Kodžima: Metal Gear Solid 5 je poslednji u serijalu!

Glavna priča u Metal Gear serijalu će biti završena kada izađe igra Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, poručio je tvorac ovog serijala Hideo Kodžima. On zapravo ima reputaciju da često tvrdi kako je završio sa serijalom samo kako bi nastavio dalje da radi na njemu, ali ovog puta nije išao toliko daleko da nam sugeriše i da je kraj sa Metal Gear igrama. U intervjuu za iGN on je rekao da je posle ovog naslova budućnost serijala u spin-off igrama kao i rimejkovima. “Oduvek sam govorio da će ovo biti moj poslednji Metal Gear, a igre koje sam dizajnirao u Metal Gear serijalu u vidu MSX, MG2, MGS1, 2, 3, 4, Peace Walker, i sada MGSV, su ono što konstituiše Metal Gear Sagu. Sa izdanjem Metal Gear 5 igre, ja sam konačno zatvorio tu sagu” rekao je Kodžima. Podsetimo, Metal Gear Solid V će izaći 1. septembra za PS 4 i Xbox One, a dve nedelje kasnije za PC.

Izvor: Gamespot

Dok ne izvuce MGS VI

Zar ne bese da je 4 deo trebao da bude “poslednji” ?

Ogi, imas srece sto Kodzima ne razume srpski, inace bi ti ovo bio poslednji komentar na ovom forumu :stuck_out_tongue: :slight_smile:

Meni ne smeta sto izbacuje jos igara u MGS fransizi, Igrao sam samo Ground Zeroes. Igra *khm demo, je bio dobar i ocekujem Phantom Pain. Ali da ubedjuje ljude kako je nesto utemeljeno da je poslednje pa da pravi jos nastavaka je samo markting izgleda.

Sace Kojima da posalje njegove na mene…

Ko hoce da kompletira pricu, hronoloski, ima ladno 2 mjeseca da igra. Presao sam ljetos sve, odusevio se po ko zna koji put. Nazalost, u Guns of Patriots je kraj. The End. Ovaj spin-off je samo da kompletiramo sliku i da imamo neke sitne djelove i pikanterije.

Zna li neko, na prvu, ko je otac i majka Ocelot-u? Quick test. Bez google-a

Mozda je dobro da se zavrsi… Mozda medo napravi nesto na slican fazon. Bolje? Sumnjam ali neka bude 50% ko MGS bice extra

Da, ali u smislu da je u njoj hronoloski zavrsena prica. Posle nje se vise nista ne desava sa Snake-ovima, njihova prica je zavrsena.

The Sorrow i The Boss (The Joy). Ne moz’ to tako lako :smiley:

Prica Big Boss-a i Solida je toliko nadogradjivana vremenom da mislim da vise nema gde :smiley: Licno mi se MGR: R nije svideo, nisam ni 2 misije uspeo da predjem pre nego sto sam izbrisao igru. Ali ono, ja sam die hard fan MGS-ovog lorea, ovo ostalo me ne zanima :stuck_out_tongue:

Kad sam znao da ce neko ovo da kaze, da razumem da je hronoloski poslednja jel, ali mislim da je bilo receno da ce 4. deo biti poslednji koji ce biti u MGS fransizi, ali kao sto ispade, nije.

Da smo svaki put dobili po besplatnu igru kada su rekli da je poslednja u serijalu, pa mi bi imali vise poklonjenih nego kupljenih igara :smiley:

Kada sam pročitao naslov i krenuo da čitam šta je izjavio Kojima, bio sam u fazonu:


A mozda je samo zadnji deo u ovoj godini?