(Leak) VR dolazi na Project Scorpio u partnerstvu sa AMD

Izgleda da je visoki funkcioner AMD-a slučajno leakovao info da VR dolazi na Xbox


https://twitter.com/Gadget_Ry/status/852104129409372160


https://twitter.com/Gadget_Ry/status/852108806989500416

3 Likes

Šta ne dolazi uz Scorpio… Još će se i Saša Matić pojavit na E3 sa poznatom rečenicom “Da vidim ruke!” :smile:

MS, svaka ti dala.

Da, slucajno :smiley:

Ma slucajno, u moru informacija bas i ova da izleti… fallout u vr-u, bolje da pokazu nesto novije… Ali dobro, videcemo sta ce AMD da uradi sa VR-om i kako ce to da izgleda…


Kako kaže ovaj izvor, može se očekivati wireless headset. Interesantno.

1 Like

Fallout VR zvuci veoma primamljivo… to bi bio solidan debi za njihov vr, ako bi to pokazali na e3…

Sjajna vest, jer Scorpio ima taman toliko dodatne snage da VR pocne da lici na nesto. Ako budu pametni i ponudili dovoljno jeftin headset… svasta je moguce.

Mada, malo mi je i zao sto su digli ruke od augmentisane realnosti jer je to isto tako prilicno cool podrucje razvoja.

O ovome se govorka vec neko vreme i bilo je povremeno informacija da ce razliciti proizvodjaci praviti razlicite VR naocare za Scorpio. Za sada ga zovu mix reality, a vise info mozete da nadjete po netu. Za one koje mrzi da traze:

Videcemo na E3 sta su smislili i da li je ista od ovoga istina.

1 Like

Ovo bi mogao da bude prilično cool mix AR + VR, niko tako nešto nema u ponudi. Sa aspekta tehnologije zvuči neverovatno. Takođe je mudro što će koštati 300$ a računar za pokretanje 499$, tako da čak može raditi i na integrisanoj kartici. To bi potencijalno otvorilo jako zanimljive primene, u slučaju da prikaz bude dovoljno oštar i ne-zamarajući za oči, praktično ti više ni ne trebaju monitor i TV, što je već Sci Fi. Veoma bih bio zainteresovan za tako nešto, a činjenica da će raditi i na PC-u i na Škorpiji je takođe vrlo značajna i pravi nekakav širi ekosistem dok su u tom smislu PSVR i Oculus-Vive platformski limitirani. A tek je wireless priča zanimljiva.

Na negativnoj strani, ako sam dobro razumeo implikacija toga da 3rd party moraju da programiraju VR na Windows Universal platformi je da aplikacija bude dostupna samo kroz Windows Store. To bi moglo naškoditi tehnologiji s obzirom na to da su im se svi monopolistički pokušaji te vrste prethodno obijali o glavu.