Kvarovi na Xbox 360 konzoli (Xbox 360 failure rate)

Čitao sam dosta tema na forumu, naravno simptomi crkavanja konzole su raznorazni.

Ono što mene zanima je statistika. Tražio sam na netu podatke o tome koliko često se ljudima dešava da im crkne Xbox 360. Zvanični podaci Microsoft-a su da je procenat kvarova 5-6% (što je, čak šta više, odlično), dok pojedini sajtovi tvrde da je taj procenat mnogo veći (Game Informer 54%).

Koliko sam mogao da vidim, što su konzole novijeg datuma proizvodnje, to je i šansa da se pokvare manja. Većina sajtova 2009/2010 godinu proizvodnje smatra za graničnu (tipa da su konzole proizvedene od prelaznog perioda 2009/2010 neuporedivo stabilnije nego stariji modeli).

Jasper ploču hvali velika većina, međutim nisam našao toliko podataka vezano za Trinity i Corona ploče (što je možda i dobar znak :tap:).

Kakva su vaša iskustva/mišljenja?

ps Naravno da nije ploča sve što može da rikne, ali pretpostavljam da na osnovu toga koja ploča je u pitanju (uz datum proizvodnje), neko ko se malo bolje razume može da barem pretpostavi koje su ostale komponente tog modela konzole.

Moja ploča je Corona (Xbox 360 S), godina proizvodnje 2012.

Nigde nemaš i nećeš naći taj podatak, 54% sigurno nije, mislim da je max 10%, i to su najviše one starije ploče, desi se i sad sigurno da se nešto pokvari, ali je verovatno retko.

Pa kada je izasao 2005, imao je problem sa pastom, pa se pregrejavao. Tada 2005 i pocetkom 2006 svaka 6 konzola je imala taj problem, microsoft je besplatno nudio korisnicima koji su imali taj problem popravku, odnosno zamenu paste. Taj podatak od 4,5 se sigurno odnosi na jasper ploce i dalje, predpostavljam da je svaka naredna ploca(trinizy, corona) najmanje pouzdana kao i jasper ako ne i pouzdanija.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

vidi ovako. Xenon ploca je imala 70% kvarova, sto je ogroman procenat, Falcon je smanjio taj procenat na 30, dok jasper je nekih 2-3%. Slimovi se kvare kao i sva ostala tehnika, manje od 1%

Stim sto bih cifra mogla biti veca za Slim, posto Microsoft ne zanimaju krarovi na konzolama koje su flesovane ili rgh… Ali cifra ne bi bila drasticno veca…

Tesko jer flesh nema nikakve veze sa kvarom a sa rgh-om samo moze da se smanji broj kvarova jer mozes da pratis temperaturu.

Ako je konzola otvorena, nema garancije. Pa ako se desi kvar Microsoft bas briga za to…

Da, ali te dve stvari ne mogu da povecaju broj kvarova nikako stim sto ova druga moze i da smalji broj.

… Xenon ploca je imala 70% kvarova, sto je ogroman procenat, Falcon je smanjio taj procenat na 30, dok jasper je nekih 2-3%. Slimovi se kvare kao i sva ostala tehnika, manje od 1%…

Ovaj podatak me je zanimao… Meni i dalje neverovatno deluje da je Xenon imao 70% kvarova! Bez obzira što je Microsoft to ljudima nadoknađivao, ovako visok procenat kvarova je zaista nedopustiv!

Što se tiče ovih 1% za Slim, to je skroz ok. Kao što je Akiris rekao, taj procenat otprilike važi za elektroniku uopšte.

Inače, i ja delim mišljenje da RGH čak može da smanji procenat kvarova obzirom na to da daje podatke o pregrejanosti, a ne vidim kako bi flash mogao da ošteti konzolu (naravno, ako izuzmeno nestručnost ‘majstora’).

S’ druge strane, tačno je da Microsoft u zvaničnu statistiku sigurno neće ubaciti konzole koje su piratske, bez obzira na to šta je konkretno dovelo do oštećenja - uvek mogu da kažu da je npr. ‘RGH kriv za kvar’ :punch:

Nikad nisu ovjavljenji zvanicki podaci o ovoj temi. MS tvrdi da je krajnji korisnik kriv, korisnici da je MS zbog losih lemova i tako u krug. Vjerovatno nikad ni necemo saznati tacan procent i sve ce ostati u domenu spekulacije. Sad bas to i nije bitno jer od 2005 pa na ovamo defektne konzole vec uveliko pocrkale a Jasper i Slim su THE Xbox 360 po kvalitetu izrade naravno.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Recimo da niko od gomile ljudi koje znam da su imali pre-falcon vise nema tu verziju zbog ROD-a. Meni je crko takodje i mislim da je 30% optimisticna procena, pre ce biti izmedju 90-100%. Falcon jeste poboljsao situaciju, ali je i dalje crkavao ko lud.

Nedopustivo? Produzili su garanciju i zastitili se od tuzbe. Jedino sto mozes je da glasas novcanikom i ne kupujes njihove proizvode.

… glasas novcanikom i ne kupujes njihove proizvode…

:tap: