Evo da ja ispričam provale nekih…
Evo danas idem i sretnem djecaka sto me istjero iz kuce i pita ‘‘Kakav fejs imas?’’ ,ja se derem i kazem "valjda kompjuter? ,on “Da,kakav kompjuter imas” a meni je pet do dvanes tj.dotuzilo mi i kazem iz fore KOMODOR 64.A on kaze: “E nemoj da lazes ,tek je sestica izasla”…Ja poslije samo ,kad je on otisao…:lol::lol:
Pregled poruke
Daavno bilo. Moj veseli drug i ja sjedimo na istoriji i ucimo o Spartancima i pita on : A nastavnice, a sta je tad bilo sa Srbijom? Nastavnica:Pa Dusane tad nije bilo Srbije ,a taj lik: A daaa,tad je bila Jugoslavija… :tap:
Jedna moja jaranica dođe kod nastavnika geografije i izvede je (da odgovara,ne u kafić) i ona stade pričati "Bla bla bla bla bla bla"a nastavnik kaze: “Jeste!”
Sjecam se na srpskom onda…Bila pjesma Car Lazar i Carica Milica.I sad citamo i ide stih “Od jabuke zlatne kite vise”,ja i Damjan se cjepamo a nastavnica i ostali ucenici: …I niko ne konta samo se ja i on cjepamo…Pa posle nastavnica vikne: “Srdjane,Damjane,ocete da vas izbacim?” …A ja i on samo zamisljali taj prizor iz stiha…
E ja prolazim kod Osnovne i sa prijateljem pricam :“Napravio sam neke male programe pa ako oces da ti dam da malo ucis” i sve to slusa jedan klinac i kaze;“Pa sta,i ja pravim programe…”…Ovdede me on u kabinet informatike i kaze ‘‘Evo napravio sam program’’…Ja gledam,a on prstom upire u folder koji je napravio…Eh,ova danasnja omladina,misli da je svu pamet svijeta popila…
Pričo meni jedan jaran kako bili oni u učionici i potukle se neke budale. I sad neki dođu kod nastavnika i kazu NASTAVNIčE OVI SE TUČU! A ovaj kaže : Ne kaže se tuču,nego …Kako? a ovi odgovaraju MA UBIŠE SE!
Najjaca fora je kad mi dodje drug i kaze OCES LI MI BIT PRIJATELJ NA INTERNEEEEEEEEEEETU? Da Bog sacuva. Ne kazemo ni mi International Neeeeeeeeeeeetwork. A 2. vjerovatno je na fejsbuk mislio. A jos jace kad pitam kakav komp imas i kaze Samsunga. Za njih postoje kompovi kec dvojka trojka cetvorka i PLAZMA kompjuter.Koje budale.Nit ijedan komp ima plazma ekran nit imaju veze sa zivotom.Tako jednom nastavnik informatike pita ucenicu koja je inace glupa: Kakvi sve kompjuteri postoje (mislio je na PC,Mac,HC i to) i ona kaze: Imaju tanki,imaju debeli…I oni misle da je monitor ustvari kompjuter. A kad ugledaju kuciste kazu procesor…Da Bog sacuva. A najjace kad je moja jaranica govori LOL pa LOL na FB i ja ,glavni geek u gradu,pitam nju sta znaci LOL ona kaze to znaci JOJ!! Isto tako cuh kad idem iz srpskog u engleski u skoli i cujem u hodniku neka glupaca vice OMG ali onako kako se cita znaci OMG…A ja patos.
Evo jedan novi: Ja i moj drug koji je malo niži i u metal fazonu i ima dugu kosu ,stavio balone ispod majice kao sis3, i idemo mi do prodavnice (ako se tako može nazvat) i pored nas neki deda i viče:
Vidi,sad ove djevojčice u desetoj (vjerovatno je mislio na godine) imaju sise!
Brate odem ja kod jedne nesreće i kaže on meni Aj mi instaliraj PES 2010 (koji je još i moj) .I ja mu objašnjavam da njegova grafička od 64 MB ne može da pokrene dotičnu igru. Al jok,kaže,Peđa (diler) mi reko da će mi raditi sve igrice (nakon toga otišo kod njegovog ćaće i pitam ga kad je uzo komp on kaže prije 5 god)…Da Bog sačuva,još me pola sata molio da mu opet instaliram ,misli ako jednom neće da će drugi put moći…Nakon što sam reko NE MORE on me istjero iz kuće i reko MRŠ KONJU JEDAN! (lik ima 12 god)…I on jednom mi dođe na vrata (što mrzim tu pojavu) i kaže :daj CD ,došo Peđa da mi instalira…Majko mila…Isto imam jednu nesreću svaki dan zove i kaže NEMOŽE NEMOŽE i preko telefona me zove.Ja mom ludom bratu objasnim : NE JAVLJAJ SE KAD ZOVE…Al jok on se javi. I niš,nit moreš prihvatit nit moreš odbit …Brate on meni kaže Aj dođi da mi instaliras Crisus Varhadu (ja kontam pola sata šta mu dođe) i skontah da je u pitanju Crysis Warhead. Dođem tamo (prije toga mi reko da mu je Peđa nadogradio komp) i kaže novi kompjuter-pogledah tamo jedino što je novo bilo je - monitor! Da Bog sačuva,još mu je komp star ko Biblija al ni njemu ne možeš objasniti ništa. I ne zna da krekuje i 1000 puta objasnih al jope ne može da skonta da nema mjesta na HDDu i nikako da mu objasniš kako da stavi instalaciju na drugu particiju ! I kaže brat mi izbriso Ge te A (niko nije čuo za nijedan GTA osim San Andreasa) …Ja dođem sa instalacijonim CDom i stavim i autorun meni. Tamo pise play. Ja uđem ono radi…A on vako : KAKO??? Nema ikonice?? Ja dođoh do ikone u sobi i prekrstih se. Jednom sam ja tom liku narez warez Cod2. Nakon nekoliko godina slučajno dođoh kod nekog drugog lika i on…Pazi.Kaže ovo moj CD…A ja gledam i sjećam se da je to moj CD bio a ima još 20 likova koji tvrde da je ta igra njihova…Za 20 minuta igra obiđe cijelo Rudo!! A onda se po gradu nakon nekoliko dana proširila vijest: Ljudi,Srđan skida igrice!!! Prolazim pored osnovne i svi oko mene : -Čika Srđane,kako skidate igrice? I isti lik koji mi je reko MRŠ sad kao kaže ti si moj najbolji drug i smara me -kako da skidam igrice? I nikako,nikako,nakon 200 pokušaja da ne mogu da mu objasnim kako da skine bittorent i gdje da nađe torrente i kako da skida…Stvarno moram naći ili kolegu ili tjelohranitelja… A da znate u kom gradu živim… Isto tako i druga napast: kaže ajd dođi pokvarili mi se kanteri (da Bog sačuva) ja dođem vidim ono ima jedan server i kaže vidi on uđe na server i skida se mapa a on viče VIDIŠ,NE MOŽE!! I poče zvati Mr.Peđu…
Da,ljudi me zovu Čika Srđan zbog jednog lapsusa o kom ne bi ovdje…