Kao što kaže naziv na lenovu g550 sestri se samo ugasio lap u toku rada i od tada izbacuje ovu poruku
pxe-e61 media test failure check cable pxe-m0f exiting broadcom pxe rom
i ne bootuje. Hdd krepao, ne prepoznaje ga ni desktop. Uglavnom uzeo novi, prikačio i dobijam istu poruku. Ima neko neku ideju?
Okej ajmo polagano. Ocigledno je da vise nema operativni sistem, pa ces morati da preurredis boot sekvencu. Dakle upali laptop i pritiskaj DEl dugme. Udji u Bios. Pronadji advanced polje unutar ponudjenih tabova. Udji tu i nadji opciju **Boot Sequence ili Boot Options **Postavi za prvi CD/dvd Drajv, a za sekundarni novi hdd.Takodje pogledaj kada si u Boot sekvence ili boot options meniju stavku o LAn ili networking adapteru, i stavi ga na Disabled ili NONe. Sve to potvrdi i snimi pri izlazku i vidi jel ide sve kako treba. Ovo predzadnje sto sma ti rekao prvo pogledja pre podesavanja boot uredjaja.
Ma jok ne menja ništa sekvenca tj raspored s čega prvo bootuje, ni kada sa boot popup screena odaberem ništa se ne promeni. A ni taj boot sa mrežne ne može da se ugasi, znači ne postoji opcija. Samo može da se promeni raspored uređaja sa f5 i f6 ali da se disejbluje nikako. Ni u tom meniju ni van njega.
Ova poruka koju dobijem je samo rezultat što ne može sa mreže da bootuje, što preskače hdd, dvd-rom i flešku nije ni meni jasno.
Uradio reset to defaults u biosu?
Da to prvo čim sam ubacio hard. Nisam ga nikad updateovao ( a na ovaj lenovo ni ne može koliko vidim iz biosa). Ima samo win aplikacija. Moguće da zato nemam opciju da disableujem boot sa mrežne. Neka ga dok sutra jer ako još jednom vidim ovu poruku ispisanu glavom ću ekran, teraj ga u kur4c 
to ti je za mrezni boot, mada moguce je da mu smetnju pravi i skrivena recovery particija. Mislim da bi vadjanje baterije potencijaln oresilo problem.
Hahaha pazi kad sam pre 2 minuta od muke uzeo i očistio ga i reko ajd da probam još s baterijom kad je već otvoren i evo ga sada povuče install sa fleša. Vide ćemo kad prođe onaj prvi restart pa kad treba da nastavi install sa harda da li će opet javiti, nadam se da ne.
Sent from my GT-I9305
Ne bi trebalo,ali desi se da nekada, da se tako izrazim zapamti neke info u biosu, i onda cka i kad promenis postavke tripuje neke stvari. S obzirom da se nisi javio od juce,rekao bih da je sve proslo u najboljem redu,ne?