Izašao Ghost of Tsushima za PC, prokletinja savršeno radi na Steam Decku, ali ne može da se kupi.
Postoje dve mogućnosti za mene:
Piratska verzija
Da kupim nalog sa igrom, ili da kreiram novi nalog na CRO i tamo uzmem. E sad, ukoliko bi napravio CRO nalog ili kupio igru na drugom nalogu, kakve su posledice?
Ako uzmem USA i dođe do bana, banuje se samo nalog?
Ako uzmem na store CRO, da li će me uopste provaliti, pošto mi je CRO u komsiluku.
Zar na Steam-u ne može da se menja region kao na xbox-u? Skoro sam nešto o tome sa @Scalper -om pričao. Ne koristim Steam, da se ogradim. Prilikom check-outa se odabere druga država.
Ograničenje je što ne može često kao na box-u, već na par meseci.
Pa u tome je i fazon, kupio bi Global kod na nekom sajtu, pa samo uradio redeem na Cro.
Ne sjecam se da li je potrebno uvezati karticu sa acc prilikom redeem koda ili bilo kakve kupovine, ako ne mogu nece biti u mogucnosti da nesto skontaju, ista situacija sa paypal.
Dakle, ostala bi samo opcija da me skontaju preko ip adrese.
Novi nalog mozes komotno na napravis za koju god hoces regiju i aktiviras sta god hoces bez problema. Steam za redeem ne zahteva nikakav vid placanja da bude povezan. Ja imam neki nalog setovan na Vietnam pre sto godina iz zezanja i brdo igara aktivirano tamo gde god su delili nesto, uvek sam se logovo bez VPNa i nalog je idalje aktivan i radi.
Takodje najvise banova koji su se desavali su bili zbog toga sto likovi promene region sa USA na Rusiju aktiviraju VPN i kupe za daleko manje para igru. Kad to urade vrate nazad regiju i kao zeznuli su sistem, a ustvari nisu i popiju ban.
I za to postoji opcija da promenis regiju i onda koristis VPN mesec dana za logovanje te regije i onda posle komotno vratis nazad i ne koristis VPN. Smaranje ali radi.
E sad ti uvek mozes da promenis preferirani store u opcijama kao da si se preselio. Takodje posto je Srbija smestena u isti EU tier cini mi se ne vidim nikakav problem jer ne placas manje igru.
Ono sto mozes da uradiš takodje, da bi izbegavao ovakve stvari ubuduce je da napravis novi nalog sa nekom zemljom koja generalno nema restrikcije za kupovinu igara i onda da deliš taj library na svom steamu/decku.
Kao share za xbox. Uvek ces moci da igras sa originalnog naloga.
Ja mislim da bi ovo radilo, samo neko mora da bude beta tester