LED Trake - Koje i Gde?

Ima li ko vise iskustva sa LED trakama? Kupih neke u halogenu, ali su brzo crkle, i boje iskreno nisu bile lepe. Bio je neki komplet, tipa 5m trake + daljinski.
Da li ima neki brend koji radi kvalitetnu LED rasvetu a da je dostupan kod nas? Po mogucstvu, kupio bih isto to ali kvalitetnije. Sa sto manjim razmakom lampica po metru.

Nigde, sve je sranje koje crkava.

Xiaomi imam vec duze vreme i obicne i pro. Jesu skuplje ali vredi platiti ako hoces malo bolje.

1 Like

Za njih sam bas gledao, i kazu da bela nije bela.

Razmisljam o ovim govee, vidim na youtubu da ih svi hvale, samo apsolutno nemam predstavu koji model. Da li moze da se sece i sl.

Meni u principu treba gotovo resenje, 5m trake i da mogu da secem na 2 mesta da provlacim do polica

Nisu ni te loše. Jbm li ga to za belu, nisam primetio.

Koje trake - Govee, ali je malo skuplji… Kineze bolje izbegavaj. Gde - KP. Naravno da mozes da seces po potrebi.

Bitno je da bude full adresabilni RGB i da mozes da kontrolises preko app-a (idealno da se integrisa i sa Alexom i nekim drugim smart sistemom). Gustina lampica mislim da nije toliko relevantna, ali moras lepo da ih sakrijes da se ne vide. Tu ti je bitan i kvalitet lepka.

Daljinski nije lose da imas ali ako imas app nije ti neophodno, vise je nice to have. Neke LED trake idu na USB, samo im treba napajanje, a kontrolisu se preko aplikacije. Neke imaju control switch integrisan sa samom trakom.

Govee svakako.

Ali za sta bi koristio osvetljenje?
Primecujem da mnogi iza OLED TV-a imaju bias lightning, iako ono u tom slucaju nije preporuceno.
Savetuje se potpuno tamna pozadina, zbog savrsene crne boje koju OLED ekrani imaju i kontrasta koji je teorijski beskonacan.
U tom slucaju je bolje lepiti trake iza kreveta i tako na tim nekim mestima.
Za LED i microLED ekrane se preporucuje bias lightning iza TV-a jer poboljsava percepciju crne boje.

1 Like

Mene je xiaomi spasio. Ceo smart home mi je tamo osim grejanja :laughing: sve je automatika, sve se samo pali od preciscivaca do svetla (senzori za dan noc, senzori pokreta). Jedino blenderu ne dajem da se sam pali :rofl:

Ima li neko govee ili samo je preporuka? :rofl: vidim jeftiniji je od šaomija da uzmem i ja da probam.

1 Like

Ovo hocu da napravim, stim sto bih voleo da moze i da mi sluzi kao lampa. Da nisam u mraku, a da nisam obojen.

e ovo zelim, samo sa kvalitetnijim LEDicama

Ako imas prostora idi na pro. Da li govee ili bilo koje nek budu pro. Mnogo vise opcija ima. Ovako nesto ja imam u dnevnoj sobi i top je.