E ljudi ovako…
Na sam ogroman fan Resident Evil-a cak mi je ovaj serijal omiljeniji nego GTA recimo…
Ali odigrao sam sve RE igre od 4-ke pa nadalje ali nisam upoznat sa predhodnim delovima, ali ni sa isorijom likova, pa ako neko moze sve to da mi objasni i pojasni onako opsirno ako ga ne mrzi…
Nije zato sto cekam HD rimejkove ti starih igara i evo docekao sam prvi HD rimejk ali me zanima sama srz igre i povezanost likova itd, jer msm da ako budem igrao stare delove necu pohvatati sve kako treba jer ne bih mogao da igram ako nisu rimejk…
I ja htedoh reci ovo sto kaze RoyalFlush. Vise igara nisi odigrao nego sto si odigrao kada se pogleda spisak igara na Wikipediji.
Mislim, tesko da ce SVAKA od igara iz serijala doziveti rimejk.
Sutra, tj. danas, kada budem za pc ću lepo napisati ukratko o serijalu. Koliko bi detaljno? Mada, kad si već igrao novije delove, spoileri neće biti neki preterani šok
Ali, za Resident Evil, ima nešto bolje od samih igara. Romani. Pročitao sam Zero, RE1, RE2, Code Veronica X i Resident Evil 3. Mnogo su mi se više svideli oni nego same igre I zalaze u detalje koji nisu dostupni u samim igrama. Jedino su mi Halo romani bolji od Resident Evil, ali su oni i dalje JAKO dobri
Za sad imas HD Remaster s Game Cube ali ostalis tipa 2, 3 sumnjam da ce izaci iako bih volio. Sto se tice price i likova - zamisli da gledas 4 sezonu neke serije…e tako bih okaraktetisao pocetak RE serijala od RE4. Btw, RE4 je iole OK od svih serijala…posle toga je samo eksplatacija naslove Resident Evil, nista drugo. Ako ti se svidja 4ka a ne svidja 1 dio onda ne poznajes horror survivor igre a to RE1 jest
Pa realno… Igras horror survival igru gdje si prije stedio svaki metak a sad odjednom u re4 imas vendora pa kupijes razna oruzija i upgrade za iste. To, po mom shvatanju, NIJE survival
A nije bas da se mozes rasipati municijom, a i dalje si ogranicen inventory space-om. Vendor je samo jos jedan aspekt igre, ma koliko bilo nelogicno sto se on, eto samo tako, pojavljuje niotkud.
Leonardo DiCaprio trazi svog Oskara negdje u Spaniji u ovoj igri, realno, gdje ces bolje
Po meni RE4 je OK igra. Isto tako, smatram je krivom sto je RE otisao u totalno drugom pravcu nego sto je prvenstveno zamisljeno. Bas zbog tih sto govore da je najbolji u serijalu a izgleda i najprodavaniji. To je prvi RE kod kojeg uopste nisi trebao citati sve one dokumente koje pokupite u igre a vezane uz neke zagonetke, cake… Ko je presao one slike iz code veronica x a da nije isao na net da trazi resenje poljubim ga u dupe! U vrijeme kad sam ja igrao to na Sega Dreamcast cestitog interneta nije ni bilo.
A da li je Resident Evil 3 Survival Horor? Tamo imaš svakakvo oružje, između ostalog minobacač za raznom municijom, zatim ti praviš municiju, pa od baruta na maloj presi napraviš municiju za RPG…
Što se tiče romana, po meni vredi samo od S. D. Perry, imaju posle adaptacije filmova, i ostalih igara poput Umbrella Chronicles, itd. Od S. D. Perry obuhvata starije igre, pre Resident Evil 4, kao i dodatne priče, između ostalog za Calliban Cove. Za one koji vole Resident Evil, a ne mrzi ih da čitaju 150-200 strana, neka probaju
Bezbel da jest! Jos i sam kazes - pravis municiju. U citavoj igri ima toliko baruta da mozes napraviti 12 acid granata i jedno 8 oni flame (zaboravio sam kako se zvase) a s tim mozes samo da usporis napad zadnjeg boss-a. Nista drugo
Ne moram da napominjem, zbog samog naziva teme, ali opet: SPOILERS AHEAD
Da krenemo prvo od jedne sitnice: hronologija video igara u Resident Evil serijalu.
Prvo ide: Zero, pa Resident Evil 1, Resident Evil 2 i Resident Evil 3. Resident Evil 2 i 3 se dešavaju paralelno, ili sa nekoim malim razmakom između jedne i druge igre, dugo nisam igrao, pa se ne sećam baš hronologije. Nakon Resident Evil 2 se dešava Code Veronica X.
