Kingdom Come: Deliverance autentični medieval RPG

Kad je u pitanju medieval RPG, uvek se svodi na spasavanje sveta od mračnog zla, zmajeva i karakondžula. Kingdome Come: Deliverance se upravo tu razlikuje. RPG čija se radnja dešava u 15. veku je autentičan u pogledu da ovde nećete naći čudovišta, zmajeve ni magije. Ovo je realistični medieval RPG.

Kralj biva otet od strane ljubomornog brata, i mladi kovač (vi), bude poslat na ultimativni quest da ga spasi. Opcija da igrate sa ženskim likom ne postoji zbog autentičnosti ali širok spektar opcija za kastomizaciju je tu pa ćete izgledati kao pravi srednjevekovni gospodin.

Igra počinje u zamku za koji developer igre Warhorse tvrdi da postoji i dan danas. Svaki NPC u igri izgleda drugačije tj. nema tri četiri generička izgleda koja se provlače kroz celu igru. Igrač kao i NPC-jevi imaće na sebi 4 sloja odeće sa 20 slotova za odeću, 16 slotova za armor, i 4 slota za oružja. Specifične kombinacije oružja i odeće će impresionirati vaše sugrađane i tako podići vaš socijalni status i otvoriti nove socijalne opcije. Svaki NPC ima svoju šemu kretanja i onoga šta radi tokom dana. Primera radi, jedan NPC svaki dan ide u pub i provodi ceo dan tamo. Vi kao igrač možete ući u Pub, ubiti bartendera, i pub će se zatvoriti i taj NPC će naći nešto drugo da radi tokom dana.

Bitna stavka u igri je takodje i crafting. Prisutne su i fence borbe na konjima koje će biti u prvom licu.

Igra je radjena u Cryengine-u

Sve u svemu malo liči na gothic što se tiče realnosti. Igra izlazi za PC, X1 i PS4 početkom 2016. godine

https://youtu.be/oSkDdZKN0UY

Izgleda zanimljivo vec sada. Ljudi iz Warhorse Studios-a imaju dosta vremena da sve odrade kako treba do izlaska. Svidja mi se sto ce biti u Cryengine-u.

Napokon! Ne moram ponovo ‘cesljati’ M&B :smiley: Samo daalekoo, 2016.

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Meni se jako svidja posto obozavam igre u srednjem veku, ali nije mi jasno sto neko ranije nije bar pokusao da napravi ovakvu igru bez zmajeva i magije. 2016. je daleko ali po ovom trejleru mislim da je igri uspeh zagarantovan, i jos se radi u Cryengine-u koji je (po meni) za docaravanje okoline i sveta u igri odlican.

Pa pogledaj današnje tržište, u većini igara imaš magiju, zmajeve i ostale gluposti, a realizam se postepeno zapostavllja. Već mogu da zamislim Forzu u kojoj te jure robot zmajevi koji te gađaju laserima. To je u neku ruku postalo status quo, i malo ko sme da izađe odatle, zbog straha od loše prodaje.

Ovo cudo je Live. Jel neko igra? Kakvi su utisci?

1 Like

Ja ovo nikad nisam video. Gore iz teksta izgleda jako zanimljivo
EDIT: Tek danas izasla igra?

Meni se jako dopalo.

Pocelo je pre 4.godine kao kick starter program i tek sad je izaslo. Igra obecava i igracu je sigurno.

EDIT.

Skinuo sam i poceo da igram na PC-u I mogu reci da je igra odlicna.
Definitivno cu je igrati na XO. cekam samo da se cena malo prilagodi na nekom snizenju. Ovo svaki ljubitelj RPG-a mora igrati. Nema Zmajeva i magije ali zato je atmosfera odlicna. Higijena, Oprema, Hrana…Reagovanje na vasu pojavu (pozitivno ili negativno ) I mora se postovati vreme tipa dodji u podne tamo i tamo ako se ne pojavis u dogovoreno vreme quest fail . Prvo WTF pa neverica i onda spoznaja da nece lik stajati kraj kapije i cekati te dva dana da ti da quest.

Da li neko mozda zna kakva je situacija navedene igre na konzolama ,tacnije me zanima verzija za PS4-ku ? Bio bi jako zahvalan na odgovoru ,u svakom slucaju hvala unapred.**_