svi prikazuju na jesen.
Sta vi mislite o ovome? Preveliko za Vas ili…?
Google opasno ulece u trziste mobilnih telefona. Ide na jedan, ali savrsen model i ukoliko odradi dobru distribuciju po celome svetu lepo ce se pozivionirati u globalnom udelu. Problem sa prethodim modelom je najvise i bio distribucija. Nekoliko ortaka i ja sa njima nismo upeli nikako da dodjemo do svog primerka.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Za sada je samo sigurno da ce Nexus 5 takodje biti LG-jev.
Ali ove specifikacije su ne proverene tj. dolaze od ne proverenih izvora tako da nisam siguran u njih.
Pazite i na to da ce jedna od glavnih stavki biti cena, a koju, takodje po nekim glasiama Google zeli da zadrzi niskom kao sto je bio slucaj Nexus 4.
Iskreno posedujem 4-ku i 4.7 ekran je granica koju bih onako tesko presao, 5.2 ekran ogroman naravno ako se ispostavi tacna tvrdnja.U principu, nameravam da bazarim 5-cu samo u slucaju da samo kucicste ostane iste velicine, ali da povecaju ekran.To bi bilo sasvim ok, uff…mada bih i onda posteno razmislio.Mind fuck.
Jbg moje misljenje se kosi s cinjenicom da prizeljkujem ovakav hardware u novom Nexus-u pa bas nisam kompetentan… Po svemu sudeci Snapdragon 800 moze vrlo lako da se pojavi u novom nexus-u iz 3 razloga :
-
Gdje ces bolji telefon od Nexus-a da bude prezentacija S800?
-
LG jos uvjek nije u stanju da sam proizvodi chipove ali postoje indicije da ce uci u to polje 2014
-
LG uveliko radi s Qualcomm-om i odkupljuje njihove cipove
Ako cjenovno novi nexus bude 300-350e to ce biti BEST BUY. Ako predpostavimo da ce telefon imati ogroman uspjeh i da google nije toliko pohlepan onda dolazimo do cifre od nekih 300e
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Jedino u sta sumnjam da je tacno iz ovih specifikacija je ovo da ce snimati 4k video,a i ovaj ram je mozda malo dodat, realnije mi je 2G kao i ostatak konkurencije.
S800 ide uz 3GB RAM-a. S600 je s 2GB.
Slazem se za 4K iz prostog razloga - memorija. Svaki Nexus ide BEZ microSD slota da se ne placa MS-u zbog patenata.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2