Ima li ko vise iskustva sa LED trakama? Kupih neke u halogenu, ali su brzo crkle, i boje iskreno nisu bile lepe. Bio je neki komplet, tipa 5m trake + daljinski.
Da li ima neki brend koji radi kvalitetnu LED rasvetu a da je dostupan kod nas? Po mogucstvu, kupio bih isto to ali kvalitetnije. Sa sto manjim razmakom lampica po metru.
Nigde, sve je sranje koje crkava.
Xiaomi imam vec duze vreme i obicne i pro. Jesu skuplje ali vredi platiti ako hoces malo bolje.
Za njih sam bas gledao, i kazu da bela nije bela.
Razmisljam o ovim govee, vidim na youtubu da ih svi hvale, samo apsolutno nemam predstavu koji model. Da li moze da se sece i sl.
Meni u principu treba gotovo resenje, 5m trake i da mogu da secem na 2 mesta da provlacim do polica
Nisu ni te loše. Jbm li ga to za belu, nisam primetio.
Koje trake - Govee, ali je malo skuplji… Kineze bolje izbegavaj. Gde - KP. Naravno da mozes da seces po potrebi.
Bitno je da bude full adresabilni RGB i da mozes da kontrolises preko app-a (idealno da se integrisa i sa Alexom i nekim drugim smart sistemom). Gustina lampica mislim da nije toliko relevantna, ali moras lepo da ih sakrijes da se ne vide. Tu ti je bitan i kvalitet lepka.
Daljinski nije lose da imas ali ako imas app nije ti neophodno, vise je nice to have. Neke LED trake idu na USB, samo im treba napajanje, a kontrolisu se preko aplikacije. Neke imaju control switch integrisan sa samom trakom.
Govee svakako.
Ali za sta bi koristio osvetljenje?
Primecujem da mnogi iza OLED TV-a imaju bias lightning, iako ono u tom slucaju nije preporuceno.
Savetuje se potpuno tamna pozadina, zbog savrsene crne boje koju OLED ekrani imaju i kontrasta koji je teorijski beskonacan.
U tom slucaju je bolje lepiti trake iza kreveta i tako na tim nekim mestima.
Za LED i microLED ekrane se preporucuje bias lightning iza TV-a jer poboljsava percepciju crne boje.
Mene je xiaomi spasio. Ceo smart home mi je tamo osim grejanja sve je automatika, sve se samo pali od preciscivaca do svetla (senzori za dan noc, senzori pokreta). Jedino blenderu ne dajem da se sam pali
Ima li neko govee ili samo je preporuka? vidim jeftiniji je od šaomija da uzmem i ja da probam.
Ovo hocu da napravim, stim sto bih voleo da moze i da mi sluzi kao lampa. Da nisam u mraku, a da nisam obojen.
e ovo zelim, samo sa kvalitetnijim LEDicama
Ako imas prostora idi na pro. Da li govee ili bilo koje nek budu pro. Mnogo vise opcija ima. Ovako nesto ja imam u dnevnoj sobi i top je.