Kinezi izbacili konzolu koja bi trebala biti konkurent PS4 i XO - Tomahawk F1
Konzola iz snova: Android, PS4 i Xbox u jednoj!
Naravno, dolazi nam iz Kine i košta manje od 150 dolara.
Tomahawk F1 je kineski odgovor na Xbox One i PlayStation 4, a radi pod Android operativnim sistemom. Izgleda kao japanski konkurent, kontroliše se nanačin na koji se upravlja igrama na američkom konkurentu, a nudi igre s Android Play Store-a, dok će ekskluzive biti igre Dynasty Warriors, Assassin’s Creed i Saint’s Row.
Cena konzole u SAD je 140 dolara, u EU 140 evra, u Australiji 150 dolara, u Velikoj Britaniji 95 funti i prodavaće se onlajn + troškovi isporuke.
Tomahawk F1 (i Elite) specifikacije:
Nvidia Tegra K1 (četvorojezgarni A15 @ 2.2 GHz)
Nvidia Keppler @ 852Mhz (325 GLOPS)
4 GB DDR3 RAM @ 933 Mhz
32 GB eMMC kartice (Elite = 500 GB HDD)
Wi-Fi + Bluetooth
HDMI, USB 3.0 x 1, Ethernet (Elite = Qi Wireless podrška za punjenje kontrolera)
Fuze OS (Android) + Open GL 4.4 sa Open GL ES 3.1 podrškom
Chinese + English podrška za igre.
Prema rečima FUZE kompanije Tomahawk F1 imaće podršku za neke Xbox, PlayStation i Nintendo igre, koje će se preuzimati, umesto da dolaze na čvrstim medijima. Trenutno konzola nudi preko 80 igara u katalogu.
Je li ovo konzola iz snova ili samo još jedan kineski „klon“?
Par screenshot-a:
Original izvor: https://zhugeex.com/2016/05/fuze-launches-tomahawk-f1-a-console-for-china/
Izvor teksta “na naski”: http://mondo.rs/a902128/Mob-IT/Igre/Konzola-FUZE-Tomahawk-F1-iz-Kine-140-evra-sa-80-igara.html
1 Like
jezd0
May 12, 2016, 11:20pm
2
Jos jedna od gluposti koje se nece niko ni secati sutra a kamoli nesto vise
Pre bih rekao proizvod iz nocnih mora i vremena segamega klonova.
Nova konzola koja nije od Big Three: Ok, moglo bi da bude interesantno…
Prave je kinezi: Entuzijazam je malo opao, ali bi moglo biti interesantno…
Andoird: And you lost me.
Mada je interesantan deo sa logoima igara, jer imaju i neke igre koje nikad nisu bile na Androidu, poput Neptunia, BlazBlue, Saint’s Row, itd. But still, Android… Odmah mi nestane bilo kakva zainteresovanost čim to čujem.
M007P
May 14, 2016, 6:39pm
7
Svidja mi se ko terminator mario 64, emulatori i dobijes kodi i 100 hiljada stvari vrh, jos da je istina da je prava konzola, bilo bi lepo.