I malo pojašnjenje:
T-Virus je razvijen kao svemogući lek, koji može da regeneriše ćelije, i time spase bilo koju osobu od bilo koje bolesti. Naravno, odmah nakon toga je naučniku koji je to otkrio oduzet sav njegov rad, i počelo razvijanje i istraživanje oko toga koliko se to može primeniti u borbi kao biološko oružje. pošto se T-Virus sastoji iz dva dela: samog virusa i leka, koji virus gasi i ograničava, Umbrella je počela da koristi samo T-Virus u svojim eksperimentima. Napravili su prvo Tyrante i slična čudovišta, gde su ljudima sekli delove tela, i umesto njih stavljali delove životinja, delove robota ili oružja, nakon čega bi im ubrizgali T-Virus i zbog njega bi se telo spojilo sa tim dodacima, a da lik i dalje ostane živ. Because SCIENCE!
G-Virus je pak razvijen sa namerom da mutira ljude i životinje. On izaziva jako nasilnu mutaciju, ali, za razliku od T-Virusa, može ostaviti ljudima netaknut um, pa oni mogu da upravljaju samim sobom i svojim delima.
A Las Plagas, koji se pojavljuju u četvrtom delu, i aktuelni su od njega, pa nadalje, su parazitni crvi otkriveni duboko u podzemlju od strane rudara u ruralnim delovima Evrope…
Resident Evil Zero se dešava na istoj lokaciji kao i prvi deo, samo što obuhvata i neke lokacije van nje, a vremenski se dešava dan ranije. Glavni likovi su Rebecca iz STARS Bravo tima i odbegli robijaš, Billy Coen. Rebecca se nakon svega što se desi u celoj igri pojavljuje ponovo u prvom delu, kasnije i u petom delu, u DLC priči.
Resident Evil se dešava manje-više dešava vili na planini koja se nalazi blizu Racoon City. Specijalna jedinica STARS je poslata da je istraži zbog prijave ubistava, nestanka ljudi oko nje i da pronađu Bravo tim, koji je otišao na tu lokaciju pre njih. Naravno, ispostavi se da su zombije pobegle i prave ******, i tu kreće igra.
Likovi se pojavljuju u igri su:
Jill Valentine, Chris Redfield, Barry Burton i Albert Wesker.
Jill Valentine je jedan od bitnijih likova, jer se pojavljuje više puta. Navodno je zacopana u Chrisa, mada, nema nikakve direktne veze između njih, mislim. Ona je zadužena da obija brave, što je naučila od svog oca. Ona je jedan od igriv likova u prvom delu.
Chris Redfield je drugi lik koji se može voditi u prvom delu. Mislim da on nema neku specijalnost, i da on treba da bude standardan lik sa kojim igrač treba da se identifikuje. On se isto pojavljuje u kasnijim delovima, gde mu daju više ličnosti i gde ga bolje razvijaju.
Barry Burton je lik koji je zadužen za tešku artiljeriju Pogotovu za Magnume. On se ponašao kao da je svima njima otac, što i može biti većini njima. On se tako najviše ponaša prema Rebecci, jer ima ćerku koja je blizu njenih godina.
Albert Wesker… Pa, Wesker je u pitanju, mislim da tu nema šta preterano da se priča On je član STARS, koji je ipak izdajica i špijun, koji radi za Umbrellu. U romanima i mislim u Umbrella Chronicles, kao i nekom dodatku za prvu igru, Wesker Chronicles su objasnili da je on, između ostalog i klon osobe koja je osnovala Umbrellu, sa dodatnim genetskim poboljšanjima.
U prvom delu se ponovo pojavljuje i Rebecca Chambers, mada, ne sećam se da li je nešto bitno radila u ovoj igri.
U Resident Evil 2 se T-Virus proširio po Racoon City i ****** su počela da se dešavaju. Takođe, radnici Umbrelle, koji su radili odvojeno od tima u vili, su razvili G-Virus, koji drastično mutira lljude i životinje kojima jeon ubrizgan. U ovom delu se ponovo vode dva lika: Leon S. Kennedy i Claire Redfield.
Leon S Kennedy je novi pandur, koji je pravo sa akademije poslat u Racoon City… Ima mnogo sreće, nema šta Tokom svog preživljavanja upoznaje, između ostalog i Claire, Adu Wong i Shelly Birkin. On je tipičan Rookie Cop koji se mora dokazati i preživeti Zombie apokalipsu.
