Horor igre iz prvog lica bih ja ostavio za indie naslove, jer je akcenat bacen na onaj faktor iznenadjenja kad iznenada “iskoci” nesto ili krene ona uznemirujuca muzika. Po mom milsljenju, ako govorimo o horor igri u smislu kvalitetnog scenarija, cini mi se da je prvo lice jedan veliki hendikep. Silent Hill bi izgubio na drazi ukoliko bi ga stavili u prvo lice, jer je bas ono sto drzi igru atmosfera i PRICA. Ostavimo to za Outlast, Amnesiu i slicne naslove, koje se ne mogu bas pohvaliti nekom pricom. Prava igra mora da ostavi onaj “after taste” nakon igranja, a to, po meni nisu scene strecanja i jezivi zvuci. Bas iz tog razloga i pamtim scenarije svake SH igre, da je u prvom licu, ne bi to bilo to.
Ima i bolje i logicnije preporuke od SH2 na PS2, a to je onaj Silent Hill HD Collection, mada to, ko nije iskreni fan, ne znam ko bi progutao u 2014. Koliko god stajao taj HD predznak, tesko se od babe moze napraviti devojka.
Podjednako dobra prica moze se “ispricati” i iz prvog lica (Bioshock?) a tu su uvek i cut scene. Ali mislim da ce ipak biti u 3. licu da bi ispostovali tradiciju i fanove. Znaci, bice verovatno i neke borbe…
Moze, naravno, samo sto Bioshock ima neki totalno drugaciji koncept od Silent Hilla, tako da se nisam na njega ni osvrtao, drzao sam se cistokrvnih survival horora. Ako mene pitas, Bioshock nije horor, a od nekog “survivala” je jos dalje.
Mora da bude u trecem licu, sto zbog neke tradicije, koju si pomenuo, sto zbog ostalih stvari koje ukazuju na to. Uostalom, ne znam SH od juce da bi mi Kojima prodavao pricu teaserom da je first person. Kojima je u ocima Konamija “slamka spasa” za posrnuli serijal, nalepnica na robi koja je prodaje… Meni, koji SH igram jos od PS1, Silent Hill je jaci brend od Kojime i mogu da zovu Zdravka Sotru da rezira, izaziva mi jednaki “wow” efekat kao Kojima (citaj: NIKAKAV!). Igra, pored ostalih, koja je obelezila moje detinjstvo i smek SH-a se ne treba rukovoditi prema dodjosima kakav je Kojima, vec obratno. Jedini strah koji imam u celoj prici je da ne bude nekih radikalnih promena i zaokreta dovodjenjem ovog coveka…
Jedino sam Downpour i odigrao na X360 i na njega sam mislio kada sam pricao za nailgun i sl. A po meni, SH 1 je bio vrh, i dan danas je ostao. Kada se oglasile prve sirene i pao mrak, nisam smeo da izadjem iz one kuce…
Jasta, ali pitanje da l’ ovde ko ima PS2 u zivotu.
Inace, mali savet za one koji bi da prvi put pokrenu neki SH: Nikako Homecoming na PC-u!!! Kod prvog bossa, porculanska lutka ona, Skarlet, cini mi se, postoji bug i ne moze da se predje na PC-u. Znam iz prve ruke, stradala je jedna tastatura onda i posle 50-og patcha. :hihi
Sto se tice Silent HillS(jbmti nikako da se pomirim s tim S na kraju,kako glupo) mislim da svi znamo da ce biti iz treceg lica i da cemo se naravno moci braniti protiv svih grdosija u igri(sto je jako lijepo) i to ne treba dovoditi u pitanje jer kako je Hideo Kojima vec rekao PT daje mali uvid njega u Horror svijetu te PT nema niti jedan dio SHs u sebi.Nebi uzeli oni Normana da je igra iz prvog lica.Jednostavno kada Hideo Kojima radi na igri to moze biti samo dobro.Covjek je najcjenjeniji covijek u industriji video igara.Njegov MG serijal je od samih korijena bila jedna od najboljih ako ne i najbolja igra u godini u kojoj je igra izasla.Njegove igre s su zapravo pokazatelj kakve igre trebaju biti.Dokaz za to su ovo http://www.metacritic.com/game/playstation-3/metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid-2-sons-of-liberty http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid-3-snake-eater
Covjek zna svoj posao i velika mu hvala na tome.Ground Zeroes ako samo pogledate kakvu grafiku ima to je def najbolje tehnicki odradjena igra na next gen hardware-u,a phantom pain ce imati jos bolju dovoljan pokazatelj koliko se on predaje igri i kako svaka njegova igra mora biti savrsena kako bi se mogla izdati
Videcemo, daleko je 2016 a ja cu verovatno biti suvise uplasen da bih igrao Nisam fan Metal Gear serijala, jedino sto bi Kojima-san mogao odatle da prenese su neki stealth aspekti a Konami je sa njim saradjivao na Castlevaniji LOD i to nije ispalo bas onako kako su se svi nadali. Del Toro je verovatno tu da daje savete o psihologiji evropskog gledaoca, pardon igraca, i da unese poneki filmski trik, sto opet moze biti i kontraproduktivno pogotovu u saradnji sa Kojiminim razularenim reziserskim ambicijama koje je demonstrirao u MGS4. Del Torove filmove bolje opisuje izraz “mracna fantazija”. Mada, neki kazu da je scena iz Panovog Lavirinta vrlo silent hillish.
[SIZE=3]Silent Hills’ Release Date Could Be In 2016[/SIZE]
It may be a long wait for Silent Hills as the game might not be released until the year of 2016. This is because the game is still pretty much early in development.
WhatIfGaming had the honor of interviewing Hideo Kojima this week at Gamescom. Kojima said Silent Hills “will not be out more than likely until 2016″. This was in response to a question asking about the game’s perspective. The development team has been swapping between having a third person view, or a first person view. The previous Silent Hill games were played from third person perspective.
Kojima mentioned they could have a fixed third person view with some areas being explored from a first person perspective. Either way, they still want to add some type of first person element to Silent Hills. Kojima wanted to scare people with this game and a first person view might prove to be more scary and unpredictable. As aforementioned, the game isn’t out until 2016 so there’s lots of time for the developer to find a view that suits everyone.
Kojima didn’t want to discuss in further detail if Silent Hills will be an open world game or not. He said the Fox Engine is designed for open world environments, but didn’t say anymore on the topic about Silent Hills’ gameplay.
Sudeci po ovome, ukoliko je istinito, razreseno je da ce biti pogled iz treceg lica sa mogucnoscu istrazivanja pojedinih delova iz prvog.
Uh… ne mogu ni ovako da ga igram, kamoli sa tim. Kad smo vec kod toga, jel ima BILO KAKVIH vesti o nekom razumnom datumu kada mozemo ocekivati morpheus?