Razmisljao sam da uzmem iphone 4/4s,takodje gledao sam i onaj S Nexus,galaxy S2 i S3 me ne zanimaju u ovom trenutku i par HTC-a[hd7 i jos par modela] pa ako imate nesto da predlozite posto se ne zurim sa kupovinom pa svaki savet je dobrodosao.
U septembru se najavljuje novi iPhone pa bi mogao njega da sačekaš.
ako planiras da iskesiras 500+ evra, sacekaj peticu. ili uzmi S3. Bolje od ta dva nema. prosto i jednostavno.
dobro sad,ne bih bas toliko da cekam
@akiris glomazan mi je mnogo S3,izbor pada najverovatnije na iphone 4,ostalo bi ustedeo jer nema velike razlike u odnosu na 4s model…
Iphone 5 će se prodavati (ovde) za 800+ eura, kao i 4 kao i 4s, a S3 je jedna velika daska…
Sta znam. Za s3 svi pricaju da je plastikaner, sto realno i jeste, ono pozadi kad otvaras meni izgleda kao da su aluminijumsku foliju zakacili jer je toliko tanko, i rastegljivo.
E sad da telefon izgleda jeftino, to nije tacno, meni je bas ok uradjen, i lepo izgleda kad vidis, sasvim je ok uradjen. E sad, zavisi kakve ruke imas, ja bih ti rekao da odes do telekoma ili ne znam da li neko ima kod tebe s3 pa da osetis kako ti lezi u ruci. Jer ja komotno mogu i jednom rukom da kucam na onoj manjoj tastaturi.
Dobre slike pravi i dobre snimke, a posebno mi se svidja sto u toku 1080p snimka mozes da uhvatis i sliku, znaci samo kliknes i on slika i pored toga sto snima.
Jer on je ceo ekran, vrlo malo ima okvir a i taj deo mu je tanak jer nije uradjen onako kao kocka vec je zaobljen. Cini ti se da ce kliziti iz ruke ali ja nisam imao problema cak ni sa mokrim rukama.
Mislim ovo ti cisto kazem zbog licnog iskustva, jer ima sve sto je meni bitno, kamera mu je 1080p na 30fps, mada ja imam i onu digitalnu kamericu za snimanje u hd (kamericu ne aparat) tako da mi nije neophodna, ali eto, sto da ne. Sve radi tecno, prosto onako leti zbog quad core-a. Zanimljivo je da i pored tolikog ekrana baterija dosta dobro drzi, uz razgovore i sve to, bez ukljucivanja onog moda koji ima za ustedu energije (limitira procesor neznatno).
Ali najbolje od svega je sto pusta 720p video bez da stucne i na trenutak, a slika mu je kristalna i boje su mu super.
Normalno, ti sam znas sta ti odgovara, ja sam ovo cisto napisao moje iskustvo sa telefonom posto ga imam, i mislim da trenutno hardverski nema premca, a kvalitetno je napravljen. Iphone nisam imao nikad, nesto me nije privukao i pored svega, tako da ne mogu da ti kazem nista, ali S2 je isto dobar telefon, isto sve klizi, super je, samo sto mi nekako bolja kamera na s3, i sto s3 pusta 720p. S2 ima jace boje, i kazu kvalitetniji ekran i vece osvetljenje.
Ali sta da radim kad se meni svidjaju bas 2 telefona koje si odmah izbacio.
Eto, cisto da ima bar i misljenje druge strane.
hehe bre,ovo kao da sam gledao u pasulj i predvideo situaciju.S3 je preskup trenutno za mene jer sam ispunjavao dosta prohteva ovog leta tako da jedino neko da mi ga pokloni s2 ili s3.
iphone 4 mi je u ovom trenutku na vrhu liste,uzeo bi ga za koju nedelju pa reko posto bi se prvi put druzio sa njim da ako ima neko nesto da napise[kao Vid za S3]
edit: inace sta mislite o hd7?I uopsteno windows os platformi posto sam cuo da je u par zemalja zabranjena i da je popila samo takve kritike da ga mali broj koristi?
ako si se vec odlucio za 4 / 4s, moja preporuka ti je da uzmes 4s. to sto si napisao da nema velike razlike u odnosu na cetvorku, to stoji, za sada. ali npr za jedno godinu dana, ce se vec videti razlika. estetski, telefoni su identicni, ali kako nas narod kaze, “ispod haube” je itekakva razlika. pa ako si jedan od onih sto ne menjaju telefone svake godine, uzmi 4s. To znam iz licnog iskustva, jer kad sam uzeo iphone 3g pre cetiri godine, pa kad se godinu dana kasnije pojavio 3gs, rekao sam, pff, cemu ovaj model?? ima 3.2 mpix u odnosu na 2 mpix. i to je bila cela razlika. e a kad pogledas sada, 3g vec nije podrzan za novije stvari vec skoro dve godine, dok 3gs je podrzan jos uvek iako i njemu su vec polako dani odbrojani.
