Kupovina igara za novu Xbox Series S konzolu

Poštovani gejmeri, prvi put sa na ovom forumu pa mi ne zamerite ako sam loše postavio temu. Treba da kupim uskoro Xbox series S onu digitalnu konzolu bez disk čitača. Moje pitanje je da li smem da kupujem kodove kao za Steam sa raznih sajtova pošto sam tako radio kod PC gaminga? Da li igru uvek skidam sa xbox store-a pa samo posle ubacim kod koji sam kupio ( tako radim kod PC-a na Steamu) ili moram drugačije? Još jedno pitanje da li mogu da kupim igru za xbox 360 ili xbox one pa da to igram ili moram da igram samo igre za konzolu xbox series s?

1 Like

Moze sve fercera sa kodovima, samo sto kod kupujes prvo, pa onda skidas igru. :slight_smile:

Ima i bolja fora, ne trebaju ti kodovi, napravi nalog na ARG store-u, placaj odatle kreditnom karticom i salji sebi giftove na main acc, jeftinije je.

Za stare igre bolje da odgovori neko drugi.

Kodovi ti trebaju samo za gamepass.

Mala ispravka ne mora da bude kreditna moze i obicna platna-debitna ili kako se vec zove…

Hvala momci puno. Znaci ako sam dobro razumeo mogu bezbedno da kupim igru odnosno kod sa nekog sajta kao što su instant gaming, gamivo, HRK i slični i da posle samo downloadujem sa XBOX store-a? Tako radim sa steamom na PC-u. Interesuje me da igra bude oruginal i trajna.

Безбедно је, али не бацај паре на кодове поред МС продавница Аргентине или Турске.

Aha , to je ono što ste opisivali na onoj temi. Stavim da sam iz Argentine ili Turske i onda kupujem sa xbox-store-a?

Malo je komplikovanije, ne mozes direktno na tom nalogu, nego sa drugog naloga saljes igre kao gift. Direktno, nase kartice ne prolaze ni na jednom od store-ova.

Samo udji u temu o Argentini i procitaj. Neces imati razloga za doupnska pitanja.Sve je vrlo jednostanvo :slight_smile:

Hvala, čitam sve ali reko ajde da pitam još dodatno :-). Samo još jedno pitanje: Šta je game pass? To su oni nalozi gde istekne igra ili su trajne igre? Mene uglavnom interesuju trajne igre

Game Pass ti je servis na koji se pretplacujes i igras igre koje su u ponudi. Nisu trajne niti tvoje. To ti je Netflix fazon. Dok su u servisu igras neograniceno.

Kako god, ako zelis da kupujes igre koje ce zauvek ostati u tvom vlasnistvu, nemas bolju soluciju od Argentine ili Turske, jer su cene definitivno najnize.

Hvala, sve mi je jasno sada. Srećan Božić svima koji ga slave :slight_smile:

3 Likes

Pazi ovako uzmeš gamepass ultimate za 5-6 hiljada za godinu dana pretplate imaš ponuda na kupujem prodajem.
Dobijaš 300+ igrica od Fife preko Forza Horizon 5, Halo infinite, Mortal kombat ,Gears of war pa skoro sve moguće I nemoguće male i velike hitove koji su izrazili za xbox…
Računica ti je jasna …
Za te pare mislim kupovati igre ovako u najboljem slučaju možeš uzeti eventualno 2 AAA hita koji su na akciji …

Ima racunice tu itekako ali zbog posla i obaveza uzimam samo igre koje mogu da stignem da igram. Da li na ovoj novoj konzolu xbox series s mogu da kupim i igre za stariju konzolu xbox one i normalno da igram? Čitao sam da može. Još jedno pitanje: ako igram offline sam za sebe da li konzola mora da bude zakačena uvek za internet ili ne mora?

Svaki put kad se loguješ mora biti online.
Nema više ono e kupio sam igru na disku moja je ubaciš u konzolu i igraš …
Svaki put mora da prodje online check pa onda tek možeš igrati …
Da imaš listu na netu backwards compatibility xbox series SX, 99% igara sa xbox one, xbox 360, čak i hitove sa prvog xbox-a možeš igrati …

Hvala puno:-). To je super stvar kod xbox-a što su napravili tako da može da se igraju i starije igre :slight_smile: . Zato volim xbox. Imao sam nekada 360, tu je bilo kupiš igru i igraš koliko hoćeš. Konzola je bila extra za to vreme.

Možeš igre i sa Xbox One-a i sa Xbox 360. Jedina je fora za xbox 360 igre što ne možeš da ih kupiš sa novcem koji si dopunio na nalog u vidu gift kartice i ne možeš da ih šalješ kao gift nego jedini način da ih kupiš sa store-a je da ti direktno prolazi kartica koju si povezao na nalog, a to je retkost sa našim karticama nažalost. Ali ako imaš xbox 360 igre na disku i podržane su u biblioteku igara koje rade na novim konzolama, samo ubaciš disk i piči kao i do sada. (sad vidim da pišeš za Series S bez diskova :joy::sweat_smile: Ali nema veze, čisto da vidiš da sve isto funkcioniše)

Što se tiče dzojstika jedan imam novi uz konzolu. Da li drugi mora da bude isti ili može neki usb žicani od 360 ili bezicni od 360 ili od xbox one?

Možeš Xbox One kontroler da koristiš na Xbox Series X/S.

2 Likes