Kupovina Xbox One

Pozdrav ljudi.
Posle višesedmičnog traganja po netu i čitanja stotina postova registrovao sam se na ovaj, čini mi se, vrlo stručan forum za ono što me zanima.
Pre par sedmica kupio sam polovan xbox one i pokušavam da shvatim sve čari.
Kao prvo zanima me ovo oko naloga. Već sam imao MS nalog pre kupovine xbo pa sam ga iskoristio i za ovo. Kasnije pročitah da postoje potrebe za laganje u vezi lokacije, a meni na MS nalogu stoji Srbija. Kako će se ovo odraziti na moju dalju upotrebu xbo i da li to treba da menjam u nalogu (za sada radi normalno)?
Na konzoli postoji 3-4 naloga, pored mog, od prethodnog vlasnika i uplaćen xbox live koji još nije istekao. Šta će da se desi kada istekne i da li da brišem te “stare” naloge?
Izvinite što sam opširan ali ne znam kako drugačije, pokušao sam da nadjem odgovore ali mršavo.
P.S. Ako nekoga smara da piše, a hoće da pomogne, možemo da se čujemo i telefonom ili slično.
Hvala unapred.

Sto se regiona tice nije problem sto je srbija ali moras staviti lokaciju konzole na US ili UK. To radis u general podesavanjima na konzoli. Naloge mozes brisati ako ti ne trebaju, mada ako ti covek prodao sa nekim igrama na istim tim nalozima, onda ostavi. Xbox live gold ti sluzi za online igranje i nk za sta vise ( imas i neke free igre uz njega al to je plač božiji) i kada ti istekne sve ti je nirmalno osim sto nemozes vise igrati multiplayer. I jedna preporuka od mene jeste da nabavis game pass koji je ako ne gresim 1$ tri meseca trenutno. Tu imas preko 250 igara za dzabe i većina su bas kvalitetne.

Hvala druže. Polako mi se oči otvaraju🤣.
Vidim da ima nekoliko prodavaca koji su se ovde preporučivali (robotnjik koga svi hvale, a i drugi) i plus neki sajtovi. Gde je najsigurnije?
Takodje videh i da su velike razlike u cenama ako se umesto uk i us postavi turska ili rusija. Šta se tu dešava? Osim verovatno jezika u meniju, da li postoje i neke druge zavrzlame?
Da li i daje stoji ono da igrice koje imaju multiplejer mod ne mogu da se igraju offline ili se tu nešto menjalo? Da li se tu ubrajaju fifa, pes, cod i slične pucačine?
Izvinite što pitam sve, jer sam uglavnom čitao postove od pre par godina, pa rekoh…
Hvala još jednom.

Microsoft store je najsigurniji ali pored njega imas i sajtove poput cd keys, g2a, instant gaming… Na g2a samo trazis prodavca sa najvecom ocenom i ne bi trebalo da bude problema. Na cd keys sam uzimao par stvari neke pretplate i odlican je sajt. Sto se tice regiona mislim da ne mozes da koristis karticu iz srbije na ta dva regiona mada mozda gresim, ovo ce ti mozda neko od clanova bolje objasniti. Igre koje poseduju i single player pored online igranja mozes igrati normalno bez live golda ali ces vrv morati da budes povezan na net. Fifa, pes, cod, njih mozes i offline totalno.

Ok.
Napisao si mi da je trenutna cena game pass 1$ za tri meseca, ali ja ga nalazom oko 1000 dinara za jedan mesec ili oko 2000-3000 za tri meseca. Jel greška tvoja ili ja pogrešno gledam? Gledao sam na kp, gamerlandshop i sl.

Mislio sam na MS store-u al to je za nove korisnike i to ces moci da uzmes ako nemas vec pretplatu na tom novom nalogu.

1 Like

Bravo. U pravu si. To sam video i zaboravio na to. Moram to da kupim. Live je kupljen sa nekog od tih starih naloga. Moj je još uvek virgo intacta!!!:grin:
Druže hvala ti puno na strpljenju.
Imam još neka pitanja u vezi spajanja naloga za Fortnite ali to ću pokušati da nadjem u drugoj temi ili postaviti tamo gde su igrice da ne bude offtopic.

1 Like

Nema frke :slightly_smiling_face:

Pozdrav svima,nisam bio ovde na forumu 100 godina,pa da ne otvaram novu temu treba mi pomoc.Naime planiram da uzmem neki polovan xbox one s,interesuje me kakva je podrska sa igrama trenutno za njih ? Da se ne zeznem kao kad sam uzeo xbox 360 mozda su igre izlazile jos 4,5 meseci i prestali su da prave igre za x360.Naravno ja xbox one nisam nikad koristio tako da ima tu brdo igara koje bih igrao al opet ne bih da ga kupim i da za 6 meseci prestanu da proizvode igre za nju.I je l imate neke savete u vezi kupovine polovne konzole na sta da obratim paznju ? Hvala unapred.

U pitanju je konzola koja je izasla 2013. godine. Naravno da nece da proizvode igre za nju doveka. Po mom misljenju, jos godinu dana i to je kraj price. 10 godine je previse za jednu konzolu.

Koliki ti je budzet? Ako si u mogucnosti, sto se kaze narodski, nategni se i sakupi toliko da mozes da uzmes Xbox Series S izmiran si sto se tice podrske da odigras sve igre koje si propustio sa Xbox One generacije, ali si isto tako i miran za godine koje dolaze.

2 Likes

Hvala na odgovoru.Iskreno mogao bih da se istegnem i za xbox seria s,ali nisam neki strastveni gejmer,koji je zahtevan po pitanju kvaliteta slike,fps itd,vise bih igrao neke igre offline naslove koje sam propustio u periodu od 2014 do danas,a ima ih brdo,zato mi se ucinilo da je xbox one s ili x (tek danas sam provalio da postoji i xbox one x) bolje resenje za mene,posto je jeftiniji.Razumeo sam tvoj savet u vezi serije s,posto je novija a opet jeftinija od serije x,pa na duze staze je dobra kupovina.

Нема везе што ниси гејмер. Вреди сваки евро.

Поготово њена брзина и учитавање игара који су бар дупло бржи од старе конзоле. Плус има ону опцију да не мора ни да гасиш игре, може више њих да ти остану упаљене.
Можда делује небитно, али се навикнеш и много значи.

Никад не знаш шта може да изађе све, а поред ГП можеш и доста нових игара које је греота пропустити.

2 Likes

Razmisliaj dugorocno. Sto ti kaze Nikola, ne moras biti hard core gejmer, ali Series S ti je fantasticna kupovina. Vecina tih igara koje zelis da odigras imaju fps boost tako da ce ti veci uzitak biti igrati ih na Series S nego li na One S. Uzmi je i ne razmisljaj :slight_smile:

1 Like

Плус ћеш моћи много лакше да је продаш ако ти досади.

1 Like

Te igre 7-8 godina stare budu za evro-dva na argentini na rasprodajama, i ja sam ih kupovao kao da sutra ne postoji :slight_smile:

Samo jos jedno pitanjce,da li sve igre sa game pass koje su predvidjene za xbox one rade i na xbox seriji s?

Sve radi bez problema, kao da su iste konzole. Kao da si uzeo jaču pc konfiguraciju i sa Windows-om nastavljaš gde si stao. Isti princip i ovde. Čak i džojstici pašu sa Xbox One na Series konzole i obrnuto. :slight_smile:

1 Like