a sto se tice S3, evo jedne anegdote iz prve ruke. Dosao mi covek u Aquaparku i kaze, koja je sifra za Wifi. a inace u parku imamo dva wifi-ja, jedan koji je za nas koji radimo tamo, i ima brzinu 50 mbit UL/DL i naravno za goste koji je neka valjda 3mbit-a. Ovaj nas ima password dok za goste je pass free. i kao sto sam napisao dodje mi covek kaze, koji je pass, ja mu kazem gospodine, to je firmin wifi, imate za goste koji nema pass. on kaze, koji ja sam nasao samo jedan ovaj zakljucan, izvadi S3, stavi search i stvarno samo onaj locked nadje. ja kazem sad cemo da proverimo, izvadim iPhone, stavim search i nadje oba, reko gospodine evo pogledajte. i sta mi on kaze? “j ebo te iPhone” i ode…
Windows OS platforma kao platforma nije losa, ali je MS toliko alav, da jednostavno ne daje podrsku za dalje. sami su izjavili da npr. Win7 telefoni nece bit podrzani sa Win8. tj. ako hoces win8 telefon, kupi takav. Dok npr. Apple izbacuje novi iOS svake godine i podrzava (skoro) sve modele, maltene ti to dodje kao da imas novi telefon svake godine.
Mislim da je ovo trenutno jedan od boljih telefona na našem tržištu, i može se pronaći kod provajdera po ok ceni.
Radi se o modelu Huawei Ascend P1.
Evo komplet testa pa ti vidi:
Huawei Ascend P1 U9200 - MobilniSvet.com - kompletan test aparata
Nemoj iphone 4 znaci trenutno ima 1000 boljih telefona a i ekran je mnogo mali znaci 3,5 inca je stvarno malo.Ja ti preporucujem galaxy s3,htc one x,xperia s ili galaxy note.Ako neces nista od toga onda cekaj iphone 5
jer na 3.5 incha se stvarno nista ne vidi.
Vidi se sve ali za danasnje standarde i u poredjenju sa drugim telefonima stvarno je malo.
Dobro razmisli da li ces uzeti iPhone ili neki Android. iPhone telefoni su kvalitetni, imaju veliki izbor aplikacija i dobru podrsku ali dzabe kada je sistem zatvoren, moras da palis je*eni itunes da bi prebacio 3 pesme na telefon i na nasem trzistu su precenjeni - polovan iPhone 3gs se i dalje prodaje za 150-200e (!?) mislim sta reci.
Android s druge strane je potpuno otvoren, kopiras i instaliras sve kako ti se prohte i bez ogranicenja. Mana je sto brze gube podrsku proizvodjaca i sto im vise pada cena na godisnjem nivou.
Ja licno nisam mogao da predjem preko te cinjenice da me uredjaj ogranicava kako cu i sta cu da radim s njim pa sam odabrao android.
drugim recima ako se pojavis pred drugarima sa iphone-om, reci ce ti, mali ti je
EDIT: evo prestajem, necu da ovo preraste u rat koji je telefon bolji, po momo misljenju, tesko da ce izaci neki telefon koji ce me naterati da zamenim iphone. eto, moje misljenje.
Ja mislim da ako stvarno uzmes iphone 4 ti nisi normalan.Jer trenutno za pare kolko kosta iphone moze da se kupi mnooooooogo bolji telefon ali ti radi sta hoces.Ni ja necu da se raspravljam kupi koji hoces ali ovo je moje misljenje pozzz.
Hvala vam puno momci[Posebno akirisu],S3 nije za mene,stv. je glomazan a i nisam nesto za njega jer iskreno nemam ni para.
inace ja nikad nisam pogadjao sa telefonima a imao sam ih preko 20 i menjao ih na par meseci i gubio na svakom novom telefonu dosta a bio sam balavac bukvalno[jos kad su bili aktuelni se k300,k500,k700,750,k800,nokia n73,n80,pa onda ona prva serija samsung telefona na rasklapanje,pa oni na klizace etc.]dok je moj cale koji god telefon uzeo pogodio i evo vec par godina ga htc desire besprekorno sluzi a uzeo ga je jos kad je izasao dok mojih zadnjih par telefona je bilo cist promasaj[jos na pocetku kad su touch screen bio bas ono htc smart,n97 mini i evo sadsamsung wave] + support u vidu igara,aplikacija je bio nula…
Nista razmislicu jos jednom dobro,iphone mi je nekako uz neki bolji android na vrhu[imam na umu i Ninjin huawei kojeg ima u telenoru ili telekomu,ali plasi me koliko ce support biti aktuelan za njega posto su svi okrenuti iOS-om i androidom] jer odlucujem da bacim vece pare i da budem miran duze vreme jer nemam nameru da uzimam telefone u skorije vreme.I da,odprilike ga uzimam za plafon 2 nedelje.
Ako si se odlucio za iphone, gledaj da uzmes simfree. jeste malo skuplji ali uvek bolje ovako nego da moras da ga koristis uz neki ultra sim ili gevey. Rade i te kartice posao, ali simfree je mnogo bolji. uradis jailbreak, i na bitgamer.
da da gledacu za simfree,jer koliko je on skuplji od zakljucanog toliko me taj gevey iskosta pa mu dodje na isto.E da video sam na BG-u da ima dosta igara cak od 1gb+ pa odma da gledam modele od 16gb jer je 8gb malo buduci da 15% otpadne na telefon pa ispadne da mi je slobodno 6,5gb kasnije…
koliko mi se cini 4s ni nema model od 8gb. 16 u svakom slucaju je dosta. ja imam 16 pa mi je sasvim dovoljno sa sve igo navigacijom
Nije dosta samo zbog full hd klipova. Kajem se sto nisam uzeo 64…
Sent from my iPhone 4s