Evo najave i novog Tomb Raider-a. Naime Lara Croft And The Guardian Of Light je novi nastavak popularne sage o najpoznatijoj ženskoj game heroini. Zanimljivost vezana za ovu igru je to [SIZE=3]da će igra biti download only[/SIZE] a potvrđeno je da igra izlazi ove godine a za koje konzole će izaći to još nije potvrđeno.
za sada je ovo sve što je potvrđeno a više informacija, screenshotova a možda i neki trejler će biti prikazani na Game Developer Conference -u (GDC10) koji se održava u San Fransisku sledeće nedelje
**UPDATE: **Koncept igre koji nije menjan od prvog dela igre, sad je redizajniran i već je naišao na burne reakcije igrača. Ovaj put ćemo Laru igrati u izometrijskoj 3D perspektivi i to u Co-op-u. Uz pomoć njenog prijatela iz plemena Maya Totec-a, ovaj tandem će se boriti protiv zlog duha Xoxolt-a koji je izašao iz artifakta zvanog Mirror Of Smoke. Crystal Dynamics najavljuje borbu protiv Undead domorodaca, ogromnih salamandera, i mnogih drugih utvara koje stvara i podredjuje svojoj volji sam Xoxolt. naravno tu su i nezaobilazne zagonetke kojih će i ovaj put biti puno a akcenat na njihovo resavanje je bačen na co - op rešavanje istih.
Ou jea.Prethodni Tomb Raider naslovi mi se nisu nesto preterano vukli ali ovo mi se svidja.Osecam malo Shadow Complexa ovde a to je ono sto se trazi.Sto se mene tice,kupujem.:da:
neznam…meni je sve ovo nekako klimavo…najbolji tomb raider je po meni chronicles…otkad je Crystal Dynamics preuzeo studio igre deluje decije…dobar je i angel of darkness ali je bio pun bagova
Zvuci sasavo ali meni se ovo dopada.Ovi zadnji Tomb Raideri me nisu bas uspeli ocarati ali ovo mi se koncepcijski dopada.
Podseca na Shadowgraunds koji je prilicno kul.
cisto da nebude zabune ovo nije tomb raider niti ce imati ista sa doticnim serialom… osim imena koje se koristi kod lare kroft drugih dodirnih tacaka verujem da nece biti!
e sada kada izadje ce vidimo dali vredi nabavljati ili ce biti jos jedan crap…
ova perspektiva bas deluje super, jos ako igra bude onakva kakva treba da bude, puna slagalica, prepreka, akcije…moze lakod a bude odlicna igra…za kad su je najavili, ima li neko informaciju ?
U svakom slucaju ovo mi je vec u startu intersantnije od punokrvnog Tomb Raider-a. Cak i co-op moze biti valjan.
Mada i ovako je previse dobrih igara u etru ko ce sve to odigrati da mu cestitam odmah.
evo pojavila se igra i zvanicno na LIVE-u (valjda, ja sam banovan, ali verujem stranim gaming sajtovima) i IGN.com joj je dao ocenu 8.5 sa epilogom best Tomb Raider game in a long time.