ja se od tastature toliko odvikao da mi bude prosto cudno da sad, kao, awsd koristim za kretanje a spacebar za skakanje… mouselook skill isto debelo zardjao.
Miš i tastatura su postali uredjaji za igranje iz nužde. PC (odnosno IBM PC klonovi) nije dolazio sa (tada) standardnim 9-pinskim “džojstik” portom. Morala je da se dokupljuje posebna kartica, a i te su imale 25-pinski port. Na sve to, mal’te ne svaka je tražila posebne drajvere. A instaliranje drajvera u DOS-u je deveti krug pakla. Developerima je bilo daleko jednostavnije da ubace podršku za miša i tastaturu, nego da se drndaju sa milionima nestandardnih uredjaja.
Kad god vidim da “tru gejmeri” kukaju o mišu i tastaturi, padnem sa stolice 
Vrhunac je ipak da ne koristiš miša nego beše desni CTRL za pucanje
Zaboravio sam koje je to bilo ludilo u eri kvazi-3D shootera tipa Heretic, Hexen…
Tako smo kao klinci igrali Serius Sam, nas troje delimo mis i tastaturu. Guramo se ispred 13” monitora. ![]()
A Xbox 360? Najvise bih igrao stare igre sa emulatora kao Wonderboy in monster land, Spin Master, Three wanderas, Cabal, Metal slug 1… Xbox 360 je oko 100 e cipovanaa S serija oko 180 e necipovana. Koliko je cipovanje S serija?
Ne postoji tako nesto. Nije postojalo ni za Xbox One koliko znam.
Za Xbox 360 ima to znam. Vazne su mi te stare igre.
Nađi kanal na yt Modern Vintage Gamer (MVG). Postavljao je u zadnjih par dana videe za emulatore, sve što možeš da zamisliš, možeš i da pokreneš na series S. Pored toga, series S je mašina u koju vrijedi dati pare, u x360 nikako.
Hvala pogledacu.
Serija S je ustvari Xbox One S?
To je One S konzola? Ona je oko 200 e.
Mislim da gubis vreme razmisljajuci o te dve opcije. Xbox Series S ima super cenu za novu konzolu.
Xbox 360 i Xbox One apsolutno ne bi trebao da uzimas u obzir. 360 je stara kao biblija a ni Xbox One nije mladic.
Samo Series S i X. Ako je buduzet ogranicen, Series S for the win.
Mozda se decko gubi u ovim Xbox nazivima, pa da pojasnimo:
OG Xbox (generacija playstation 2), na njemu rade igre za Xbox i pojedini emulatori
Xbox 360 (generacija playstation 3), verzije fat, Slim, E. Na njemu rade cbox 360 igre i pojedine OG Xbox igre
Xbox One (generacija playstation 4), verzije originalna, One S, i One X, na njemu mozes igrati vecinu xbox 360 i OG Xbox igara, emulatori rade ali dosta slabo
Xbox series S/X, generacija playstation 5, rade igre sa svih prethodnih Xbox konzola, emulatori rade fenomenalno.
Od ovih konzola najveci return on investment ti je Xbox series S/X zato sto daju najvise po ulozenom dinaru. Ako se razocaras, lako ces prodati i kupiti neku od onih crkotina od xbox 360 konzola. ![]()
Ako sada platis xbox 360 100e, a mozes uzeti Xbox series S za 200e, to je kao da odes u prodavnicu i imas izbor da kupis tortu za 10e i zaa 20e, ali ovoj od 10e je istekao rok prije deset godina.
Braćela novu temu otvori i prekopiraj ovo ![]()
Hvala puno za detaljno objasnjenje. Gledacu S seriju ![]()