Koju konzolu kupiti: Xbox Series S ili Xbox One X?

ja se od tastature toliko odvikao da mi bude prosto cudno da sad, kao, awsd koristim za kretanje a spacebar za skakanje… mouselook skill isto debelo zardjao.

Miš i tastatura su postali uredjaji za igranje iz nužde. PC (odnosno IBM PC klonovi) nije dolazio sa (tada) standardnim 9-pinskim “džojstik” portom. Morala je da se dokupljuje posebna kartica, a i te su imale 25-pinski port. Na sve to, mal’te ne svaka je tražila posebne drajvere. A instaliranje drajvera u DOS-u je deveti krug pakla. Developerima je bilo daleko jednostavnije da ubace podršku za miša i tastaturu, nego da se drndaju sa milionima nestandardnih uredjaja.

Kad god vidim da “tru gejmeri” kukaju o mišu i tastaturi, padnem sa stolice :smiley:

4 Likes

Vrhunac je ipak da ne koristiš miša nego beše desni CTRL za pucanje :cowboy_hat_face: Zaboravio sam koje je to bilo ludilo u eri kvazi-3D shootera tipa Heretic, Hexen…

2 Likes

Tako smo kao klinci igrali Serius Sam, nas troje delimo mis i tastaturu. Guramo se ispred 13” monitora. :rofl:

A Xbox 360? Najvise bih igrao stare igre sa emulatora kao Wonderboy in monster land, Spin Master, Three wanderas, Cabal, Metal slug 1… Xbox 360 je oko 100 e cipovanaa S serija oko 180 e necipovana. Koliko je cipovanje S serija?

Ne postoji tako nesto. Nije postojalo ni za Xbox One koliko znam.

1 Like

Za Xbox 360 ima to znam. Vazne su mi te stare igre.

Nađi kanal na yt Modern Vintage Gamer (MVG). Postavljao je u zadnjih par dana videe za emulatore, sve što možeš da zamisliš, možeš i da pokreneš na series S. Pored toga, series S je mašina u koju vrijedi dati pare, u x360 nikako.

4 Likes

Hvala pogledacu.
Serija S je ustvari Xbox One S?

To je One S konzola? Ona je oko 200 e.

Mislim da gubis vreme razmisljajuci o te dve opcije. Xbox Series S ima super cenu za novu konzolu.

1 Like

Xbox 360 i Xbox One apsolutno ne bi trebao da uzimas u obzir. 360 je stara kao biblija a ni Xbox One nije mladic.

Samo Series S i X. Ako je buduzet ogranicen, Series S for the win.

1 Like

Mozda se decko gubi u ovim Xbox nazivima, pa da pojasnimo:

OG Xbox (generacija playstation 2), na njemu rade igre za Xbox i pojedini emulatori

Xbox 360 (generacija playstation 3), verzije fat, Slim, E. Na njemu rade cbox 360 igre i pojedine OG Xbox igre

Xbox One (generacija playstation 4), verzije originalna, One S, i One X, na njemu mozes igrati vecinu xbox 360 i OG Xbox igara, emulatori rade ali dosta slabo

Xbox series S/X, generacija playstation 5, rade igre sa svih prethodnih Xbox konzola, emulatori rade fenomenalno.

Od ovih konzola najveci return on investment ti je Xbox series S/X zato sto daju najvise po ulozenom dinaru. Ako se razocaras, lako ces prodati i kupiti neku od onih crkotina od xbox 360 konzola. :slight_smile:

Ako sada platis xbox 360 100e, a mozes uzeti Xbox series S za 200e, to je kao da odes u prodavnicu i imas izbor da kupis tortu za 10e i zaa 20e, ali ovoj od 10e je istekao rok prije deset godina.

8 Likes

Braćela novu temu otvori i prekopiraj ovo :slightly_smiling_face:

5 Likes

Hvala puno za detaljno objasnjenje. Gledacu S seriju :slightly_smiling_face:

1 Like