Claire Redfield je Chrisova sestra, koja je krenula u potragu za njim, nakon što joj se dugo nije javio. Ona, normalno, stiže kad je Zombie apokalipsa piči punom parom. Nju priiča vodi do toga da se upozna i stara o Shelly Birkin.
O Adi valjda nema neke preterane potrebe da se piše
U Resident Evil se vraća Jill Valentine. Ovog puta je cilj da pobegne iz Racoon City, pre nego što on bude uništen pomoć nuklearne eksplozije. Nju takođe tokom cele igre juri Nemesis, čudovište tipa Tyrant, koji je razvio Umbrella za ratove. Nemesis je drugačiji, jer je specifično namenjem za eliminisanje članova STARS, da ne bi mogli da razotkriju šta su videli i doživeli u vili.
Tokom jednog segmenta se vodi i jedan novi lik, Carlos, koji je plaćenik, poslat od jedne organizacije da nađe uzorak T-Virusa i da ga povrati.
Resident Evil 3 obilazi i neke lokacije iz drugog dela, pa se vide posledice onoga što se tamo dešavalo.
Resident Evil Code Veronica X se dešava par meseci nakon drugog dela, gde Claire i dalje traži svog brata, Chrisa. Ona je otišla u Francuski ekspozituru Umbrelle, gde biva uhvaćena i poslata na njihovo privatno ostrvo/zatvor/istraživački centar. Normalno, **** hits the fan, i opet kreće standardna Resident Evil formula.
Ovo je sažeto, dovoljno da znaš otprilike šta se gde dešava, ali da ima dovoljno neobjašnjenog da, ako budeš hteo, možeš da igraš igru, a opet da budeš iznenađen
Većina dešavanja su prepričana u romanima, sa dodatnim delovima, koji nisu prisutni u igri, a koji su napisani sa kreatorom i piscima koji su radili na Resident Evil serijalu. Takođe, neke delove pišem iz sećanja, pa mi je možda nešto promaklo, ili sam pobrkao, davno se to igralo i čitalo, pre više od 5 godina
E tako se to radi. Bravo demonkiller. E samo bih dodao par stvari :
Citav zaplet s T i G virusom nastaje s jednim rijetkim cvjetom iz koje se izvlace ti virusi. Fakticki, cvjet ima poseban gen koji dozvoljave regeneracuju ali i mutaciju kod ljudi i zivotinja. U 5 djelu nailazite na taj cvjek kad tricell uzima bitnu ulogu.
Alber Wesker je jako bitan lik u svemu. To je covjek nastao genetskim inzinjeringom gdje je idejni tvorac Umbrella Corp. Spencer (zaboravio sam ime) stvara djecu koja bi bila pametna, sposobna, brza, itd. Problem je u tome sto sva djeca umiru sem Albert-a. Zanimljivo je da su se sva djeca zvala Wesker. Nas Albert kad je to saznao UBIO je tvorca…Spencer-a. Tu scenu znate…tad navodno gine Jill da bi spasila Chris-a. Albert u 1 djelu iscenira svoju smrt da bi dobio Battle Date o T virusu. Njega ubija Tyrant (nesta kao nemesis - ultimate b.o.w.) ali wesker je ubrizgao modifikovan T virus u sebe pa je kasnije prezivio. Jedini covjek koji je skontao da je Albert ziv bio je Sergej (nesta) koji je, bukvalno, general u Umbrella “vojsci” a pod njegovom cizmom je bio wesker koji se otrgnuo i sad radi za 3 organizaciju i za sebe. Kao u citulju - “smrt ga je ucinila besmrtnim” bukvalno. Dalje ima bar 100 zapleta i jedini nacin je preigrati sve djelove, po timeline-u da bi sve shvatili i uzivali
Da, zaboravih za taj cvet A organizacije nema šanse da popamtiš, Umbrella, Tricell, BSAA, BSAO, itd. Ima da ih izmešaš 100% A ima i dosta dodataka u vidu knjiga, filmova, stripova, antologija, itd. A onda još probaj da povežeš Outbreak, Dead Aim, pa i Secret Files sa mobilnih… I oteraš sve dođavola
Valjalo bi napraviti MT na tu temu. Resident Evil Story. Igra i zapleti oko igre su x10000 bolji nego u filmu. Bitna razlika izmedju igre i filma je ta da Umbrella u igri dozivi debakl, raspad a u filmu pobjedjuje i cjeli svjet je u zombie mod-u. Mogli bi nas dvojica napraviti tu temu pa da se dopunjujemo. Moram se i ja podsjetiti malo